De buffer van Firefox wissen | Handleiding

De buffer van Firefox wissen

(Doorgestuurd vanaf De buffer wissen)

De buffer van Firefox slaat tijdelijk afbeeldingen, scripts en andere onderdelen van bezochte websites om uw surfervaring te versnellen. Dit artikel beschrijft hoe u de buffer van Firefox kunt wissen.

De buffer wissen

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Netwerk.
  4. Klik in de sectie Gebufferde webinhoud op Nu wissen.

clear cache incontent
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

De buffer automatisch wissen

U kunt Firefox zo instellen dat de buffer automatisch wordt gewist bij het afsluiten:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Stel in de sectie Geschiedenis Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
  4. Vink het selectievakje aan bij Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit.

always clear in content

clearhistorywhenFXclosesfx42
  5. Klik naast Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit op de knop Instellingen…. Het venster Instellingen voor het wissen van geschiedenis wordt geopend.
  6. Plaats in dit venster een vinkje naast Buffer.

clear settings incontent

SettingsForClearingHistory

SettingsForClearingHistoryFX42bd
  7. Klik op OK om het venster Instellingen voor het wissen van geschiedenis te sluiten.
  8. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

Tip: er zijn diverse add-ons beschikbaar waarmee u de buffer kunt wissen via een pictogram op uw werkbalk. Ga naar de Mozilla Add-ons-webpagina om hiernaar te zoeken.

De Mozilla-gemeenschap is niet verantwoordelijk voor het onderhouden en ondersteunen van add-ons van derden. Neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar van de add-on als u hulp bij een add-on nodig hebt.