Firefox crasht bij het openen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 3710
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: small update
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft de situatie waarin een foutmelding over crashen wordt weergegeven wanneer u Firefox probeert te starten.

Wanneer Firefox crasht, kunnen bepaalde vensters verschijnen die de volgende teksten bevatten:

• Er is een fout opgetreden in Firefox en het programma moet worden afgesloten
  • Mozilla-crashreporter

Niet de meest recente versie van Firefox gebruiken

Een aantal crashes bij het opstarten in Firefox 3.0 treedt niet langer op in Firefox 3.6. Upgrade naar Firefox 3.6 om te kijken of dit uw crashprobleem verhelpt.

Vaststellen of Firefox kan worden gestart in veilige modus

Wanneer Firefox crasht bij het opstarten, hangen de mogelijke oorzaken af van of Firefox kan worden gestart in Problemen in Firefox vaststellen met de probleemoplossingsmodus.

Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsmodus… en klik op Herstarten in het dialoogvenster Firefox herstarten in probleemoplossingsmodus?

Noot: u kunt Firefox ook in Probleemoplossingsmodus starten door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de Option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.

Als u het dialoogvenster Veilige modus ziet, ga dan door naar de volgende sectie, Firefox opent in veilige modus. Als u dezelfde crashmelding ontvangt wanneer u Firefox in veilige modus probeert te starten, volg dan de instructies bij Firefox start niet in veilige modus.

Firefox opent in veilige modus

Als Firefox niet crasht wanneer u het probeert te openen in veilige modus, is een extensie of thema de meest voor de hand liggende oorzaak van het probleem. Zie onze pagina Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen voor hulp bij dit probleem. Van sommige versies van de volgende extensies is bekend dat ze bepaalde versies van Firefox laten crashen bij het opstarten:

• Norton IPS-extensie
  • PicLens

• Roboform Toolbar (Deze crash is opgelost in Roboform toolbar 6.9.90 en hoger. Klik in het menu Extra op Add-ons en selecteer Updates zoeken om de meest recente versie van Roboform te verkrijgen).

Als u het probleem niet kunt oplossen nadat u de stappen op die pagina hebt gevolgd, start Firefox dan in veilige modus door de onderstaande instructies te volgen:

Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsmodus… en klik op Herstarten in het dialoogvenster Firefox herstarten in probleemoplossingsmodus?

Noot: u kunt Firefox ook in Probleemoplossingsmodus starten door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de Option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
Druk zodra het venster Firefox Veilige modus verschijnt op de knop Doorgaan in veilige modus.

Als u zich eenmaal in veilige modus bevindt, volg dan de instructies over het verzamelen van informatie over uw crash en lever die informatie aan wanneer u om hulp vraagt.

Firefox start niet in veilige modus

Als Firefox ook crasht wanneer u het in Veilige modus probeert te openen, bevatten de volgende secties informatie die u kan helpen het probleem op te lossen.

Een oudere versie van Google desktop search gebruiken

De sjabloon ‘crashsig’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie. GoogleDesktopMozilla.dll@0x5512, GoogleDesktopMozilla.dll@0x5500, GoogleDesktopMozilla.dll@0x56bc of GoogleDesktopNetwork3.dll@0x3dfb

Zie Firefox crasht vanwege oudere Google Desktop-versies.

Hulu Desktop Plugin gebruiken

De sjabloon ‘crashsig’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie. @ @0x8fe053f6 Sommige versies van Hulu Desktop Plugin zorgen ervoor dat Firefox crasht bij het opstarten. Verwijder het bestand huludesktop.webplugin om dit te verhelpen:

1. Open Finder en ga naar /Library/Internet Plug-ins/.
  2. Verwijder het bestand huludesktop.webplugin.
  3. Download een nieuwe versie van Hulu Desktop waarin dit probleem is verholpen.

Crashes op tablet-PC’s

Op sommige tablet-PC’s kan Firefox plotseling crashen. Dit is een bekende bug die is opgelost in Firefox 3.0.1 en hoger. Zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie voor het verkrijgen van de meest recente versie.

Crash bij het gebruik van Shapeshifter

Unsanity Shapeshifter is momenteel niet compatibel met Firefox 3; het zorgt ervoor dat Firefox crasht bij het opstarten. U dient Shapeshifter uit te schakelen totdat een update beschikbaar is. U kunt hier contact opnemen met Unsanity over dit probleem.

Crash bij het gebruik van Spector Pro

Sommige versies van het computermonitoringprogramma Spector Pro for Windows kunnen ervoor zorgen dat Firefox 3 crasht bij het opstarten. Als u dit programma gebruikt, probeer het dan bij te werken naar de meest recente versie of neem contact op met SpectorSoft Support.

Backdoor.Ulrbot.C

Backdoor.Ulrbot.C is een kwaadaardig stukje software dat uw computer kan infecteren en dat mogelijk niet wordt gedetecteerd door uw antivirusprogramma. Naast het installeren van een zogenaamde backdoor, waarmee uw computer wordt opengesteld voor allerlei soorten gevaarlijke manipulatie, laat Backdoor.Ulrbot.C Firefox 3 ook crashen. De enige manier om dit te verhelpen is door het DLL-virusbestand handmatig te verwijderen in Windows Veilige modus. Helaas heeft dit bestand een willekeurig gegenereerde naam en grootte, zodat het moeilijk te herkennen is. De volgende stappen zetten in detail uiteen hoe u verdachte DLL-bestanden kunt vinden die dit mogelijk veroorzaken; controleer deze en verwijder ze indien nodig. Deze stappen zullen alleen werken als u het dialoogvenster Mozilla-crashreporter te zien krijgt en een crashrapport bij Mozilla hebt ingediend.

