Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen | Handleiding

Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen

(Doorgestuurd vanaf Hoe pas ik de werkbalken aan?)

De menuknop new fx menu biedt eenvoudige toegang tot uw favoriete Firefox-functies. Staat de standaardindeling u niet aan? Dan kunt u deze eenvoudig aanpassen. Is er iets wat u altijd gebruikt? Probeer dit dan aan de hoofdwerkbalk toe te voegen. Hier wordt uitgelegd hoe u dit doet.

Het menu of de werkbalk aanpassen

U kunt de items die in het menu of in uw werkbalk verschijnen wijzigen.

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen.
    • Er wordt een speciaal tabblad geopend, waarmee u items van en naar het menu en de werkbalk kunt slepen. Experimenteer gerust met wat voor u het beste werkt. U kunt altijd opnieuw beginnen door op de knop Standaardinstelling terugzetten onder in het scherm te klikken.
    57 customize
  2. Klik zodra u klaar bent op de knop Gereed.

De titelbalk, menubalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

De titelbalk aanzetten

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen….
  2. Plaats een vinkje naast Titelbalk links onderaan.
  3. Klik op de knop Gereed.

De menubalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen….
  2. Klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken aan de onderkant van het scherm en kies de items die u wilt laten weergeven.
  3. Klik op de knop Gereed.

Het menu of de werkbalk aanpassen

U kunt de items die in het menu of in uw werkbalk verschijnen wijzigen.

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen.
    • Er wordt een speciaal tabblad geopend, waarmee u items van en naar het menu en de werkbalk kunt slepen. Experimenteer gerust met wat voor u het beste werkt. U kunt altijd opnieuw beginnen door op de knop Standaardinstelling terugzetten onder in het scherm te klikken.
    Customize Fx 29 Win8 Customize_fx55-win
  2. Klik zodra u klaar bent op op de groene knop Aanpassen afsluiten.
Noot: veel add-ons bevatten knoppen die u aan het menu of de werkbalk kunt toevoegen. Voor meer info, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.

De titelbalk, menubalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

toolbars-dropdown-menu_fx55

Om de titelbalk aan te zetten:

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen.
  2. Klik op de knop TitelbalkPlaats een vinkje naast Titelbalk links onderaan.
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.

Om de menubalk of bladwijzerwerkbalk aan te zetten:

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen.
  2. Klik onder in het scherm op het vervolgkeuzemenu Werkbalken tonen/verbergenWerkbalken en kies de items die u wilt weergeven.
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.

De titelbalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

Om de titelbalk aan te zetten:

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen.
  2. Klik op de knop Titelbalk linksonder.
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.

Om de bladwijzerwerkbalk aan te zetten:

• Klik boven in het scherm op het menu Beeld, ga omlaag naar Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.

De menubalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen.
  2. Klik onder in het scherm op het vervolgkeuzemenu Werkbalken tonen/verbergen en kies de items die u wilt weergeven.
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.

Hebt u problemen?

Probeer de standaardgroep met knoppen en werkbalken terug te zetten door in de aanpassingsmodus op de knop Standaardinstelling terugzetten te klikken. Als dat het probleem niet verhelpt, probeer dan het volgende: