Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van Firefox doorzoeken vanuit de adresbalk

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 12440
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, kw, summary
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

De locatiebalk van Firefox wordt vaak de Awesome bar (Engels voor “geweldige balk”) genoemd, omdat deze heel goed websites waar u bent geweest kan onthouden en kan raden waar u naartoe probeert te gaan. Typ eenvoudig een paar letters van de naam of het adres van een website in de locatiebalk in en de balk zal deze voor u vinden. En hoe vaker u de balk gebruikt, hoe beter hij wordt. Dit artikel beschrijft de details over hoe de locatiebalk werkt en leert u hoe u deze binnen de kortste keren als een pro kunt gebruiken.

De locatiebalk kan ook voor andere typen zoekopdrachten worden gebruikt. Zie Zoeken op het internet vanaf de adresbalk en Zoeken in IMDB, Wikipedia en meer vanaf de adresbalk voor meer informatie.

Hoe gebruik ik de autoaanvullijst?

Begin gewoon met typen in de locatiebalk en het autoaanvul-uitrolmenu zal zowel overeenkomende websites uit uw navigatiegeschiedenis als websites waarvoor u een bladwijzer of label hebt aangemaakt tonen. Overeenkomende termen worden gemarkeerd, zodat de resultaten makkelijk zijn te bekijken. Zodra u de gewenste website ziet, klikt u deze aan, of gebruik de knoppen voor omhoog en omlaag op uw toetsenbord om deze te markeren en druk vervolgens op EnterReturn.

c089345e1089b5be0054f98b8b44cf6f-1259207500-288-2.png Awesome Bar dropdown2 win Awesome Bar dropdown2 mac Awesome Bar dropdown2 lin

Het deel van de invoer die overeenkomt met wat u hebt ingetypt zal vet worden weergegeven. De locatiebalk zal resultaten weergeven voor:

• Webadressen van pagina’s in de geschiedenis die overeenkomen met wat u hebt ingetypt
  • Paginatitels in de geschiedenis die overeenkomen met wat u hebt ingetypt
  • Bladwijzertitels die overeenkomen met wat u hebt ingetypt
  • Bladwijzers met labelnamen die overeenkomen met wat u hebt ingetypt

De locatiebalk leert ook van uw navigatiegedrag. De resultaten worden bijgesteld, gebaseerd op hoe vaak u elke website bezoekt, wanneer u er voor het laatst bent geweest en op welk resultaat u hebt geklikt voor de eerste ingetypte letters of woorden. Op die manier zullen websites die u vaak bezoekt boven in de lijst verschijnen, vaak al na het intypen van één letter.

Wat als ik helemaal geen resultaten of niet de juiste resultaten krijg?

Als de locatiebalk niet de gewenste (of helemaal geen) resultaten laat zien, betekent dit alleen maar dat deze zich niet in uw geschiedenis, bladwijzers of labels bevinden. Het goede nieuws is dat u geluk hebt, omdat u vanuit de locatiebalk ook het web kunt doorzoeken. Druk eenvoudig op EnterReturn en de term die u in de locatiebalk had ingevuld wordt een zoekopdracht bij Google. Voor meer info, zie Zoeken op het internet vanaf de adresbalk.

Wat is Wisselen naar tabblad?

De locatiebalk zoekt ook in uw open tabbladen, waarbij resultaten met een tabbladpictogram en de tekst “Wisselen naar tabblad” worden weergegeven. Het selecteren van deze resultaten zorgt ervoor dat u naar het reeds geopende tabblad wisselt, in plaats van hier een tweede van aan te maken. Switch to tab win Switch to tab mac

Wat kan ik doen om de beste resultaten te verkrijgen?

