Firefox vraagt om gebruikersnaam en wachtwoord op interne sites

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 2282
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: nit, ->kb
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: AnonymousUser
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Ja
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft waarom Firefox mogelijk om een gebruikersnaam en wachtwoord vraagt op interne of intranetsites (bijvoorbeeld een Sharepoint-site), terwijl Internet Explorer dat niet doet.

Veel interne sites gebruiken NTLM-authenticatie, die uw netwerkaanmelding gebruikt als aanmelding voor de site. In veel organisaties is Internet Explorer geconfigureerd voor het toestaan van NTLM op de interne sites, maar Firefox niet. U kunt Firefox in Windows configureren voor het toestaan van bepaalde sites:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op Enter.
    • De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de about:config-pagina.
  1. Zoek in de about:config-pagina naar de voorkeur network.automatic-ntlm-auth.trusted-uris en dubbelklik hierop.
  2. Typ in de prompt die verschijnt een lijst van servers die u wilt toestaan, gescheiden door een komma en een spatie. Als u bijvoorbeeld http://myinternalserver en http://anotherinternalserver wilt toestaan, typt u myinternalserver, anotherinternalserver in.
  3. Klik op OK.

Nu Firefox is geconfigureerd om NTLM op deze sites te gebruiken, zal u niet langer naar uw gebruikersnaam en wachtwoord worden gevraagd.