Agenda’s toevoegen in Firefox OS

(Doorgestuurd vanaf Adding calendars on Firefox OS)

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Neem uw agenda overal mee naartoe. Als u een bestaande agenda-account hebt (of meerdere), kunt u ze allemaal in de Agenda-app importeren. Als u geen account hebt, geen probleem. Voer gewoon uw gebeurtenissen in de offline-agenda in.

Tik op het Agenda-pictogram om de Agenda-app te openen. Waarschijnlijk dient u een of meerdere schermen naar rechts te vegen:

Open Calendar

Uw agenda’s importeren

Tik op het menupictogram (linksboven) om een agenda te importeren.

Add Offline Calendar

Tik in het volgende paneel op het plusteken.

add calendar

Er verschijnt een uitschuifbaar paneel waarmee u uw agendaprovider kunt kiezen. Tik op het type agenda dat u wilt toevoegen en volg daarna de prompts om u aan te melden.

Calendar Provider

Bekend probleem – Yahoo! Calendar: Yahoo! Calendar wordt momenteel niet ondersteund in Firefox OS-versies 1.0 tot en met 1.4. Hoewel de configuratie ervan lijkt te werken, zult u geen gebeurtenissen vanuit Yahoo! Calendar kunnen importeren of toevoegen. Naar verwachting is dit opgelost in versie 1.5. Voor meer informatie, zie bug 974554.

Zie Wat is mijn versie van Firefox OS? om te zien welke versie van Firefox OS u hebt.

Zodra u de stappen met succes hebt gevolgd, ziet u een lijst van beschikbare agenda’s. Tik op de agenda’s die u met Firefox OS wilt synchroniseren

Choose Calendar

Ga verder nadat u de agenda’s die u wilt importeren hebt gekozen en tik op het instellingenpictogram in de linkeronderhoek:

Calendar Settings Icon

Hierdoor wordt uw scherm met accountinstellingen zichtbaar, waarmee u bijvoorbeeld het tijdsinterval voor het synchroniseren van uw agenda’s kunt kiezen.

Calendar Import Settings

Zodra u uw instellingen hebt voltooid en op Gereed hebt getikt, zijn uw agendavermeldingen toegevoegd en zichtbaar.

Calendar Entries

Handmatige agendavermeldingen

Klik op het pictogram + in de rechterbovenhoek om direct op het apparaat een nieuwe agendavermelding toe te voegen.

Calendar Add Entry

Ga verder op het gebeurtenissenscherm en voeg alle relevante informatie over uw nieuwe gebeurtenis toe. Er is ook ruimte om eventuele extra opmerkingen die u wellicht aan de gebeurtenis wilt koppelen toe te voegen.

Event Details

Zodra u het toevoegen van alle informatie voor uw gebeurtenis hebt voltooid, gaat u verder en tikt u op de knop Opslaan in de rechterbovenhoek. Hierdoor wordt uw nieuwe vermelding opgeslagen en verschijnt de agendaweergave.

Uw agenda importeren

1. Tik op het menupictogram email menu 2.0 in de linkerbovenhoek.
  2. Tik op het tandwielpictogram Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) onderaan.
  3. Tik op Account toevoegen.
  4. Kies uw agendaprovider en volg de vragen voor aanmelding.
  5. Zodra het importeren is voltooid zal de Agenda-app uw agenda laden.
  6. Plaats nadat uw agenda’s zijn geïmporteerd een vinkje naast de agenda’s die u op uw telefoon wilt weergeven:
calendar sync 2.0

Uw agenda’s synchroniseren

Houd de Agenda-app synchroon met uw agenda-accounts.

1. Tik op het menupictogram email menu 2.0.
  2. Tik op het tandwielpictogram Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) onderaan.
  3. Kies onder Agenda synchroniseren hoe vaak u uw agenda’s wilt synchroniseren: elke 15 minuten, 30 minuten of handmatig.

Handmatig gebeurtenissen toevoegen

U hoeft zich niet bij een computer te bevinden om afspraken toe te voegen. Rechtstreeks toevoegen ervan vanuit uw Firefox OS-apparaat is eenvoudig:

1. Open de Agenda-app en tik daarna op het plussymbool plus_icon in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Voeg de details over uw gebeurtenis toe: wat, waar en wanneer. Ook kunt u herinneringen instellen en opmerkingen aan deze vermelding toevoegen.
  3. Tik tot slot in de rechterbovenhoek op Opslaan.