Conversaties negeren

De functie Conversatie negeren is bijzonder handig voor mailinglijsten. Hiermee kunt u de rest van een conversatie waarin u niet geïnteresseerd bent overslaan, terwijl u toch alle andere conversaties kunt bijhouden.

Een conversatie negeren

Om een conversatie te negeren, klikt u erop met de rechtermuisknophoudt u de Ctrl-toets ingedrukt, klikt u erop en selecteert u Conversatie negeren, of gebruikt u eenvoudig de sneltoets K (van ‘kill’). Hierdoor worden alle berichten in de geselecteerde conversatie gemarkeerd als genegeerd.

De genegeerde berichten worden niet verwijderd, maar zodra u in de map terugkeert, worden ze (standaard) niet meer in het conversatiepaneel weergegeven. Als er nadien antwoorden op dezelfde conversatie volgen, veroorzaken deze nieuwe antwoorden geen melding voor een nieuw e-mailbericht.

Een subconversatie negeren

Subconversaties negeren is hetzelfde als conversaties negeren, maar negeert alleen antwoorden die op het geselecteerde bericht volgen. Dit kan worden gebruikt om anderszins interessante conversaties te negeren die vanaf een bepaald antwoord ‘off-topic’ worden.

Om een subconversatie te negeren, klikt u met de rechtermuisknophoudt u de Ctrl-toets ingedrukt, klikt u op het eerste bericht dat u wilt negeren en selecteert u Subconversatie negeren.

Wat als ik mijn genegeerde conversaties wil zien?

Als u besluit dat u toch genegeerde conversaties wilt zien, misschien tijdelijk, klikt u op het menu Beeld, opent u het submenu Conversaties en plaatst u een vinkje bij Genegeerde conversaties. Om genegeerde conversaties niet meer te zien, haalt u het vinkje bij Genegeerde conversaties weer weg.

Om een conversatie die als genegeerd is gemarkeerd niet meer te negeren, selecteert u een bericht in de conversatie, klikt u erop met de rechtermuisknophoudt u de Ctrl-toets ingedrukt, klikt u erop en selecteert u weer Conversatie negeren.

Zie ook