Bepalen of Firefox automatisch formulieren met uw gegevens invult | Handleiding

Bepalen of Firefox automatisch formulieren met uw gegevens invult

(Doorgestuurd vanaf Formulieren automatisch aanvullen)

Firefox kan onthouden wat u in formulieren op webpagina’s (ook bekend als tekstvelden) hebt ingevoerd. Nadat u iets in een formulier op een webpagina (zoals een zoekveld) hebt ingevoerd, zal deze invoerwaarde de volgende keer dat u die pagina bezoekt voor hergebruik beschikbaar zijn. Dit artikel beschrijft hoe u de functie voor het automatisch aanvullen van formulieren kunt gebruiken en hoe u formuliergegevens kunt wissen of het opslaan ervan kunt voorkomen.

Automatisch invullen gebruiken

Om een eerdere invoerwaarde in een formulier te gebruiken:

1. Typ de eerste paar letters van de invoerwaarde in het formulierveld. Firefox zal een keuzemenu weergeven met wat u eerder in het formulier hebt ingevuld.
    • Wanneer u bij een leeg veld op de toets pijl-omlaag drukt, kunt u een lijst met alle opgeslagen invoerwaarden voor een bepaald formulierveld zien.
  2. Druk op de toets pijl-omlaag om de gewenste invoerwaarde te selecteren. Druk op EnterReturn zodra de gewenste waarde is gemarkeerd. De tekst van de invoerwaarde zal in het formulierveld verschijnen. U kunt ook de muis gebruiken om op de invoerwaarde te klikken.

Afzonderlijke formulierinvoerwaarden verwijderen

Als u één van uw eerdere formulierinvoerwaarden uit de geschiedenis van Firefox wilt wissen:

1. Klik op het formulierveld en druk op de toets pijl-omlaag om alle opgeslagen invoerwaarden weer te geven. U kunt de eerste paar letters van de invoerwaarde intypen om het aantal weergegeven waarden te beperken.
  2. Gebruik de toets pijl-omlaag of de muisaanwijzer om de invoerwaarde die u wilt wissen te markeren.
  3. Druk op Shift+Delete. De invoerwaarde zal worden gewist.

U kunt het proces voor een bepaald formulierveld zo vaak herhalen als u wilt.

Formuliergeschiedenis wissen

Als u wilt dat Firefox al uw eerdere formulierinvoerwaarden wist:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in de keuzelijst bij Te wissen tijdsperiode.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de lijst met items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Zorg ervoor dat alleen Formulier- & zoekgeschiedenis is aangevinkt.
  5. Klik op Nu wissen. Het dialoogvenster zal verdwijnen en uw formuliergeschiedenis zal worden gewist.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in de keuzelijst bij Te wissen tijdsperiode.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de lijst met items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Zorg ervoor dat alleen Formulier- & zoekgeschiedenis is aangevinkt.
  5. Klik op Nu wissen. Het dialoogvenster zal verdwijnen en uw formuliergeschiedenis zal worden gewist.

Voorkomen dat Firefox formulierinvoerwaarden bewaart

Als u niet wilt dat Firefox onthoudt wat u in formuliervelden hebt ingevoerd, kunt u de functie Automatisch invullen uitschakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
  4. Verwijder het vinkje bij het selectievakje met de tekst Zoek- en formuliergeschiedenis onthouden.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Uitschakelen van formuliergeschiedenis voorkomt tevens dat Firefox zoekgeschiedenis voor de zoekbalk in de navigatiewerkbalk bewaart.

Probleemoplossing

Als u merkt dat Firefox uw formulierinvoerwaarden niet bewaart en u deze niet kunt hergebruiken, lees dan het artikel Firefox wil geen adressen, telefoonnummers en andere tekst onthouden.

Gebaseerd op informatie van Deleting autocomplete entries (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/LRnhjb