Kan geen locatiebalkgeschiedenis wissen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Wanneer u in de locatiebalk van Firefox begint te typen, zal een keuzelijst met pagina’s uit uw geschiedenis en bladwijzers verschijnen die overeenkomen met wat u hebt ingetypt. Voor meer informatie over het automatisch aanvullen van de locatiebalk, ook bekend als de “Awesome bar”, zie het artikel Automatisch aangevulde suggesties in de adresbalk in Firefox.

Waarom het wissen van geschiedenis de locatiebalk niet wist

Items die met een ster aan de rechterkant van de lijst verschijnen zijn onderdeel van uw bladwijzers, en niet van uw navigatiegeschiedenis.

Bladwijzerresultaten uit de lijst verwijderen

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Stel de keuzelijst naast Bij gebruik van de locatiebalk, suggereren in op Geschiedenis of Niets.
    • Geschiedenis zorgt ervoor dat de lijst voor Autoaanvullen in de locatiebalk alleen resultaten uit uw navigatiegeschiedenis weergeeft, en niet uit uw bladwijzers.
    • Niets schakelt het automatisch aanvullen uit.
  1. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Firefox 3.5 en Firefox 3.6 bevatten een instelling waarmee u kunt kiezen of de lijst voor Autoaanvullen in de locatiebalk “Geschiedenis en bladwijzers”, “Geschiedenis”, “Bladwijzers” of helemaal niets weergeeft. Upgrade naar de meest recente versie om deze functie te gebruiken.