Bluetooth inschakelen in Firefox OS om bestanden te verzenden en ontvangen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Bluetooth is een draadloze technologie die u kunt gebruiken om over een korte afstand gegevens uit te wisselen - zonder benodigde kabels! Dit artikel legt uit hoe u het op uw Firefox OS-apparaat kunt inschakelen, zodat u eenvoudig bestanden met anderen kunt delen.

Bluetooth inschakelen

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Selecteer Bluetooth onder de sectie Netwerk & verbindingen.
  3. Zet de schakelaar voor Bluetooth op aan.

Bluetooth on
  1. Open de app instellingen Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) op uw apparaat.
  2. Selecteer Bluetooth.
  3. Zet de schakelaar voor Bluetooth op aan fos enabled.

4. Als u uw apparaat door anderen wilt laten vinden, zet dan de instelling Zichtbaar voor anderen aan.
  5. Tik tot slot aan de bovenkant van het scherm op de terugknop.
Tip: om Bluetooth vanaf een willekeurig scherm in te schakelen trekt u het meldingenscherm omlaag en tikt u op het Bluetooth-pictogram in het instellingenvak.

Uw apparaat hernoemen

U kunt de naam die bij andere apparaten wordt weergegeven hernoemen.

1. Tik in het instellingenscherm voor Bluetooth op de knop Mijn apparaat hernoemen.
  2. Voer een nieuwe naam in en tik daarna op OK.
    • De nieuwe naam wordt zichtbaar onder Zichtbaar voor anderen.

Bluetooth-apparaten koppelen

1. Maak het apparaat dat u met uw Firefox OS-apparaat wilt koppelen zichtbaar (of vindbaar) voor andere apparaten.
  2. Tik in het Bluetooth-instellingenscherm van uw Firefox OS-apparaat op de naam van het andere apparaat onder de sectie Apparaten in de omgeving.

Tap to connectbluetooth 2.0
    • Als het andere apparaat niet wordt vermeld, kunt u ernaar zoeken door op de knop Zoeken naar apparaten te tikken.
  3. Bevestig dat beide apparaten dezelfde pincode weergeven en tik daarna op beide apparaten op de knop Koppelen.
Noot: zorg er in Firefox OS 1.1 voor dat, als u de koppeling op een ander apparaat initieert, u de instelling Zichtbaar voor anderen op uw Firefox OS-apparaat hebt aangezet.

Bestanden verzenden en ontvangen via Bluetooth

Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.

Bestanden verzenden naar een ander apparaat

1. Zorg ervoor dat uw Firefox OS-apparaat met een ander apparaat is gekoppeld.
  2. Zoek de afbeelding of video die u naar een ander apparaat wilt verzenden.
  3. Tik op de deelknop aan de onderkant van het scherm en selecteer daarna Bluetooth-overdracht.

Share button
  4. Selecteer het gekoppelde apparaat waarnaar u het bestand wilt verzenden en tik op OK.
  5. Accepteer de bestandsoverdracht op het andere apparaat.
  6. U ontvangt een melding Bestand verzonden zodra de overdracht is voltooid.

File sent
  1. Zorg ervoor dat uw Firefox OS-apparaat met een ander apparaat is gekoppeld.
  2. Zoek de afbeelding of video die u naar een ander apparaat wilt verzenden.
  3. Tik op de deelknop fos share aan de onderkant van het scherm en selecteer daarna Bluetooth-overdracht.
  4. Selecteer het gekoppelde apparaat waarnaar u het bestand wilt verzenden.
  5. Accepteer de bestandsoverdracht op het andere apparaat.
  6. U ziet een melding Bestand verzonden zodra de overdracht is voltooid.

File sent
Wilt u meerdere bestanden overdragen? U hoeft niet te wachten tot het eerste is voltooid. Herhaal de stappen hierboven om bestanden aan uw overdrachtslijst toe te voegen. Firefox OS zal ze in die volgorde overbrengen.

Bestanden ontvangen

1. Zorg ervoor dat uw Firefox OS-apparaat Zichtbaar voor anderen is in de Bluetooth-instellingen.

Visible to all
  2. Deel een bestand via Bluetooth vanaf een ander apparaat.
  3. Tik op de melding Bestand ontvangen? dat boven in uw Firefox OS-apparaat verschijnt.

Receive file
  4. Tik daarna op de rode knop Overbrengen om de bestandsoverdracht te starten.
    • U ontvangt een melding Bestand ontvangen zodra de overdracht is voltooid.

File received
  1. Zorg ervoor dat uw Firefox OS-apparaat Zichtbaar voor anderen is in de Bluetooth-instellingen.
  2. Deel een bestand via Bluetooth vanaf een ander apparaat.
  3. Tik op de melding Beoordeel aanvraag voor overdracht die aan de bovenkant van uw Firefox OS-apparaat verschijnt en tik daarna op Overbrengen om dit te accepteren.
  4. U ontvangt een melding Bestand ontvangen zodra de overdracht is voltooid.

File received