Livebladwijzers

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Als u regelmatig bepaalde websites controleert op nieuwe inhoud, kunnen livebladwijzers u de meeste actuele updates leveren zonder dat u de website hoeft te bezoeken.

Noot: livebladwijzers zullen alleen werken met websites die webfeeds aanbieden.

Wanneer een webfeed van een website beschikbaar is, kunt u Firefox gebruiken om u hierop via een livebladwijzer te abonneren. Firefox controleert ieder uur op updates voor uw livebladwijzers, waardoor u op de hoogte kunt blijven van de laatste informatie van uw favoriete websites.

• Livebladwijzers werken met feeds in het RSS-, RDF- en Atom-formaat.

Automatische herkenning van feeds

Wanneer een website die u bezoekt een feed bevat en Firefox deze herkent, verschijnt automatisch een oranjeblauw pictogram in de locatiebalk. Klik op dit oranjeblauwe webfeedpictogram om de feed van de website te bekijken en u hierop te abonneren. Er wordt dan een lijst van alle beschikbare feeds van de website weergegeven.

Klik op de naam van een feed in de lijst om u hierop te abonneren. fx3-win-feedicon2.png d34ff9c11bbc47e2a1a4f6979090d59a-1239330008-269-1.png Wanneer u de feed selecteert, bekijk dan iets van de recente inhoud ervan om te controleren of deze nuttige informatie voor u bevat. fx3-win-feedpreview.png d34ff9c11bbc47e2a1a4f6979090d59a-1239330008-269-2.png

• Selecteer Livebladwijzers in de lijst Abonneren op deze feed via om de feed toe te voegen als een livebladwijzer. Klik daarna op Nu abonneren.
  • Het gebruik van Firefox met andere webfeedlezers zoals Bloglines, My Yahoo! en Google is mogelijk. Selecteer de naam van één van deze lezers in de lijst Abonneren op deze feed via om u op de betreffende webfeed te abonneren.

Als u zich hebt geabonneerd via Firefox’ livebladwijzers, verschijnt het dialoogvenster Livebladwijzer toevoegen. fx3-win-addlivebookmark.png d34ff9c11bbc47e2a1a4f6979090d59a-1239330008-269-3.png

• Naam: voer een gekozen naam in die naar de feed verwijst, zoals deze in uw bladwijzers moet verschijnen.
  • Maken in: selecteer waar u deze bladwijzer wilt opslaan.

Klik op Toevoegen. U bent nu op de feed geabonneerd via een livebladwijzer. Livebladwijzers worden in dezelfde structuur geplaatst als andere bladwijzers.

Handmatig een livebladwijzer toevoegen

1. Typ (of plak) het adres van de webfeed in de locatiebalk en druk op EnterReturn. De voorbeeldweergave van de feed zal worden weergegeven.
  2. Selecteer Livebladwijzers in de lijst Abonneren op deze feed via om de feed toe te voegen als een livebladwijzer. Klik daarna op Nu abonneren.

Livebladwijzers gebruiken

fx3-win-livebookmark2.png d34ff9c11bbc47e2a1a4f6979090d59a-1239330008-269-4.png Livebladwijzers zijn te herkennen aan het webfeedpictogram naast de naam van de bladwijzer.

1. Selecteer een livebladwijzer om deze te gebruiken voor het bekijken van de laatste feed-items.
  2. Selecteer een item in de bladwijzer om de pagina van de feed te bekijken.
    • Selecteer Alle openen in tabbladen om alle opgesomde items in de feed te bekijken. Elk item wordt in een afzonderlijk tabblad in het huidige venster geopend.
    • Selecteer feed-name openen (bv. CNN.com” openen) om de startpagina van de feed te bekijken.

Livebladwijzers opnieuw laden

Voor informatie over het opnieuw laden van livebladwijzers, zie Livebladwijzers opnieuw laden.

Livebladwijzers verwijderen

Het verwijderen van een livebladwijzer gaat op dezelfde manier als het verwijderen van een normale bladwijzer. Zie Bladwijzers ordenen.

Noot: alleen de gehele livebladwijzer, die wordt weergegeven als een map, kan worden verwijderd. Individuele vermeldingen kunnen niet uit de livebladwijzer worden verwijderd.