De Adobe Reader-plug-in gebruiken voor het bekijken of downloaden van PDF-bestanden

adobe_icon.gif Adobe Reader is een gratis programma voor het bekijken en afdrukken van PDF-documenten.
Het bevat een Adobe Acrobat-browserplug-in voor het weergeven van documenten binnen Firefox en andere webbrowsers. (Standaard gebruikt Firefox de ingebouwde PDF-viewer.) Dit artikel biedt hulpbronnen voor het instellen van Adobe Reader en de browserplug-in op uw computer.

Belangrijk: de nieuwe 64-bits versie van Firefox voor Windows herkent of ondersteunt de Adobe Reader-browserplug-in niet; in plaats daarvan kunt u de ingebouwde PDF-viewer gebruiken.
De functie Software-update van Firefox werkt geen geïnstalleerde plug-ins bij. Zie de pagina Beveiligingsbulletins en -adviezen bij Adobe voor meer informatie over beveiligings- en stabiliteitsproblemen die betrekking hebben op Adobe Reader. Ga naar onze Plug-in-controlepagina om te controleren of u de meest recente versie van al uw plug-ins gebruikt.

Adobe Reader installeren en bijwerken

Bezoek de website van Adobe.com om Adobe Reader te installeren. Open Adobe Reader, klik op het menu Help en klik daarna op Controleren op updates… om er zeker van te zijn dat uw installatie van Adobe Reader de laatst beschikbare beveiligings- en stabiliteitsupdates bevat.

Adobe onderhoudt nog geen browserplug-in voor het bekijken van PDF-bestanden in Firefox op Mac OS X; in plaats daarvan kunt u de ingebouwde PDF-viewer gebruiken.

De Adobe Reader-plug-in testen

Bezoek de Mozilla Privacy Policy-PDF, die het PDF-formaat heeft, om te testen of u PDF-bestanden kunt openen.

Probleemoplossing

Als u geen PDF-bestanden in het Firefox-venster kunt openen, zie dan de volgende instructies voor probleemoplossing:

PDF-bestanden bekijken buiten Firefox

U kunt Adobe Reader zo instellen dat PDF-bestanden niet binnen Firefox worden geopend.

1. Open Adobe Reader.
  2. Klik boven in het venster van Adobe Reader op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren… om het venster Voorkeuren te openen.
  3. Selecteer de sectie Internet in het linkerpaneel van dit venster.
  4. Haal het vinkje weg bij PDF in browser tonen.

U kunt Firefox zo instellen dat PDF-bestanden buiten Firefox worden geopend in plaats van via de ingebouwde PDF-viewer:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Toepassingen.
  3. Zoek in de lijst naar Portable Document Format (PDF) en klik erop om dit te selecteren.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu in de kolom Actie voor de bovenstaande vermelding en selecteer Adobe Reader gebruiken (standaard).
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

Gebaseerd op informatie van Adobe Reader (mozillaZine KB)