Aangepaste installatie van Firefox in Windows | Handleiding

Aangepaste installatie van Firefox in Windows

Vanaf Firefox versie 55 hebben we nieuwe Firefox-installaties in Windows eenvoudiger gemaakt via het online (stub-)installatiebestand. Dit installatieprogramma verwijdert de pagina Opties waarmee gebruikers instellingen konden wijzigen, zoals de installatiemap en het wel of niet toevoegen van programma­snelkoppelingen.

Dit artikel geeft uitleg over de aangepaste opties die beschikbaar zijn in het volledige offline Firefox-installatieprogramma.

Firefox installeren met aangepaste instellingen

Het volledige offline installatieprogramma is beschikbaar als u tussen 32-bits of 64-bits versies van Firefox wilt kiezen, Firefox in andere talen wilt installeren of Firefox met aangepaste opties wilt installeren. U kunt het volledige offline installatieprogramma downloaden vanaf de pagina Systemen en talen.

Als u het volledige installatieprogramma uitvoert, wordt de wizard Mozilla Firefox installeren geopend.

Fx54CustomSetup1

Nadat u op Volgende klikt, kunt u kiezen tussen een Standaard of Aangepaste installatie. De Standaard-installatie is standaard geselecteerd.

Fx54CustomSetup2-Type

Via een Aangepaste installatie kunt u de map kiezen waarin programmabestanden van Firefox worden geïnstalleerd, evenals de snelkoppelingen die worden gemaakt. Deze opties zijn niet beschikbaar in de Standaard-installatie. Selecteer het installatietype Aangepast en klik op Volgende.

Kiezen waar Firefox wordt geïnstalleerd

De volgende stap betreft de keuze voor een andere Doelmap, wat de locatie is waar het Firefox-programma wordt geïnstalleerd.

Fx54CustomSetup3-Location

C:\Program Files\Mozilla Firefox\ is het standaard mappad in 32-bits Windows. Het is ook de standaardlocatie in 64-bits Windows wanneer de 64-bits Firefox-versie wordt geïnstalleerd.

Wanneer de 32-bits Firefox-versie in 64-bits Windows wordt geïnstalleerd, is het standaard mappad C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\.

U kunt de map waarin Firefox wordt geïnstalleerd wijzigen door handmatig de locatie van een andere map op uw computer in te typen, of u kunt op op Bladeren… klikken om een nieuwe map te selecteren.

• Benodigde ruimte: de hoeveelheid ruimte op uw harde schijf die nodig is om Firefox te installeren.
  • Beschikbare ruimte: de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is op uw harde schijf.

Klik op Volgende om door te gaan.

Optionele onderdelen kiezen

Fx54CustomSetup3a-Maintenance-Service

In het volgende scherm kunt u kiezen of u de optionele Mozilla Maintenance Service wilt installeren, die ervoor zorgt dat updates van de toepassing op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd zonder dat u in het dialoogvenster voor Gebruikersaccountbeheer (UAC) op Ja moet klikken. Voor meer informatie, zie Wat is de Mozilla Maintenance Service?

Noot: deze optie kan in sommige gevallen ontbreken, zoals wanneer u Firefox installeert met een beperkte gebruikersaccount, of wanneer de Mozilla Maintenance Service al is geïnstalleerd.

Snelkoppelingen kiezen

Fx54CustomSetup4-Shortcuts

• Op mijn bureaublad: u kunt kiezen voor het maken van een Firefox-snelkoppeling op het Windows-bureaublad.
  • In mijn map Programma’s van het menu Start: dit maakt een Firefox-snelkoppelingspictogram in de map Programma’s van het menu Start van Windows.

Klik na het kiezen welke Firefox-programmasnelkoppelingen worden gemaakt op Volgende.

Samenvatting

De Samenvatting die daarna verschijnt, toont de maplocatie waar Firefox wordt geïnstalleerd.

Fx54CustomSetup5-Summary-NewInstall

• Vink Firefox als mijn standaard webbrowser gebruiken aan als u wilt dat Firefox opstart wanneer u een koppeling in uw e-mailtoepassing, internetsnelkoppeling, of HTML-document opent. Voor meer informatie, zie Firefox uw standaardbrowser maken.
Noot: de optie om Firefox uw standaardbrowser te maken ontbreekt als u geen rechten hebt voor het instellen van Windows-registersleutels, of als u Firefox installeert over een bestaande Firefox-versie en Firefox al de standaardbrowser is.

Fx54CustomSetup5-Summary-Upgrade

Als u Firefox opnieuw installeert over een bestaande versie, ziet u een knop Upgraden in plaats van een knop Installeren.

Klik op Installeren of Upgraden om de installatie te voltooien. Nadat de installatie van Firefox is voltooid, verschijnt het scherm ‘Voltooien van de wizard Mozilla Firefox installeren’.

Fx54CustomSetup7-Finish

Klik op Voltooien. Hiermee wordt Firefox gestart, tenzij u eerst het selectievakje ‘Firefox nu starten’ uitvinkt.

Gefeliciteerd, uw installatie van Firefox is gereed!