CCleaner verwijdert Firefox-extensie-instellingen in Firefox 79

We zijn er onlangs achtergekomen dat gebruikers die CCleaner hebben geïnstalleerd de opgeslagen instellingen van Firefox-extensies die ze hebben geïnstalleerd kunnen verliezen na bijwerken naar Firefox 79.

Dit komt door een recente update in Firefox die een nieuw sqlite-bestand en twee ondersteunende bijbehorende bestanden aanmaakt in uw profiel om gesynchroniseerde extensiegegevens op te slaan. Als u Firefox 79 voor het eerst uitvoert, worden uw opgeslagen extensiegegevens automatisch verplaatst naar het nieuwe bestand. CCleaner herkent de twee nieuwe bijbehorende bestanden niet en verwijdert ze, waardoor uw extensie-instellingen verloren gaan.

We hebben CCleaner op 6 augustus 2020 op de hoogte gebracht, ze hebben een update uitgebracht die het probleem oplost. Betalende gebruikers ontvangen automatisch de update. Als u geen betalende gebruiker van CCleaner bent, dient u de update handmatig te downloaden op https://www.ccleaner.com/ccleaner/download/standard. De uitgaveopmerkingen voor deze update zijn te vinden op https://www.ccleaner.com/knowledge/ccleaner-v5707909.