Beveiligde modus van Adobe Flash in Firefox

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Einde van ondersteuning voor Flash: net als andere browsers en Adobe heeft Firefox aan het einde van 2020 de ondersteuning voor Flash beëindigd. Lees Einde ondersteuning voor Adobe Flash voor meer informatie.

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows Vista en hoger.
Dit artikel is niet van toepassing op de 64-bits versie van Firefox die beschikbaar is voor 64-bits besturingssystemen in Windows 7 en hoger. Mozilla heeft een eigen ‘NPAPI plugin sandbox’-beveiligingsfunctie voor 64-bits Firefox, die standaard is ingeschakeld.

De beveiligde modus van Adobe Flash (‘Flash protected mode’) is een door Adobe geïmplementeerde beveiligingsfunctie in 32-bits versies van Firefox voor Windows-besturingssystemen wanneer de Flash-plug-in is geïnstalleerd. Deze functie is standaard ingeschakeld om het voor aanvallers moeilijker te maken om uw computer binnen te komen.

De beveiligde modus van Flash kan prestatieproblemen van Flash veroorzaken in Firefox, zoals permanente vastlopers of crashes van plug-ins. Dit is in het bijzonder het geval voor gebruikers met Windows-aanraakapparaten en voor gebruikers die hulpmiddelen voor toegankelijkheid gebruiken.

U kunt de beveiligde modus van Flash uitzetten door deze stappen te volgen:

1. Klik op de menuknop New Fx MenuDe afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet., gevolgd door Add-ons.
  2. Klik op het paneel Plug-ins en selecteer Opties naast Shockwave Flash.
    Fx60FlashPluginOptions
  3. Klik op het vakje naast Beveiligde modus van Adobe Flash inschakelen om het vinkje te verwijderen.
    flash protected mode fx38 Fx55FlashProtectedModeFx60FlashProtectedMode
  4. Klik op de menuknop New Fx MenuDe afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet. en klik daarna op Afsluiten Close 29 om Firefox volledig te sluiten, zodat de wijziging van kracht wordt.

Als u Firefox opnieuw opent, is de beveiligde modus van Flash uitgeschakeld.

Waarschuwing: het uitschakelen van de beveiligde modus van Flash maakt uw computer kwetsbaarder voor beveiligingslekken. Schakel deze functie niet uit, tenzij u last hebt van slechte Flash-prestaties.