FTP-servers benaderen

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

FTP (File Transfer Protocol) wordt gebruikt voor het overbrengen van bestanden tussen uw computer en een online server. Met Firefox kunt u op FTP-servers bladeren en bestanden downloaden.

Beperkingen

Via Firefox is eenvoudig verkennen van en downloaden vanaf FTP-sites mogelijk:

Bestanden van FTP-servers downloaden

Wanneer u een FTP-server benadert in Firefox, zal het adres beginnen met ftp:// (bv. ftp://ftp.mozilla.org/). Bestanden en mappen worden weergegeven zoals wanneer u een harde schijf van een computer verkent.

• Op een map klikken brengt u naar de inhoud van de map.
  • Op een bestand klikken zal Firefox laten proberen dit bestand weer te geven. (Alsof u vanaf een willekeurige webpagina op een koppeling naar dat bestand hebt geklikt.)

Om een bestand te downloaden:

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op de bestandsnaam.
  2. Selecteer Koppeling opslaan als….
  3. U wordt gevraagd te kiezen waar u het bestand op uw computer wilt opslaan. Kies een locatie en klik op Opslaan.

FTP-servers die een gebruikersnaam en wachtwoord vereisen

Standaard benadert Firefox FTP-servers anoniem. Plaats de gebruikersnaam voor de servernaam in de URL en scheid deze met een @-symbool om een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. bv. ftp://chris@ftp.mozilla.org/

Firefox zal u om uw wachtwoord vragen.

Als u opgeeft dat Firefox uw wachtwoord moet onthouden, zal dit op dezelfde manier worden opgeslagen als wachtwoorden voor andere websites. Zie Wachtwoordenbeheerder - Opgeslagen wachtwoorden in Firefox onthouden, verwijderen en wijzigen.