Add-ons die bij het bijwerken van Firefox zijn uitgeschakeld weer inschakelen | Probleemoplossing

Add-ons die bij het bijwerken van Firefox zijn uitgeschakeld weer inschakelen

Als u Firefox bijwerkt, worden automatisch uw add-ons gecontroleerd en wanneer mogelijk naar compatibele versies bijgewerkt. Als een add-on niet kan worden bijgewerkt en niet meer compatibel is, schakelt Firefox deze uit. Dit artikel beschrijft hoe u die add-ons kunt bijwerken en weer kunt laten werken.

Incompatible - Win
Noot: als een add-on is uitgeschakeld en een melding (naam van add-on) kon niet worden geverifieerd voor gebruik in Firefox verschijnt, zie dan Add-on-ondertekening in Firefox.

Controleren op nieuwe versies van uw add-ons

Firefox controleert eenmaal per dag op nieuwe versies van uw add-ons en werkt deze automatisch bij, maar u kunt op elk gewenst moment handmatig op nieuwe versies controleren.

1. Klik op de menuknop new fx menu om het menupaneel uit te vouwen.
  2. Klik op Add-ons. De pagina Add-onbeheerder wordt geopend.
  3. Klik op Add-on Tools Icon op de pagina Add-onbeheerder en selecteer Controleren op updates. Als Firefox updates vindt, worden deze automatisch gedownload.
    Extension Update Win 1
  4. Klik op de koppeling ‘Herstart nu om de installatie te voltooien’ als hierom wordt gevraagd.
    Extension Update Win 2

Zoeken naar updates op de website van de add-on

Sommige makers van add-ons leveren verschillende versies van hun add-on voor verschillende versies van Firefox, zodat bijwerken via de add-onbeheerder niet werkt. In dit geval is er mogelijk een update beschikbaar op de website van de add-on.

1. Zoek in het tabblad Add-onbeheerder naar de incompatibele add-on in de lijst. Klik op de koppeling Meer om meer informatie over die add-on te zien, en klik daarna op de koppeling naast Homepage. U wordt naar de homepage van die add-on geleid.
  2. Download de meest recente versie van de add-on vanaf de homepage ervan.
Noot: als er geen versie van de add-on beschikbaar is die werkt, kan het helpen contact met de makers van de add-on op te nemen via de website ervan.

Zoeken naar alternatieven

Mogelijk zijn er meer add-ons met gelijkwaardige functies die met uw versie van Firefox compatibel zijn. De Add-ons-website is een goede plek om naar alternatieven te zoeken.