Upgrade naar Firefox 3 wisselt bladwijzers en andere instellingen naar oudere versie

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Waarschuwing: dit artikel is alleen van toepassing op gebruikers van Firefox 2.0 die direct na het upgraden naar Firefox 3 of Firefox 3.5 bladwijzers zijn kwijtgeraakt. Als u op een ander moment bladwijzers bent kwijtgeraakt, zie dan Verdwenen of ontbrekende bladwijzers herstellen.

Het volgen van de onderstaande stappen zorgt ervoor dat u alle bladwijzers die in Firefox 3 of Firefox 3.5 zijn toegevoegd zult verliezen.

Als u een pre-release (vroege versie) van Firefox 3 hebt gebruikt en daarna bent teruggegaan naar Firefox 2, kan het voorkomen dat een oudere versie van uw bladwijzers of wachtwoorden wordt gebruikt wanneer u een upgrade naar Firefox 3 uitvoert. Firefox 3 importeert uw Firefox 2-gegevens maar één keer, en gebruikt vanaf dat moment de gegevens in het Firefox 3-formaat. Omdat u een pre-release van Firefox 3 hebt gebruikt, hebt u al gegevens in het Firefox 3-formaat, die de laatste installatie van Firefox dan ook zal gebruiken.

Om uw instellingen uit Firefox 2 op te halen:

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

• Bladwijzers en geschiedenis: hernoem places.sqlite naar places.sqlite.bak en hernoem de .json-bestanden in de map bookmarkbackups naar .json.bak.
    • Wachtwoorden: hernoem signons3.txt naar signons3.txt.bak.
Noot: als de bestandsextensie .txt niet wordt weergegeven, hernoem signons3 dan naar signons3bak.
  1. Start Firefox opnieuw.

Firefox zou vervolgens uw Firefox 2-gegevens moeten migreren naar Firefox 3. Als deze procedure niet werkt en u uiteindelijk informatie verliest, kunt u dit herstellen door Firefox nogmaals af te sluiten en de bestanden terug te hernoemen.