Bladwijzers uit Internet Explorer of Microsoft Edge importeren

In Firefox kunt u uw Favorieten (in Firefox heten dit bladwijzers), instellingen en andere gegevens uit Microsoft Edge of Internet Explorer importeren, wat u het configureren van veel zaken bespaart. Dit artikel geeft u stap-voor-stap instructies om dit voor elkaar te krijgen.

Dit artikel is alleen van toepassing op Windows.
Noot: als u Favorieten van een andere computer wilt importeren, zie dan Internet Explorer-favorieten van een andere computer importeren.
  1. Klik op de knop 57 library icon en daarna op Bladwijzers. Scroll naar de onderkant en klik op Alle bladwijzers tonen. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

2. Klik in het venster Bibliotheek op Importeren en reservekopie maken en kies Gegevens van een andere browser importeren….
    Import IE - Win1 fx7
    Noot: als Gegevens van een andere browser importeren… is uitgeschakeld (grijs weergegeven), kan dit komen doordat u zich in de modus Privénavigatie bevindt. Sluit het privénavigatievenster en probeer het opnieuw.
  3. Selecteer Microsoft Edge of Microsoft Internet Explorer en klik daarna op Volgende.
  4. Firefox zal de typen instellingen en gegevens tonen die het kan importeren. Selecteer de items die u wilt importeren, en klik daarna op Volgende.
    • Cookies: kleine beetjes informatie die door sommige websites op uw computer zijn opgeslagen en die worden gebruikt om u aangemeld te houden, uw opties te bewaren of andere dingen te doen.
    • Geschiedenis: informatie over de websites die u hebt bezocht.
    • Favorieten: webpagina’s die u in uw Internet Explorer-favorieten hebt opgeslagen.
  5. Klik op Voltooien. De items die u hebt geselecteerd, zouden nu moeten zijn geïmporteerd.
    • Uw geïmporteerde favorieten zullen in het menu Bladwijzers verschijnen.
Voor meer informatie over het gebruik van bladwijzers in Firefox, zie Bladwijzers in Firefox.
  1. Klik op de knop 57 library icon en daarna op Bladwijzers. Scroll naar de onderkant en klik op Alle bladwijzers tonen. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

2. Klik in het venster Bibliotheek op Importeren en reservekopie maken en kies Gegevens van een andere browser importeren….
    Import IE - Win1 fx7
    Noot: als Gegevens van een andere browser importeren… is uitgeschakeld (grijs weergegeven), kan dit komen doordat u zich in de modus Privénavigatie bevindt. Sluit het privénavigatievenster en probeer het opnieuw.
  3. Selecteer Microsoft Edge of Microsoft Internet Explorer in het venster Importeerwizard en klik daarna op Volgende.
  4. Firefox zal de typen instellingen en gegevens tonen die het kan importeren. Selecteer de items die u wilt importeren, en klik daarna op Volgende.
    Import IE - Win3
    • Internetopties: algemene instellingen, waaronder uw startpagina. Aangezien Firefox en Internet Explorer verschillende functies bevatten, zal Firefox niet al uw instellingen kunnen importeren.
    • Cookies: kleine beetjes informatie die door sommige websites op uw computer zijn opgeslagen en die worden gebruikt om u aangemeld te houden, uw opties te bewaren of andere dingen te doen.
    • Geschiedenis: informatie over de websites die u hebt bezocht.
    • Favorieten: webpagina’s die u in uw Internet Explorer-favorieten hebt opgeslagen.
  5. Klik op Voltooien. De items die u hebt geselecteerd, zouden nu moeten zijn geïmporteerd.
    Import IE - Win4
    • Uw geïmporteerde favorieten zullen in het menu Bladwijzers verschijnen, in een map genaamd Uit Internet Explorer. Voor meer informatie over het gebruik van bladwijzers in Firefox, zie Bladwijzers in Firefox.
      Import Favorites - Fx29

Gebaseerd op informatie van Import bookmarks (mozillaZine KB)