Firefox-cachebestand is geïnfecteerd met een virus

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Firefox houdt een cache (buffer) bij waarin het tijdelijke bestanden bewaart, zoals webpagina’s en andere onlinemedia die u van het internet hebt gedownload. Uw Firefox-cache is een map op uw lokale computer.

Wanneer u een virusscan uitvoert, kunnen sommige antivirusscanners een bestand in de Firefox-cache aantreffen waarvan wordt gedacht dat het een virus is.

Noot: het is onwaarschijnlijk dat u bent geïnfecteerd.

Firefox voert bepaalde bestanden die in de cache terechtkomen niet uit, waardoor de meeste virussen zich niet naar uw computer kunnen verspreiden. Een virus verspreidt zich immers pas naar uw computer als het wordt geactiveerd door het bestand te openen of erop te dubbelklikken. Tenzij u het bestand vanuit de cache hebt geactiveerd, bent u waarschijnlijk niet door een virus geïnfecteerd. Het is onwaarschijnlijk dat Firefox bestanden van een verdacht type heeft geopend.

• Verder kunnen antivirusscanners bestanden in de cache ten onrechte identificeren, omdat deze het patroon kunnen hebben van een virus, maar in werkelijkheid onschadelijk zijn.

Als u er niet zeker van bent dat dit bestand zich in de Firefox-cache bevindt, kunt u de locatie van de cache vinden door about:cache in de locatiebalk te typen en op Enter te drukken.

Stappen

1. Omdat de bestanden in de cache tijdelijk bestaan, kunt u de virusscanner toestemming geven om het bestand te verwijderen als het zich in de Firefox-cache bevindt.
  2. Ook kunt u de Firefox-cache op elk moment wissen.

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

3. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  4. Open het tabblad Netwerk.
  5. Klik op Nu wissen.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .