Bepalen of Firefox automatisch formulieren met uw gegevens invult

(Doorgestuurd vanaf Formulieren automatisch aanvullen)

Firefox kan onthouden wat u in formulieren op webpagina’s (ook bekend als tekstvelden) hebt ingevoerd. Nadat u iets in een formulier op een webpagina (zoals een zoekveld) hebt ingevoerd, zal deze invoerwaarde de volgende keer dat u die pagina bezoekt voor hergebruik beschikbaar zijn. Dit artikel beschrijft hoe u de functie voor het automatisch invullen van formulieren kunt gebruiken en hoe u formuliergegevens kunt wissen of het opslaan ervan kunt voorkomen.

Automatisch invullen gebruiken

Om een eerdere invoerwaarde in een formulier te gebruiken:

1. Typ de eerste paar letters van de invoerwaarde in het formulierveld. Firefox zal een keuzemenu weergeven met wat u eerder in het formulier hebt ingevuld.
    • Wanneer u bij een leeg veld op de toets pijl-omlaag drukt, kunt u een lijst met alle opgeslagen invoerwaarden voor een bepaald formulierveld zien.
  2. Druk op de toets pijl-omlaag om de gewenste invoerwaarde te selecteren. Druk op EnterReturn zodra de gewenste waarde is gemarkeerd. De tekst van de invoerwaarde zal in het formulierveld verschijnen. U kunt ook de muis gebruiken om op de invoerwaarde te klikken.

Afzonderlijke formulierinvoerwaarden verwijderen

Als u één van uw eerdere formulierinvoerwaarden uit de geschiedenis van Firefox wilt verwijderen:

1. Klik op het formulierveld en druk op de toets pijl-omlaag om alle opgeslagen invoerwaarden weer te geven. U kunt de eerste paar letters van de invoerwaarde intypen om het aantal weergegeven waarden te beperken.
  2. Gebruik de toets pijl-omlaag of de muisaanwijzer om de invoerwaarde die u wilt verwijderen te markeren.
  3. Druk op Shift+Delete. De invoerwaarde zal worden verwijderd.

Herhaal het proces voor elke invoerwaarde die u wilt verwijderen.

Formuliergeschiedenis wissen

Als u wilt dat Firefox al uw eerdere formulierinvoerwaarden wist:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in de keuzelijst bij Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de lijst met items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Zorg ervoor dat alleen Formulier- & zoekgeschiedenis is aangevinkt.
  5. Klik op Nu wissen. Het dialoogvenster zal verdwijnen en uw formuliergeschiedenis zal worden gewist.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu .
  2. Klik op Geschiedenis en daarna op Recente geschiedenis wissen.
  3. Kies Alles in de vervolgkeuzelijst Te wissen tijdsperiode:.
  4. Klik op het pijltje naast Details om de lijst met items die u kunt wissen weer te geven.
  5. Zorg ervoor dat Formulier- & zoekgeschiedenis is aangevinkt.
  6. Klik op Nu wissen om uw formuliergeschiedenis te wissen en het dialoogvenster te sluiten.

Voorkomen dat Firefox formulierinvoerwaarden bewaart

Als u niet wilt dat Firefox onthoudt wat u in formuliervelden hebt ingevoerd, kunt u de functie Automatisch invullen uitschakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Kies Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal:.
  4. Verwijder het vinkje naast Zoek- en formuliergeschiedenis onthouden.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren.

Uitschakelen van formuliergeschiedenis voorkomt tevens dat Firefox zoekgeschiedenis voor de zoekbalk in de navigatiewerkbalk bewaart.

Probleemoplossing

Als u merkt dat Firefox uw formulierinvoerwaarden niet bewaart en u deze niet kunt hergebruiken, lees dan het artikel Firefox onthoudt geen invoergegevens op webformulieren.

Gebaseerd op informatie van Deleting autocomplete entries (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/1NT9rdB