Aangepaste installatie van Firefox in Windows | Handleiding

Aangepaste installatie van Firefox in Windows

Firefox downloaden en installeren in Windows legt uit hoe u Firefox kunt installeren met standaardopties via een online (stub-)installatieprogramma. In plaats daarvan kunt u besluiten het volledige offline-installatieprogramma te gebruiken dat beschikbaar is via de downloadpagina Systemen en talen, zodat u een taal, een 32-bits of 64-bits Firefox-versie in 64-bits Windows, of aangepaste installatie-opties kunt kiezen.

Dit artikel geeft uitleg over de aangepaste opties die beschikbaar zijn in het volledige offline Firefox-installatieprogramma.

Aangepaste installatie

Fx54CustomSetup1

Als u het volledige installatieprogramma uitvoert, wordt de wizard Mozilla Firefox installeren geopend. Nadat u op Volgende klikt, kunt u kiezen tussen een Standaard of Aangepaste installatie. De Standaard-installatie is standaard geselecteerd.

Fx54CustomSetup2-Type

Via een Aangepaste installatie kunt u de map kiezen waarin programmabestanden van Firefox worden geïnstalleerd, evenals de snelkoppelingen die worden gemaakt. Deze opties zijn niet beschikbaar in de Standaard-installatie. Selecteer het installatietype Aangepast en klik op Volgende.

Kiezen waar Firefox wordt geïnstalleerd

De volgende stap betreft de keuze voor een andere Doelmap, wat de locatie is waar het Firefox-programma wordt geïnstalleerd.

Fx54CustomSetup3-Location

C:\Program Files\Mozilla Firefox\ is het standaard mappad in 32-bits Windows. Het is ook de standaardlocatie in 64-bits Windows wanneer de 64-bits Firefox-versie wordt geïnstalleerd.

Wanneer de 32-bits Firefox-versie in 64-bits Windows wordt geïnstalleerd, is het standaard mappad C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\.

U kunt de map waarin Firefox wordt geïnstalleerd wijzigen door handmatig de locatie van een andere map op uw computer in te typen, of u kunt op op Bladeren… klikken om een nieuwe map te selecteren.

• Benodigde ruimte: de hoeveelheid ruimte op uw harde schijf die nodig is om Firefox te installeren.
  • Beschikbare ruimte: de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is op uw harde schijf.

Klik op Volgende om door te gaan.

Snelkoppelingen kiezen

Fx54CustomSetup4-Shortcuts

• Op mijn bureaublad: u kunt kiezen voor het maken van een Firefox-snelkoppeling op het Windows-bureaublad.
  • In mijn map Programma’s van het menu Start: dit maakt een Firefox-snelkoppelingspictogram in de map Programma’s van het menu Start van Windows.

Klik na het kiezen welke Firefox-programmasnelkoppelingen worden gemaakt op Volgende.

Samenvatting

De Samenvatting die daarna verschijnt, geeft de maplocatie weer waar Firefox wordt geïnstalleerd en bevat normaal gesproken een optie om Firefox als de standaardbrowser in te stellen.

Fx54CustomSetup5-Summary-NewInstall

• Vink Firefox als mijn standaard webbrowser gebruiken aan als u wilt dat Firefox opstart wanneer u een koppeling in uw e-mailtoepassing, internetsnelkoppeling, of HTML-document opent.

In sommige gevallen ontbreekt deze optie (als u bijvoorbeeld geen rechten hebt voor het instellen van Windows-registersleutels). Voor meer informatie over het instellen van Firefox als de standaardbrowser, zie Firefox uw standaardbrowser maken.

Noot: de optie voor het instellen van Firefox als de standaardbrowser kan ook ontbreken als u Firefox opnieuw installeert over een bestaande Firefox-versie en Firefox al de standaardbrowser is. In dergelijke gevallen ziet u een knop Upgraden in plaats van een knop Installeren, zoals hieronder weergegeven:
Fx54CustomSetup5-Summary-Upgrade

Nadat u op de knop Installeren (of Upgraden) klikt, wordt de installatie van Firefox gestart. Nadat de installatie is voltooid, wordt het scherm ‘Voltooien van de wizard Mozilla Firefox installeren’ weergegeven.

Fx54CustomSetup7-Finish

Klik op Voltooien. Hiermee wordt Firefox gestart, tenzij u eerst het selectievakje ‘Firefox nu starten’ uitvinkt.

Gefeliciteerd, uw installatie van Firefox is gereed!