Adobe Reader gebruiken voor het bekijken van PDF-bestanden in Firefox

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

adobe_icon.gif Adobe Reader is een gratis programma voor het bekijken en afdrukken van PDF-documenten.
Het bevat een Adobe Acrobat-browserplug-in voor het weergeven van documenten binnen Firefox en andere webbrowsers. (Standaard gebruikt Firefox de ingebouwde PDF-viewer.)

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit artikel voor details.
Hoewel Firefox de Adobe Reader-browserplug-in niet meer ondersteunt, kunt u nog steeds het Adobe Reader-programma als uw PDF-viewer gebruiken in Firefox, zoals hieronder uitgelegd. Dit artikel biedt hulpbronnen voor het instellen van het Adobe Reader-programma en de browserplug-in ervan op uw computer.

Adobe Reader installeren en bijwerken

Bezoek de website van Adobe.com om Adobe Reader te installeren. Open Adobe Reader, klik op het menu Help en klik daarna op Controleren op updates… om er zeker van te zijn dat uw installatie van Adobe Reader de laatst beschikbare beveiligings- en stabiliteitsupdates bevat.

Zie de pagina Beveiligingsbulletins en -adviezen bij Adobe voor informatie over beveiligings- en stabiliteitsproblemen die betrekking hebben op Adobe Reader.

PDF-bestanden bekijken in Firefox

Klik op de volgende koppeling om te testen hoe PDF-bestanden in Firefox worden weergegeven:

Standaard gebruikt Firefox de ingebouwde PDF-viewer. Doe het volgende om in plaats daarvan het programma Adobe Reader of de browserplug-in hiervan te gebruiken:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Toepassingen.paneel Algemeen en ga naar de sectie Toepassingen.
  3. Selecteer de vermelding Portable Document Format (PDF) en wijzig de actie naar het gebruik van het programma Adobe Reader of de Adobe Acrobat-plug-in.

Zie de volgende artikelen voor meer informatie:

Noot: van de Adobe Acrobat NPAPI-plug-in is bekend dat deze problemen kan veroorzaken bij het gebruik in Firefox op Mac OS X. Voor details, zie PDF-bestanden zijn leeg of veroorzaken een foutmelding op Mac.

Hulp met Adobe Reader verkrijgen

Als u meer hulp met het Adobe Reader-programma of de plug-in ervan nodig hebt, bezoek dan de Adobe Reader-forums en Adobe Reader-productondersteuning.

Gebaseerd op informatie van Adobe Reader (mozillaZine KB)