Afdrukproblemen in Firefox verhelpen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 47096
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: Update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft hoe u afdrukproblemen in Firefox kunt oplossen.

Pagina-instellingen van Firefox controleren

Als een pagina in Firefox niet goed wordt afgedrukt:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Afdrukken… (klik in Windows XP op het menu Bestand) en selecteer Afdrukvoorbeeld. Het afdrukvoorbeeldvenster verschijnt.
  2. Zorg ervoor dat in het afdrukvoorbeeldvenster Schaal is ingesteld op Verkleinen tot papierformaat.
  3. Zorg ervoor dat de oriëntatie Staand is ingesteld.
  4. Klik op Pagina-instellingen…. Het venster Pagina-instellingen verschijnt.
  5. Klik in het venster Pagina-instellingen op het tabblad Marges & kop-/voetteksten.
  6. Zorg ervoor dat in de sectie Marges de paginamarges juist zijn ingesteld (de standaardinstelling is 12.7 mm, of 0.5 in).
  7. Klik op OK om het venster Pagina-instellingen te sluiten en naar het afdrukvoorbeeldvenster terug te keren.
  8. Klik in het afdrukvoorbeeldvenster op Afdrukken. Het venster Afdrukken verschijnt.
  9. Zorg ervoor dat in het veld Naam de juiste printer is geselecteerd.
  10. Zorg ervoor dat de instelling Afdrukken naar bestand niet is geselecteerd.

Als u wijzigingen hebt aangebracht, probeer de pagina dan nogmaals af te drukken. Zo niet, volg dan de onderstaande instructies.

Pagina-instellingen van Firefox controleren

Als een pagina in Firefox niet goed wordt afgedrukt:

1. Klik in de menubalk op Bestand en selecteer Afdrukvoorbeeld. Het afdrukvoorbeeldvenster verschijnt.
  2. Zorg ervoor dat in het afdrukvoorbeeldvenster Schaal is ingesteld op Verkleinen tot papierformaat.
  3. Zorg ervoor dat de oriëntatie Staand is ingesteld.
  4. Klik op Afdrukken. Het venster Afdrukken verschijnt.
  5. Zorg ervoor dat in het veld Naam de juiste printer is geselecteerd.
  6. Klik op het tabblad Pagina-instellingen. Zorg ervoor dat in de sectie Marges de paginamarges juist zijn ingesteld (de standaardinstelling is 12.7 mm, of 0.5 in).

Als u wijzigingen hebt aangebracht, ga dan verder en probeer de pagina nogmaals af te drukken. Zo niet, volg dan de onderstaande instructies.

Andere browsers en printers controleren

U kunt zien of uw probleem aan Firefox, uw printer of de website die u bezoekt ligt:

• Controleer of de pagina goed wordt afgedrukt in een andere browser (zoals Internet ExplorerSafariEpiphany).

Als de pagina in een andere browser ook niet goed wordt afgedrukt:

• Er kan een probleem zijn met uw printer: als u nog een printer hebt, probeer de pagina dan met die printer af te drukken. Als de tweede printer de pagina wel goed afdrukt, werk dan het stuurprogramma van de printer bij vanaf de website van de printerfabrikant.
  • Er kan een probleem zijn met de pagina. Neem contact op met de beheerder van de website.

Als de pagina in een andere browser wel goed wordt afgedrukt, volg dan de onderstaande instructies in de volgende secties.

Printerinstelling van Firefox herinitialiseren

Diverse printerproblemen zijn op te lossen door de printerinstellingen van Firefox te herinitialiseren:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Typ print_printer in het veld FilterZoeken.
  3. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de instelling print_printer en selecteer Herinitialiseren.
  4. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.

Probeer de pagina waarbij u eerder problemen had af te drukken nadat u Firefox opnieuw hebt gestart.

Noot: in Firefox 5.0 en eerdere versies was print.print_printer de voorkeursnaam. De oude voorkeursnaam kan ook naast de nieuwe bestaan bij het gebruik van een huidig profiel dat in een oudere Firefox-versie dan 6.0 is gebruikt. Deze oude voorkeursinstelling is te verwijderen door met de rechtermuisknop op de naam te klikken, Herinitialiseren te kiezen, Firefox te herstarten en daarna iets af te drukken. De oude voorkeursinstelling verschijnt niet meer; alleen de nieuwere moet bestaan.

Alle printerinstellingen van Firefox herinitialiseren

Als de bovenstaande stap niet heeft geholpen, wilt u wellicht alle printerinstellingen van Firefox herinitialiseren:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Kopieer het bestand prefs.js in uw profielmap naar een andere map om er een reservekopie van te maken.
  4. Open het originele bestand prefs.js in een teksteditor (zoals WordpadTextEditEmacs).
  5. Verwijder alle regels in prefs.js die met print_ beginnen en sla het bestand op.

Als er iets niet goed gaat zodra u Firefox opent, sluit de browser dan weer en overschrijf prefs.js met de reservekopie die u hebt gemaakt.

Het standaardlettertype wijzigen

Mogelijk wordt het lettertype Times New Roman niet door uw printer herkend. Wijzig het standaardlettertype naar een vergelijkbaar lettertype, zoals Trebuchet MS:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Selecteer onder Lettertypen & kleuren Trebuchet MS voor het standaardlettertype.
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .