Livebladwijzers - Abonneren op een webpagina voor nieuws en updates

Als u regelmatig bepaalde websites controleert op nieuwe inhoud, kunnen livebladwijzers u de meest recente updates leveren zonder dat u de website hoeft te bezoeken.

Noot: livebladwijzers zullen alleen werken met websites die webfeeds aanbieden.

Wanneer een webfeed van een webpagina beschikbaar is, kunt u Firefox gebruiken om u hierop via een livebladwijzer te abonneren. Firefox controleert elk uur op updates voor uw livebladwijzers, waardoor u van de laatste informatie van uw favoriete webpagina’s op de hoogte kunt blijven.

• Livebladwijzers werken met feeds in de RSS-, RDF- en Atom-indeling.

Een livebladwijzer toevoegen

1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks button win 2 om het menu Bladwijzers te openen.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bladwijzers.
  2. Als de webpagina een feed bevat, is de optie Abonneren op deze pagina… ingeschakeld. Klik hierop.

Live bookmarks old 1 - XP
  3. Klik op de pagina die verschijnt op Nu abonneren.

Live bookmarks old 2
  4. Kies een naam voor uw livebladwijzer en kies waar u deze wilt opslaan. Standaard wordt de livebladwijzer opgeslagen op de Bladwijzerwerkbalk. Klik daarna op Abonneren.
    Live bookmarks old 3
  5. Dat is alles! Uw livebladwijzer is aangemaakt.
  1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 om het menu Bladwijzers te openen.
  2. Als de webpagina een feed bevat, is de optie Abonneren op deze pagina… ingeschakeld. Klik hierop.

Live bookmarks 29 1

3. Klik op de pagina die verschijnt op Nu abonneren.

Live bookmarks 29 2

4. Kies een naam voor uw livebladwijzer en kies waar u deze wilt opslaan. Standaard wordt de livebladwijzer opgeslagen op de Bladwijzerwerkbalk. Klik daarna op Abonneren.

Live bookmarks 29 3
  5. Dat is alles! Uw livebladwijzer is aangemaakt.
Tip: u kunt een knop Abonneren FxSubscribeButton aan uw Firefox-werkbalk of -menu toevoegen (de knop wordt donkerder op pagina’s met webfeeds). Zie Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen om te lezen hoe u dit doet.

Livebladwijzers bekijken

Livebladwijzers worden als mappen opgeslagen in Bladwijzerwerkbalk of Bladwijzermenu, zoals bladwijzers.

Live Bookmarks old view Live Bookmarks 29 view
  • Om te zien wat er nieuw is klikt u op de bladwijzer om de nieuwste items van de feed te bekijken.
  • Om een pagina van de feed te bekijken selecteert u het item in het menu.
    • Om de startpagina van de feed te bekijken selecteert u ‘feednaam’ openen (bv. ‘The Mozilla Blog’ openen).

Livebladwijzers opnieuw laden

Livebladwijzers worden automatisch elk uur opnieuw geladen, maar u kunt ze handmatig opnieuw laden: Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op de livebladwijzer en selecteer Livebladwijzer opnieuw laden.

Een livebladwijzer verwijderen

Het verwijderen van een livebladwijzer is hetzelfde als het verwijderen van normale bladwijzers. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op de livebladwijzer en selecteer Verwijderen.

Noot: alleen de gehele livebladwijzer, die wordt weergegeven als een map, kan worden verwijderd. Individuele vermeldingen kunnen niet uit de livebladwijzer worden verwijderd.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1RiVtR0