De buffer van Firefox wissen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 86268
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: remove period after (close)optionspreferences template
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

De buffer van Firefox slaat tijdelijk afbeeldingen, scripts en andere onderdelen van bezochte websites om uw surfervaring te versnellen. Dit artikel beschrijft hoe u de buffer van Firefox kunt wissen.

De buffer wissen

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Netwerk.
  4. Klik in de sectie Gebufferde webinhoud op Nu wissen.
    Clear Cache Win1 fx11 Clear Cache Mac1 fx11 Clear Cache Lin1 fx11
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

De buffer automatisch wissen

U kunt Firefox zo instellen dat de buffer automatisch wordt gewist bij het afsluiten:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Stel in de sectie Geschiedenis Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
  4. Vink het selectievakje aan bij Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit. Clear Cache Win2 Clear Cache Mac2 Clear Cache Lin2
  5. Klik naast Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit op de knop Instellingen…. Het venster Instellingen voor het wissen van geschiedenis wordt geopend.
  6. Klik in dit venster op het selectievakje naast Buffer.
    Clear Cache Win3 Clear Cache Mac3 Clear Cache Lin3
  7. Klik op OK om het venster Instellingen voor het wissen van geschiedenis te sluiten.
  8. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.