1. Haal het crashrapport op. (Zie Uw crashrapport ophalen)
  2. Wacht indien nodig tot het proces voor genereren van het crashrapport is voltooid. Als dit een ongewoon lange tijd in beslag neemt, hebt u wellicht het onjuiste rapport-ID ingetypt.
  3. Klik als u het rapport eenmaal hebt geopend op het tabblad Modules boven in de pagina.
  4. Dit is een lijst van alle modules die met Firefox worden geladen. Zoek naar modules die geen versie-informatie bevatten (de tweede kolom is leeg). Als u dergelijke modules niet kunt vinden, hebt u geen Backdoor.Ulrbot.C op uw computer. Probeer andere oplossingen op deze pagina.
  5. Als u wel modules ziet zonder versie-informatie, kopieer dan de namen ervan naar een zoekmachine zoals Google. Als u geen of zeer weinig resultaten ontvangt, is het zeer waarschijnlijk dat de module een willekeurig gegenereerde naam heeft en malware is.
  6. Als u een bestand hebt dat aan deze criteria voldoet, zoek dan op uw computer naar het bestand (of meerdere) en noteer de locatie ervan.
  7. Ga in uw werkende webbrowser naar http://virusscan.jotti.org/, upload de verdachte bestanden bovenaan en klik op Scan. Hoewel deze onlinescanner niet perfect is, heeft deze in het merendeel van de gevallen Backdoor.Ulrbot.C kunnen identificeren. Ga voor alle bestanden die als Backdoor.Ulrbot.C bevattend zijn geïdentificeerd door met de volgende stappen. Als geen van de verdachte bestanden Backdoor.Ulrbot.C bevatten, kunt u alsnog de volgende stappen proberen voor het geval u een niet eerder geziene variant van het virus hebt.
  8. Start uw computer in Windows Veilige modus (niet Firefox Veilige modus) door de instructies op de website van Microsoft voor Windows 7, Windows Vista of Windows XP te volgen.
  9. Bepaal in veilige modus de locatie van elk van de bestanden die u eerder hebt geïdentificeerd. Als deze waren geïdentificeerd als bestanden die Backdoor.Ulrbot.C bevatten, kunt u ze veilig verwijderen. Zo niet, hernoem ze dan van xxxxx.dll naar xxxxx.dll.old, zodat u ze weer kunt hernoemen indien nodig.
  10. Start uw computer op in de normale modus.
  11. Start Firefox. Als het start, hebt u met succes de oorzaak van de crash vastgesteld en opgelost.

Overige malware: virussen of spyware

Naast de specifieke gevallen die hierboven zijn genoemd kunnen een aantal verschillende virussen en spyware Firefox laten crashen. Verzeker u ervan dat uw systeem vrij is van spyware en virussen. Voor meer informatie, zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen.

Overige oorzaken

Als de specifieke gevallen die hierboven zijn genoemd niet helpen, probeer dan de algemene probleemoplossing bij crashes van Firefox of verkrijg meer informatie over uw crash en lever die informatie aan wanneer u om hulp vraagt. Als u uw startpagina hebt gewijzigd zodat deze niet meer de standaardpagina is, kunt u ook een crash ervaren tijdens het laden van uw startpagina. Zie in dat geval Problemen met Firefox-crashes (onverwacht afsluiten) oplossen.

Uw crashrapport ophalen

1. Klik op de knop Start van Windows en selecteer Uitvoeren…. Typ "%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\submitted" in, inclusief de aanhalingstekens, en klik op OK.Ga in de Finder naar ~/Library/Application Support/Firefox/Crash Reports/submitted.Ga naar ~/.mozilla/firefox/Crash Reports/submitted.
  2. In de bewuste map bevindt zich een tekstbestand voor elk crashrapport dat u hebt ingediend. Sorteer deze op datum via het menu Beeld om te bepalen welke het nieuwste bestand is en dubbelklik hierop om het te openen.
  3. Uw crash-ID is het deel achter bp-. Als de bestandsinhoud bijvoorbeeld
    Crash-ID: bp-277ca492-ef87-40ea-b667-051b437f2b78
    is, dan is uw crash-ID 277ca492-ef87-40ea-b667-051b437f2b78.
  4. Ga naar http://crash-stats.mozilla.com/report/index/<hier uw crash-ID> (bv. http://crash-stats.mozilla.com/report/index/277ca492-ef87-40ea-b667-051b437f2b78) in een andere browser.
  5. U wordt naar een pagina op crash-stats.mozilla.com geleid, die meldt dat “Your report is being processed” (uw crashrapport wordt verwerkt). Zodra deze het verwerken van uw rapport heeft voltooid, zal de crashhandtekening onder het ID verschijnen. (bv. nsCrasher::Crash())