Een andere taal in het woordenboek installeren en gebruiken in Thunderbird

Als u berichten in meer dan één taal verzendt, kunt u extra woordenboeken voor spellingcontrole in Thunderbird installeren. Na het installeren van een woordenboek kunt u eenvoudig van de ene naar de andere taal wisselen.

Taalwoordenboeken zijn beschikbaar als Thunderbird-add-ons. Zie de FAQ over add-ons en extensies voor meer informatie.

Een nieuw taalwoordenboek installeren

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra (Alt + x) en selecteer Opties…OptiesKlik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer VoorkeurenKlik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren, of klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties…OptiesVoorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Opstellen, gevolgd door het tabblad Spelling.
  3. Klik op Meer woordenboeken downloaden, en klik daarna op OK om het dialoogvenster te sluiten.
  4. Scroll in het geopende tabblad door de alfabetische lijst van woordenboeken om het gewenste woordenboek te vinden.
  5. Klik naast de taal van uw keuze op Woordenboek downloaden.
  6. Klik in de geopende pagina van het geselecteerde woordenboek op de groene knop Toevoegen aan Thunderbird.
  7. Klik in het venster Programmatuurinstallatie op Nu installeren.
  8. Herstart Thunderbird als daarom wordt gevraagd.

Dat is alles! Uw nieuwe woordenboek is geïnstalleerd. Open de add-onbeheerder, zoek het woordenboek in het paneel Woordenboeken of Extensies en klik op de knop Verwijderen naast het woordenboek om het te de-installeren.

Wisselen tussen verschillende talen

Een taal voor een bepaald bericht selecteren

Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt in het bericht dat u opstelt en selecteer een taal in het menu Talen.

TB switch dictionaries

De standaardtaal voor alle berichten instellen

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra (Alt + x) en selecteer Opties…OptiesKlik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer VoorkeurenKlik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren, of klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties…OptiesVoorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Opstellen, gevolg door het tabblad Spelling.
  3. Selecteer de gewenste taal in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Dictionary popup menu