Bijwerken naar het nieuwe Firefox Sync | Handleiding

Bijwerken naar het nieuwe Firefox Sync

De nieuwste Firefox bevat een nieuwe versie van Sync. Dit artikel toont hoe u Sync kunt bijwerken. Wilt u dat nog niet meteen doen? Geen probleem. Sync zal nu nog blijven werken, maar met een uitzondering die wordt uitgelegd.

Dit artikel is niet van toepassing op uw versie van Firefox. Het vereist de nieuwste versie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox.

Wat is er anders aan het nieuwe Sync?

Aanmelden bij het nieuwe Sync is eenvoudig te doen met een Firefox-account. Geen koppelingscodes of herstelsleutels meer. Meld u gewoon aan met uw e-mailadres en wachtwoord en u bent er.

Bijwerken naar het nieuwe Sync

De nieuwe versie van Sync werkt alleen met de nieuwste Firefox, en gelijktijdig gebruik van het oude en het nieuwe Sync is niet mogelijk. Om dus een Firefox-account aan te maken en u bij het nieuwe Sync aan te melden moet u al uw huidige apparaten van de oude versie van Sync ontkoppelen.

Stap 1: al uw apparaten van het oude Sync ontkoppelen

Op een computer:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Sync.
  3. Klik in het paneel Sync op Dit apparaat ontkoppelen.
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren.
  5. Herstart Firefox.

Op een Android-apparaat:

1. Open de app Instellingen van uw apparaat (niet het menu Instellingen van Firefox).
  2. Tik onder Accounts of Accounts en Sync op Firefox.
  3. Tik op uw accountnaam (doorgaans uw e-mailadres) om de accountinstellingen weer te geven.
  4. Tik op het menu in de rechterbovenhoek van uw apparaat en kies Account verwijderen.

Stap 2: al uw andere apparaten bijwerken naar de nieuwste Firefox

Stap 3: een Firefox-account aanmaken

Op een computer:

• Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Aanmelden bij Sync en volg de instructies om uw account aan te maken.

Op een Android-apparaat:

• Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) , selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en daarna op Sync. Volg de instructies om uw account aan te maken.
Noot: u kunt hetzelfde e-mailadres gebruiken dat u voor het instellen van het oude Sync hebt gebruikt.

Stap 4: aanmelden bij Sync op uw andere apparaten

Op een computer:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Aanmelden bij Sync.
  2. Klik op Beginnen en daarna op de koppeling Hebt u al een account? Meld u aan. onderaan.

Op een Android-apparaat:

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) , selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en daarna Sync.
  2. Tik op Beginnen en daarna op de koppeling Hebt u al een account? Meld u aan. onderaan.

Wat als ik niet wil bijwerken naar het nieuwe Sync?

• Hoewel de oude versie van Sync nog zal blijven werken, wordt het toevoegen van nieuwe apparaten aan de oude versie van Sync niet ondersteund door de nieuwste versie van Firefox. Dit houdt in dat u niet met een nieuw apparaat zult kunnen synchroniseren.
  • Mozilla zal de oude versie van Sync voor een bepaalde periode beschikbaar blijven stellen om de migratie naar Firefox-accounts mogelijk te maken. Gebruikers die zelf in de hosting voorzien zullen spoedig hun eigen versie kunnen uitvoeren.
  • Meer lezen over Firefox-accounts

Deel dit artikel: <a href="http://mzl.la/1BsOrV8">http://mzl.la/1BsOrV8</a>