Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen

Hebt u problemen met uw add-on? Vanaf Firefox 57 (vrijgegeven op 14 november 2017) werken alleen nog add-ons die zijn gebouwd met WebExtensions-API’s, de nieuwe technologie voor Firefox-extensies. Niet zeker of dit voor uw add-ons geldt? Zie Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd en deze veelgestelde vragen voor meer informatie.

Met add-ons kunt u toeters en bellen aan Firefox toevoegen. Er zijn add-ons die prijzen vergelijken, het weerbericht bekijken, het uiterlijk van Firefox wijzigen, naar muziek luisteren, of zelfs uw Facebook-profiel bijwerken. Dit artikel beschrijft de verschillende typen beschikbare add-ons, en hoe u deze kunt vinden en installeren.

Welke typen add-ons kan ik installeren?

U kunt deze drie algemene typen add-ons installeren:

Uw geïnstalleerde add-ons weergeven en beheren

Zoekmachines kunnen worden weergegeven en beheerd in het paneel Zoeken in de optiesvoorkeuren van Firefox. Voor andere add-ons:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  2. Selecteer het paneel voor het type add-on dat u wilt weergeven of beheren, zoals het paneel Extensies, VormgevingThema’s of Plug-ins.

Voor gedetailleerde informatie over het uitschakelen of verwijderen van plug-ins, extensies of add-ons voor vormgevingthema’s, zie Add-ons uitschakelen of verwijderen.

Hoe vind en installeer ik add-ons?

Hier volgt een overzicht dat u op weg kan helpen:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Als u meer informatie over een aanbevolen add-on of thema wilt zien, klik er dan op. Daarna kunt u op de groene knop Toevoegen aan Firefox klikken om deze te installeren.
    • U kunt ook naar specifieke add-ons zoeken door het zoekveld bovenaan te gebruiken. Daarna kunt u allerlei aangetroffen add-ons installeren via de knop Installeren.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox zal de opgevraagde add-on downloaden en u mogelijk vragen de installatie ervan te bevestigen.
  5. Klik op Nu herstarten als dit verschijnt. Uw tabbladen worden opgeslagen en na de herstart teruggezet.

Hier volgt een overzicht dat u op weg kan helpen:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Om een aanbevolen add-on te installeren, klikt u op de grijze wisselknop, die dan groen zal worden. Om een add-on te verwijderen die u daarvoor hebt geïnstalleerd, klikt u nogmaals op de wisselknop.
    Fx48-GetAddons getaddons 57

Onder in de lijst met aanbevolen add-ons bevindt zich een knop Bekijk meer add-ons! waarop u kunt klikken. De knop brengt u naar addons.mozilla.org, waar u naar specifieke add-ons kunt zoeken.

Voor gevorderde gebruikers: u kunt ook add-ons installeren via een bestand. Als u het installatiebestand op uw computer hebt opgeslagen, (bijvoorbeeld een .xpi- of .jar-bestand), kunt u de add-on installeren via het tandwielpictogram gear icon in de rechterbovenhoek van het paneel Extensie in de Add-onbeheerder. Selecteer Add-on installeren via bestand… vanuit het menu, en zoek en selecteer vervolgens het bestand.

Sommige extensies plaatsen na installatie een knop in de werkbalk. U kunt deze knoppen desgewenst verwijderen of naar het menu verplaatsen - zie hiervoor Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen.

Problemen met add-ons oplossen

Zie de onderstaande artikelen voor informatie over het oplossen van problemen met extensies, plug-ins of add-ons voor vormgevingthema’s.

Problemen met het installeren of de-installeren van add-ons

Problemen die door add-ons worden veroorzaakt

Noot: Mozilla heeft de onderliggende technologie voor Firefox-add-ons gereviseerd. Voor meer informatie, zie Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd.