Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van Firefox doorzoeken vanuit de adresbalk

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 3362
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: Bar->bar
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

De locatiebalk van Firefox kan worden gebruikt voor het invoeren van de internetadressen (URL’s) van websites die u wilt bezoeken. In Firefox 3 en hoger kan de locatiebalk ook raden waar u naartoe wilt gaan, gebaseerd op waar u bent geweest. Deze functie is ook bekend als de “Awesome bar”. Als u het internetadres van een bepaalde pagina niet meer weet, kunt u in plaats daarvan enkele woorden uit de titel van de pagina intypen. Na verloop van tijd past de functie zich aan uw voorkeuren aan en biedt deze betere resultaten, gebaseerd op hoe vaak u elke website bezoekt en hoe recent deze bezoeken hebben plaatsgevonden.

De locatiebalk kan nog steeds worden gebruikt voor:

Overzicht

Typ iets in de locatiebalk, en het autoaanvullen-keuzemenu zal zowel overeenkomende websites uit uw navigatiegeschiedenis als websites waarvan u een bladwijzer of label hebt gemaakt tonen. Overeenkomende termen worden gemarkeerd weergegeven, zodat de lijst met resultaten makkelijk is te doorzoeken.

In het voorbeeld hieronder laat het intypen van aw in de locatiebalk een lijst met bezochte en in bladwijzers opgeslagen pagina’s voor away en awesome verschijnen.

De autoaanvullen-lijst gebruiken

Klik op de locatiebalk om tekstinvoer hierin mogelijk te maken. Begin met het intypen van een webadres, paginatitel of labelnaam. Firefox zal onmiddellijk proberen te raden waar u naartoe wilt gaan en de autoaanvullen-lijst zal verschijnen.

Druk op de toets pijl-omlaag op het toetsenbord om de eerste invoerwaarde in de lijst te markeren, of druk op omhoog of omlaag om door de lijst te scrollen. Druk op EnterReturn om naar de geselecteerde pagina te gaan. U kunt ook de muisaanwijzer gebruiken om op het item te klikken en de geselecteerde pagina te laden.

Het deel van de invoer die overeenkomt met wat u hebt ingetypt zal vet worden weergegeven. De locatiebalk zal resultaten weergeven voor:

• Webadressen van pagina’s in de geschiedenis die overeenkomen met wat u hebt ingetypt
  • Paginatitels in de geschiedenis die overeenkomen met wat u hebt ingetypt
  • Bladwijzertitels die overeenkomen met wat u hebt ingetypt
  • Bladwijzers met labelnamen die overeenkomen met wat u hebt ingetypt

De locatiebalk zal resultaten voor u zoeken die niet worden beperkt door woordgrenzen, en hoe meer letters u invult, hoe nauwkeuriger de resultaten worden. In het onderstaande voorbeeld komt de invoer s m overeen met pagina’s die zowel s als m bevatten - ze hoeven niet naast elkaar te staan. c089345e1089b5be0054f98b8b44cf6f-1259207500-288-4.png

Tips

• Wanneer u naar een website wilt gaan die u eerder hebt bezocht, typ dan enkele letters uit het webadres of de paginatitel ervan. Scroll door de autoaanvullen-invoer en zoek de pagina in de lijst (typ een andere letter als deze niet in de lijst verschijnt). Druk op EnterReturn om naar het geselecteerde webadres te gaan. Firefox zal deze combinatie van invoer en resultaat in het vervolg een hoger gewicht geven.
  • Verwijder de navigatiegeschiedenis niet - normaal gesproken is de titel-webadrescombinatie de grootste bron van resultaten voor het automatisch aanvullen van invoerwaarden. Wissen van de navigatiegeschiedenis zal deze invoerwaarden uit de resultaten verwijderen.
  • Verwijder de navigatiegeschiedenis niet - normaal gesproken is de titel-webadrescombinatie de grootste bron van resultaten voor het automatisch aanvullen van invoerwaarden. Wissen van de navigatiegeschiedenis zal deze invoerwaarden uit de resultaten verwijderen.
  • Maak bladwijzers en labels voor vaak bezochte pagina’s. De locatiebalk zal overeenkomsten tonen met zowel de naam die u aan de bladwijzer geeft als met labels die met de bladwijzer zijn verbonden. Zie het artikel Bladwijzers in Firefox voor meer informatie over het gebruiken van bladwijzers in Firefox. U kunt uw resultaten voor autoaanvullen verbeteren door pagina’s labels te geven met makkelijk in te voeren labelnamen.