• Als u naar een website wilt gaan die u al eerder hebt bezocht, typ dan een paar letters uit het webadres of de paginatitel ervan. Scroll door de vermeldingen voor autoaanvullen en zoek de pagina in de lijst (typ nog een letter als deze niet in de lijst verschijnt). Druk op EnterReturn om naar het geselecteerde webadres te gaan. Firefox zal deze combinatie van vermelding en resultaat in het vervolg een hoger gewicht geven.
  • Wis de navigatiegeschiedenis niet - normaal gesproken is de titel-webadrescombinatie de grootste bron van resultaten voor het automatisch aanvullen van invoerwaarden. Wissen van de navigatiegeschiedenis zal deze invoerwaarden uit de resultaten verwijderen.
  • Maak bladwijzers en labels voor vaak bezochte pagina’s. De locatiebalk zal overeenkomsten tonen met zowel de naam die u aan de bladwijzer geeft als met labels die met de bladwijzer zijn verbonden. Zie het artikel Bladwijzers in Firefox voor meer informatie over het gebruiken van bladwijzers in Firefox. U kunt uw resultaten voor autoaanvullen verbeteren door pagina’s labels te geven met makkelijk in te voeren labelnamen.

Hoe kan ik bepalen welke resultaten de locatiebalk me laat zien?

Uw instellingen van de locatiebalk wijzigen

U kunt de Slimme locatiebalk-functie uitschakelen of de resultaten uit de autoaanvullen-lijst beperken, zodat uw bladwijzers of geschiedenis worden uitgesloten:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren. .
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Selecteer naast Bij gebruik van de locatiebalk, suggereren: één van de volgende opties:

Awesome Privacy Win Awesome Privacy Mac
    • Geschiedenis en bladwijzers: gebruikt zowel navigatiegeschiedenis als bladwijzers in de autoaanvullen-lijst van de locatiebalk.
    • Geschiedenis: gebruikt navigatiegeschiedenis in de autoaanvullen-lijst van de locatiebalk, maar geen bladwijzers.
    • Bladwijzers: gebruikt bladwijzers in de autoaanvullen-lijst van de locatiebalk, maar geen navigatiegeschiedenis.
    • Niets: schakelt de autoaanvullen-lijst uit.
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Resultaten van autoaanvullen verwijderen

Als u een invoerwaarde van de autoaanvullen-lijst wilt verwijderen:

1. Selecteer de invoerwaarde in de locatiebalk met de pijltoetsen of de muisaanwijzer.
  2. Druk op DeleteShift+Delete om het item uit de lijst te verwijderen.

Als u alle geschiedenisresultaten uit de autoaanvullen-lijst wilt verwijderen, wis dan de navigatiegeschiedenis van Firefox. Zie het artikel Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox voor instructies.

Noot: items uit uw bladwijzers in de autoaanvullen-lijst zullen niet uit de resultaten wegblijven als u deze probeert te verwijderen of de navigatiegeschiedenis wist. Deze items bevatten een ster. Verwijder de verbonden bladwijzer of sluit bladwijzers uit in de instellingen van de locatiebalk om deze items te verwijderen.

Resultaten uit de losse pols wijzigen

Als u een bepaald type resultaat zoekt, zoals een bladwijzer of label, kunt u het zoekproces versnellen door speciale tekens in te typen:

• Voeg ^ toe om te zoeken naar overeenkomsten in uw navigatiegeschiedenis
  • Voeg * toe om te zoeken naar overeenkomsten in uw bladwijzers
  • Voeg + toe om te zoeken naar overeenkomsten in gelabelde pagina’s
  • Voeg @ toe om te zoeken naar pagina’s met webadressen (URL’s) die overeenkomen met wat u hebt ingetypt
  • Voeg # toe om te zoeken naar pagina’s die titels of labelnamen bevatten die overeenkomen met wat u hebt ingetypt

Als u bijvoorbeeld een pagina in uw bladwijzers zoekt met de titel Mozilla Firefox Support, zou u mozilla kunnen intypen. De resultaten van het autoaanvullen verschijnen wel, maar tonen misschien niet de pagina die u wenst.

U kunt uw resultaten beperken tot de bladwijzers door de zoekterm mozilla * te gebruiken.

Als u nog te veel resultaten ziet, kunt u de zoekopdracht verder beperken door de zoekterm mozilla * support # te gebruiken. In dat geval zal de autoaanvullen-lijst alleen pagina’s met een bladwijzer tonen die mozilla en support in de paginatitel bevatten.