Cookies - Informatie die door websites op uw computer wordt opgeslagen

Dit artikel beschrijft wat "cookies" zijn, hoe websites ze toepassen en hoe u de cookies kunt beheren die Firefox opslaat.

Wat is een cookie?

Een cookie is informatie die op uw computer wordt opgeslagen door een website die u bezoekt. In sommige browsers is elke cookie een klein bestand, maar in Firefox worden alle cookies opgeslagen in een enkel bestand, dat zich in de profielmap van Firefox bevindt.

Cookies slaan vaak uw instellingen op voor een website, zoals de taal of locatie van uw voorkeur. Wanneer u de site opnieuw bezoekt, stuurt Firefox de cookies terug die bij de site horen. Hierdoor kan de site u informatie aanbieden die aan uw behoefte is aangepast.

Cookies kunnen een breed scala aan informatie opslaan, inclusief persoonlijk identificeerbare informatie (zoals uw naam, huisadres, e-mailadres of telefoonnummer). Deze informatie kan echter alleen worden opgeslagen als u deze verstrekt: websites kunnen geen toegang krijgen tot informatie die u niet aan hen hebt verstrekt en hebben geen toegang tot andere bestanden op uw computer.

Standaard gebeurt het opslaan en verzenden van cookies voor u onzichtbaar. U kunt echter uw Firefox-instellingen wijzigen, zodat u de opslagaanvragen voor cookies kunt toestaan of weigeren, opgeslagen cookies automatisch kunt verwijderen wanneer u Firefox sluit, en meer.

Cookie-instellingen

De cookie-instellingen worden beheerd in de Opties Voorkeuren van Firefox. Om toegang te krijgen tot deze instellingen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy en beveiliging.

De cookie-instellingen staan onder Inhoudsblokkering andVerbeterde bescherming tegen volgen en Cookies en websitegegevens.

Zie voor instructies over het beheren van de cookie-instellingen voor bepaalde taken:

Problemen met cookies oplossen

Als u in Firefox een probleem met cookies ervaart, raadpleeg dan:

// Deze aardige mensen hebben dit artikel helpen schrijven:Fjoerfoks, Tonnes, Lamont Gardenhire, Vertaal-vos. U kunt ook helpen - lees hier hoe.