Resultaten van autoaanvullen verwijderen

Als u een invoerwaarde van de autoaanvullen-lijst wilt verwijderen:

1. Selecteer de invoerwaarde in de locatiebalk met de pijltoetsen of de muisaanwijzer.
  2. Druk op DeleteShift+Delete om het item uit de lijst te verwijderen.

Als u alle geschiedenisresultaten uit de autoaanvullen-lijst wilt verwijderen, wis dan de navigatiegeschiedenis van Firefox. Zie het artikel Privégegevens wissen voor instructies.

Als u alle geschiedenisresultaten uit de autoaanvullen-lijst wilt verwijderen, wis dan de navigatiegeschiedenis van Firefox. Zie het artikel Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox voor instructies.

Noot: items uit uw bladwijzers in de autoaanvullen-lijst zullen niet uit de resultaten wegblijven als u deze probeert te verwijderen of de navigatiegeschiedenis wist. Deze items bevatten een ster. Verwijder de verbonden bladwijzer om deze items te verwijderen.
Noot: items uit uw bladwijzers in de autoaanvullen-lijst zullen niet uit de resultaten wegblijven als u deze probeert te verwijderen of de navigatiegeschiedenis wist. Deze items bevatten een ster. Verwijder de verbonden bladwijzer om deze items te verwijderen, of sluit bladwijzers uit van de autoaanvullen-resultaten.

Bladwijzers in de Awesome bar verbergen

Zie Kan geen locatiebalkgeschiedenis wissen om te voorkomen dat bladwijzers in de Awesome bar verschijnen.

Gedrag besturen

Instellingen

U kunt de Awesome bar-functie uitschakelen, of de resultaten uit de autoaanvullen-lijst beperken zodat uw bladwijzers of geschiedenis worden uitgesloten:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren. .
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Selecteer naast Bij gebruik van de locatiebalk, suggereren: één van de volgende opties:
    • Geschiedenis en bladwijzers: gebruikt zowel navigatiegeschiedenis als bladwijzers in de autoaanvullen-lijst van de locatiebalk.
    • Geschiedenis: gebruikt navigatiegeschiedenis in de autoaanvullen-lijst van de locatiebalk, maar geen bladwijzers.
    • Bladwijzers: gebruikt bladwijzers in de autoaanvullen-lijst van de locatiebalk, maar geen navigatiegeschiedenis.
    • Niets: schakelt de autoaanvullen-lijst uit.
  1. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Uit de losse pols

Als u een bepaald type resultaat zoekt, zoals een bladwijzer of label, kunt u het zoekproces versnellen door het intypen van speciale tekens:

• Voeg ^ toe om te zoeken naar overeenkomsten in uw navigatiegeschiedenis
  • Voeg * toe om te zoeken naar overeenkomsten in uw bladwijzers
  • Voeg + toe om te zoeken naar overeenkomsten in gelabelde pagina’s
  • Voeg @ toe om te zoeken naar pagina’s met webadressen die overeenkomen met wat u hebt ingetypt
  • Voeg # toe om te zoeken naar pagina’s die titels of labelnamen bevatten die overeenkomen met wat u hebt ingetypt

Als u bijvoorbeeld een pagina in uw bladwijzers zoekt met de titel Mozilla Firefox Support, zou u ook mozilla kunnen intypen. De resultaten van het autoaanvullen verschijnen, maar tonen misschien niet de pagina die u wilt. c089345e1089b5be0054f98b8b44cf6f-1244911098-121-1.PNG U kunt uw resultaten beperken tot de bladwijzers door van de zoekterm mozilla * te maken. c089345e1089b5be0054f98b8b44cf6f-1244911098-121-2.PNG Als u nog te veel resultaten ziet, kunt u de zoekopdracht verder beperken door van de zoekterm mozilla * support # te maken. In dat geval zal de autoaanvullen-lijst alleen pagina’s met een bladwijzer tonen die mozilla en support in de paginatitel bevatten. c089345e1089b5be0054f98b8b44cf6f-1244910782-910-6.PNG