Java-applets uitschakelen | Handleiding

Java-applets uitschakelen

Mozilla gaat de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Flash in maart 2017 stopzetten, wanneer Firefox 52 wordt vrijgegeven. Zie dit artikel en dit blogbericht voor details.

Dit artikel legt uit hoe u de Java-plug-in in Firefox kunt uitschakelen, zodat Java-applets niet meer kunnen worden uitgevoerd.

Standaard vraagt Firefox u om Java te activeren wanneer u pagina’s met Java-inhoud bezoekt. Het is echter mogelijk dat u niet wilt dat Java-applets worden uitgevoerd. Doe het volgende om Java-applets in Firefox uit te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Klik op de Java(TM) Platform-plug-in Java Applet Plug-inJava-plug-in om deze te selecteren.
  4. Selecteer Nooit activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu als dit nog niet zo is ingesteld.

Java-applets zullen niet meer in Firefox worden uitgevoerd, en er zal niet meer worden gevraagd om Java te activeren.