Snelzoekbalk wordt geopend tijdens het typen in tekstvelden | Probleemoplossing

Snelzoekbalk wordt geopend tijdens het typen in tekstvelden

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De toetsen / (slash) en ' (apostrof) zijn sneltoetsen voor het openen van de balk Snel zoeken. U kunt Firefox ook zo configureren dat automatisch naar tekst wordt gezocht zodra u willekeurige tekens buiten een tekstveld typt. Bij het typen in een tekstveld zouden deze tekens in het tekstveld moeten verschijnen en deze de balk Snel zoeken niet moeten activeren.

Als de balk Snel zoeken wordt geopend zodra u iets in een tekstveld probeert te typen, zijn hier een aantal handelingen die u kunt proberen om dit tegen te gaan:

Controleren op updates

De meeste oorzaken van deze kwestie zijn opgelost in de meest recente versie van Firefox. Zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie voor instructies over het controleren op en installeren van updates.

Tijdelijke oplossingen

Als u de meest recente versie van Firefox gebruikt maar dit probleem nog steeds ervaart, zijn hier een aantal handelingen die u kunt proberen om het probleem te voorkomen:

“Naar tekst zoeken wanneer ik begin met typen”

Deze instelling is standaard niet aangevinkt. Als deze instelling is aangevinkt, kan elk teken dat u in een tekstveld typt dit probleem opwekken. In bepaalde gevallen kan het uitschakelen van deze instelling voorkomen dat dit probleem opnieuw optreedt. Als u dit probleem ervaart, zorg er dan voor dat deze instelling is uitgeschakeld:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
    • Het tabblad Algemeen zou moeten worden weergegeven, en zo niet, klik hier dan op om het te selecteren.
  3. Zorg ervoor dat Naar tekst zoeken wanneer ik begin met typen in de sectie Toegankelijkheid niet is aangevinkt.

Een dialoogvenster openen en sluiten

Voor veel mensen is het niet nodig Firefox te herstarten om weer in tekstvelden te kunnen typen.

1. Open een willekeurig Firefox-dialoogvenster.
    • Open bv. het venster Downloads.

1. Sluit het venster meteen, het is niet nodig om eerst ergens op te klikken.

U zou nu iets in het tekstveld moeten kunnen typen.

Gebaseerd op informatie van Find bar opens when typing in textbox (mozillaZine KB)