Firefox kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen omdat de pagina een oudere minder veilige versie van het SSL-protocol gebruikt

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel beschrijft waarom u de foutmelding “Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen, omdat de pagina een oudere, minder veilige versie van het SSL-protocol gebruikt” kunt ontvangen wanneer u bepaalde beveiligde (https-)websites probeert te bezoeken.

Ondersteuning voor SSL v2 (Secure Sockets Layer 2.0) is standaard uitgeschakeld. Hoewel de meeste websites naar een beter versleutelingsprotocol zijn overgestapt, zijn sommige dat niet. Als u een website bezoekt die alleen SSL v2 ondersteunt, zult u de bovenstaande foutmelding in Firefox ontvangen.

U zou contact kunnen opnemen met de eigenaar van de website, en deze vragen een nieuwer versleutelingsprotool te ondersteunen. Ook kunt u de website bij de Firefox-ontwikkelaars rapporteren door het menu Help te openen en Defecte website rapporteren… te kiezen.

Als u de website moet bezoeken, kunt u ondersteuning voor SSL v2 inschakelen.

SSL v2 is uitgeschakeld om een reden. Het is een beveiligingsmechanisme met onvolkomenheden, en informatie die u naar een SSL v2-website verzendt kan door anderen worden onderschept.
  1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ ssl2 in het veld Filter:.
  3. Dubbelklik op alle voorkeurregels om deze in te stellen op true.

Met SSL v2 ingeschakeld zou u de website moeten kunnen bezoeken.