De Adobe Flash-plug-in is gecrasht - Voorkomen dat dit nogmaals gebeurt | Probleemoplossing

De Adobe Flash-plug-in is gecrasht - Voorkomen dat dit nogmaals gebeurt

(Doorgestuurd vanaf De Adobe Flash-plug-in is gecrasht)

Het bericht “De Adobe Flash-plug-in is gecrasht” wordt weergegeven als de Flash-plug-in onverwacht niet meer werkt. Opnieuw laden van de pagina zal de video, het spel of de animatie meestal weer doen afspelen.

Plugin crash notification
Plugin crash notification Fx21

Als de Flash-plug-in blijft crashen, kan bijwerken naar de nieuwste versie van Flash het probleem verhelpen. Dit artikel legt uit hoe u Flash kunt bijwerken en geeft andere mogelijke oplossingen.

Flash bijwerken

De nieuwste versie van de Flash-plug-in zou beter moeten presteren en minder vaak mogen crashen. Bezoek Mozilla’s pagina voor Plug-in-controle om te controleren of Flash up-to-date is. Als wordt gemeld dat Flash dient te worden bijgewerkt, installeer dan handmatig de nieuwste versie met behulp van de onderstaande stappen.

1. Ga naar de Flash Player-downloadpagina van Adobe en download het Flash-installatieprogramma.
    Waarschuwing: Adobes downloadpagina kan een selectievakje voor optionele software (zoals Google Chrome of McAfee Security Scan) bevatten dat standaard is geselecteerd. Als u het selectievakje niet leegmaakt voor het downloaden, wordt die software op uw computer geïnstalleerd zodra u het Flash-installatieprogramma opent.
  2. Sluit Firefox nadat het downloaden is voltooid.

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

3. Open het Flash-installatiebestand dat u hebt gedownload en volg de instructies.
Noot: als u problemen hebt met het Flash-installatieprogramma van de downloadpagina van Adobe, kunt u deze koppeling gebruiken om het volledige Flash Player-installatieprogramma te downloaden.
  1. Ga naar de Flash Player-downloadpagina van Adobe en download het Flash-installatieprogramma.
  2. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

3. Open het bestand dat u hebt gedownload (d.w.z. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Open de Install Adobe Flash Player.app om het installatieprogramma uit te voeren en volg de instructies van het installatieprogramma.
  1. Ga naar de Flash Player-downloadpagina van Adobe.
  2. Sla het bestand (d.w.z. install_flash_player_“versie”_linux.“processor”.tar.gz) op wanneer hierom wordt gevraagd.
  3. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

4. Open een Terminal-venster (klik in Gnome op het menu Toepassingen, selecteer Accessoires en selecteer vervolgens Terminal.)
  5. Ga in het Terminal-venster naar de map waarin u het gedownloade bestand hebt opgeslagen (d.w.z. cd /home/user/Downloads).
  6. Pak het bestand libflashplayer.so in het bestand dat u hebt gedownload uit met de opdracht tar -zxvf install_flash_player_“versie”_linux.“processor”.tar.gz.
  7. Kopieer het uitgepakte bestand libflashplayer.so als de superuser naar de submap plugins van uw Firefox-installatiemap. Als Firefox bijvoorbeeld is geïnstalleerd in /usr/lib/mozilla, gebruikt u de opdracht sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins en voert u vervolgens uw superuser-wachtwoord in wanneer hierom wordt gevraagd.

Hardwareversnelling in Flash uitschakelen

Veel problemen met Flash kunnen worden verholpen door hardwareversnelling uit te schakelen in de instellingen van Flash Player (de pagina Hulp voor Flash Player - Weergave-instellingen van Adobe bevat details). Doe het volgende om hardwareversnelling in Flash uit te schakelen.

1. Ga naar deze helppagina van Adobe Flash Player.
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op het Flash Player-logo op die pagina en klik op Instellingen in het contextmenu. Het instellingenvenster van Adobe Flash Player wordt geopend.
  3. Klik op het pictogram in de linkeronderhoek van het instellingenvenster van Adobe Flash Player om het paneel Weergave te openen.
  4. Verwijder het vinkje bij Hardwareversnelling inschakelen.

5. Klik op Sluiten om het instellingenvenster van Adobe Flash Player te sluiten.
  6. Herstart Firefox.

Beveiligde modus van Flash uitschakelen

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek in de lijst van voorkeuren naar dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode.
  3. Dubbelklik op de voorkeur om de waarde ervan om te zetten van false naar true. (Als de instelling al true is, betekent dit dat de beveiligde modus van Flash op dat moment is uitgeschakeld.)
  4. Sluit Firefox.

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Herstart Firefox.
  1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek in de lijst van voorkeuren naar dom.ipc.plugins.flash.disable-protected-mode.
  3. Dubbelklik op de voorkeur om de waarde ervan om te zetten van false naar true. (Als de instelling al true is, betekent dit dat de beveiligde modus van Flash op dat moment is uitgeschakeld.)
  4. Sluit Firefox.

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Herstart Firefox.

Overige oplossingen

Deel dit artikel: http://mzl.la/14Ad7Md