Add-ons uitschakelen of verwijderen

(Doorgestuurd vanaf Add-ons de-installeren)

Extensies en thema’s zijn allemaal typen add-ons voor Firefox. Dit artikel legt uit hoe u deze add-ons kunt uitschakelen of verwijderen.

Noot: Firefox bevat de plug-ins OpenH264 en Google Widevine, een ander type add-on. Lees voor meer info Waarom zit er een OpenH264-plug-in in Firefox? en DRM-inhoud bekijken in Firefox.

Extensies uitschakelen en verwijderen

Extensies uitschakelen

Het uitschakelen van een extensie deze uitschakelen zonder deze te verwijderen.

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Extensies.
    • De pagina Add-onbeheerder Uw extensies beheren wordt in een nieuw tabblad geopend.
  2. Scroll door de lijst met extensies.
  3. Klik op de blauwe schuifknop om de gewenste extensie uit te schakelen.
    fx72 disable extensions

Om de add-on weer in te schakelen, zoekt u deze in de lijst van add-ons en klikt u op de schuifknop voor de bewuste extensie. De schuifknop wordt blauw wanneer de extensie is ingeschakeld.

Zie Een extensie heeft mijn Nieuw-tabbladpagina of startpagina gewijzigd om extensies uit te schakelen die uw nieuw-tabbladpagina, nieuw-vensterpagina of startpagina hebben gewijzigd.

Extensies verwijderen

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Extensies.
    • De pagina Add-onbeheerder Uw extensies beheren wordt in een nieuw tabblad geopend.
  2. Scroll door de lijst met extensies.
  3. Klik op de ellipsis Fx107-Addons-3dotIcon (drie puntjes) voor de extensie die u wilt verwijderen en klik op {menu Verwijderen}.
    fx72 remove extensions

Thema’s uitschakelen en verwijderen

Firefox wordt met een standaard systeemthema en optionele Kleurstellingen, Lichte, Donkere en Alpenglow-thema’s geleverd, maar u kunt nieuwe thema’s aan Firefox toevoegen. Lees voor meer informatie Thema’s gebruiken om het uiterlijk van Firefox te wijzigen.

Thema’s uitschakelen

Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Thema’s.

• De pagina Add-onbeheerder Uw thema’s beheren wordt in een nieuw tabblad geopend.

U ziet een Ingeschakeld thema en een lijst met UitgeschakeldeOpgeslagen thema’s.

Als het Ingeschakelde thema niet het standaard systeemthema is, kunt u dit uitschakelen door te klikken op Uitschakelen.

fx72 disable themes

Hierdoor wordt het systeemthema ingeschakeld.

Noot: als het Ingeschakelde thema het systeemthema is, wordt dit uitgeschakeld als u een ander thema selecteert.

Thema’s verwijderen

U kunt de thema’s die met Firefox worden geleverd niet verwijderen (Kleurstellingen, Systeem, Lichte, Donkere en Alpenglow-thema’s), maar thema’s die u aan Firefox hebt toegevoegd wel. Om een toegevoegd thema te verwijderen:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Thema’s.
    • De pagina Add-onbeheerder Uw thema’s beheren wordt in een nieuw tabblad geopend.
  2. Klik op de ellipsis Fx107-Addons-3dotIcon (drie puntjes) naast het thema dat u wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.
    fx72 remove themesFx107RemoveTheme
Noot: als u het Ingeschakelde thema verwijdert, wordt het systeemthema ingeschakeld.

Probleemoplossing