Cookies die websites gebruiken om uw voorkeuren te volgen in- en uitschakelen

Dit artikel kan verouderd zijn.

Er is een belangrijke wijziging aangebracht in het Engelse artikel waarop dit is gebaseerd. Totdat deze pagina is bijgewerkt, vindt u dit misschien handig: Enable and disable cookies that websites use to track your preferences

Cookies worden op uw computer opgeslagen door websites die u bezoekt en bevatten informatie zoals websitevoorkeuren of uw aanmeldingsstatus. In dit artikel wordt beschreven hoe u cookies in Firefox in- en uitschakelt.

Hoe kan ik mijn cookie-instellingen bekijken of wijzigen?

‘Opmerking: cookies zijn standaard ingeschakeld in Firefox.’
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy en beveiliging en ga naar sectie ‘Cookies en sitegegevens’ .
  3. Selecteer ‘Cookies en sitegegevens accepteren van websites (aanbevolen)’ om cookies in te schakelen. Selecteer ‘Blokkeer cookies en sitegegevens (kan ertoe leiden dat websites breken)’ om cookies uit te schakelen.
    Fx60Settings-CookiesAndSiteData Fx61settings-CookiesAndSiteData
  4. Kies hoe lang cookies mogen worden bewaard:
    • Bewaren tot:
      ‘ze vervallen’ ‘Ze vervallen’ : elke cookie wordt verwijderd wanneer de vervaldatum is bereikt, die wordt ingesteld door de site die de cookie heeft verzonden.
      ‘Ik Firefox afsluit’ ‘Firefox wordt gesloten’ : de cookies die op uw computer zijn opgeslagen, worden verwijderd wanneer Firefox wordt gesloten.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy en beveiliging en ga naar het gedeelte ‘Cookies en sitegegevens’ .
    Fx63settings-AcceptCookies
  3. Selecteer ‘Cookies en sitegegevens accepteren’ om cookies in te schakelen. Als u cookies wilt uitschakelen, selecteert u ‘Blokkeer cookies en sitegegevens’ en gebruikt u het vervolgkeuzemenu naast ‘Type geblokkeerd’ om het type cookies te kiezen dat u wilt blokkeren.
  4. Kies hoe lang cookies mogen worden bewaard:
    • Bewaren tot:
      ‘Ze vervallen’ : elke cookie wordt verwijderd wanneer de vervaldatum is bereikt, die wordt ingesteld door de site die de cookie heeft verzonden.
      ‘Firefox wordt gesloten’ : de cookies die op uw computer zijn opgeslagen, worden verwijderd wanneer Firefox wordt gesloten.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Klik op de menuknop fx57menu en selecteer Inhoudsblokkering. Het paneel Privacy & Beveiliging van Firefox OptiesVoorkeuren wordt geopend. Hier kunt u uw instellingen voor ‘Inhoud blokkeren’ bekijken, inclusief cookies.

fx65ContentBlocking
  • Als Standaard is geselecteerd, betekent dit dat u de standaardinstellingen gebruikt voor het blokkeren van inhoud en dat cookies zijn ingeschakeld.

‘Cookies blokkeren’ : Selecteer Aangepast en schakel het selectievakje ‘Cookies’ in.

Fx65Custom-ThirdPartyCookies

‘Trackers van derden’ is de standaardinstelling voor het blokkeren van cookies. Gebruik het vervolgkeuzemenu om het type geblokkeerde cookies te wijzigen. Merk op dat het uitschakelen van cookies problemen met websites kan veroorzaken. Zie dit artikel voor meer informatie over cookies van derden.

‘Alle cookies inschakelen’ , doe een van de volgende dingen:

• Selecteer Aangepast en schakel het vinkje ‘Cookies’ uit.
  • U kunt ook Standaard selecteren om de standaardinstellingen te herstellen.

Zie het artikel Inhoudsblokkering voor meer informatie over deze instellingen.

Cookies wissen wanneer u Firefox sluit

Om alle cookies en sitegegevens te verwijderen wanneer Firefox wordt gesloten:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar sectie ‘Cookies en sitegegevens’ .
    Fx65CookiesAndSiteData
  3. Vinkje ‘Cookies en sitegegevens verwijderen zodra Firefox wordt gesloten’ .

Telkens wanneer u Firefox sluit, worden de cookies die op uw computer zijn opgeslagen verwijderd.

Websites melden cookiefouten

Als een website een foutmelding geeft dat cookies moeten worden ingeschakeld, zorg er dan voor dat u geen cookies voor de website hebt geblokkeerd. Zie Websites blokkeren voor het opslaan van websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus in Firefox en Websites melden dat cookies worden geblokkeerd - Cookies deblokkeren voor meer informatie.

// Deze aardige mensen hebben dit artikel helpen schrijven:Fjoerfoks, Tonnes, Lamont Gardenhire. U kunt ook helpen - lees hier hoe.