Onverwachte installatiefout -203 bij het installeren van add-ons

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Als u een extensie of thema probeert te installeren en de foutmelding “Onverwachte installatiefout -203” ontvangt, is dit normaal gesproken het gevolg van een beschadigde extensieconfiguratie in uw Firefox-profiel of beveiligingssoftware die voorkomt dat deze bestanden worden bijgewerkt.

Beschadigde extensiebestanden

Het verwijderen van deze bestanden zorgt ervoor dat deze opnieuw worden aangemaakt zodra Firefox opnieuw wordt gestart (zodat beschadiging wordt verwijderd). U zult geen extensies of instellingen ervan verliezen door deze bestanden te verwijderen:

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Verwijder de volgende bestanden:
    • extensions.ini
    • extensions.cache
    • extensions.rdf
  1. Herstart Firefox.

Beveiligingssoftware

Zorg ervoor dat uw internetbeveiligingsprogramma’s (waaronder antivirus-, antispyware- en privacyprogramma’s en firewalls) zo zijn ingesteld dat Firefox toestemming heeft. Zie het artikel Firewalls voor configuratie-instructies voor diverse specifieke programma’s.