Een webpagina opslaan

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 44050
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, nits
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

In Firefox kunt u een webpagina naar uw computer opslaan, zodat u deze bijvoorbeeld kunt lezen als u niet met het internet bent verbonden. Lees hier hoe.

Een webpagina opslaan

1. Klik boven in het Firefox-vensterin de menubalk op het menu Bestand en selecteer Pagina opslaan als…. Het venster Opslaan als zal verschijnen.
  2. Gebruik het venster Opslaan als om een locatie voor het opslaan van de webpagina op uw computer te selecteren.
  3. Kies in het vervolgkeuzemenu Opslaan als type hoe u de pagina wilt opslaan:

De afbeelding ‘e74673f857a97d39b1c27ff67b9b77a8-1237072529-727-1.PNG’ bestaat niet.

• Webpagina, compleet: slaat de hele pagina op, inclusief afbeeldingen. Door deze keuze kunt u de pagina bekijken zoals deze oorspronkelijk met afbeeldingen werd getoond, maar mogelijk gaat de HTML-koppelingsstructuur van de originele pagina verloren. Firefox maakt een nieuwe map aan op dezelfde plaats waar de pagina is opgeslagen, met daarin de afbeeldingen en andere bestanden die nodig zijn om de hele webpagina te kunnen tonen.
    • Webpagina, alleen HTML: slaat de oorspronkelijke pagina op zonder afbeeldingen. Deze keuze behoudt de originele HTML-koppelingsstructuur in één bestand.
    • Tekstbestanden: slaat de oorspronkelijke pagina op als een tekstbestand. Door deze keuze gaat de HTML-koppelingsstructuur verloren, maar kunt u in elk willekeurig tekstverwerkingsprogramma een tekstversie van de webpagina bekijken.
    • Alle bestanden: dit is hetzelfde als “Webpagina, alleen HTML”, maar hierbij kunt u een bestandsextensie kiezen (bv. “.htm” of “.shtml”).
  4. Klik op Opslaan. De pagina zal op de gekozen locatie als het door u opgegeven type worden opgeslagen.

Gedeelten van een webpagina opslaan

Om een afbeelding op te slaan: klik met de rechtermuisknopterwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op de afbeelding die u wilt opslaan en selecteer Afbeelding opslaan als… in het contextmenu. Selecteer vervolgens een locatie op uw computer om de afbeelding op te slaan.

Gebruik het paneel Media van het venster Pagina-info om andere elementen van een pagina op te slaan, waaronder afbeeldingenscripts, stijlbladen en meer.