Bladwijzers en andere gegevens uit SeaMonkey importeren

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

U kunt in Firefox instellingen en andere gegevens uit SeaMonkey importeren. Dit kan handig zijn wanneer u Firefox begint te gebruiken, omdat het u het configureren van veel zaken bespaart. Wanneer u Firefox voor het eerst gaat gebruiken, zal de importeerassistent u vragen of u instellingen en gegevens uit andere geïnstalleerde browsers wilt importeren.

Als u deze stap al hebt uitgevoerd, kunt u nog steeds uw instellingen en gegevens uit uw SeaMonkey-profiel importeren.

Cookies, opgeslagen wachtwoorden en bladwijzers

1. Klik boven in het Firefox-vensterin de menubalk op het menu Bestand en selecteer Importeren….

2. Het venster Importeerassistent zal worden geopend. Selecteer Netscape 6, 7 of Mozilla 1.x en klik vervolgens op Volgende.

1. Selecteer de items die u wilt importeren en klik vervolgens op Volgende.

• Cookies: kleine bestanden die door sommige websites op uw lokale computer worden opgeslagen en worden gebruikt om uw ervaring met de website te verbeteren als u deze later weer bezoekt.
    • Opgeslagen wachtwoorden: gebruikersnamen en wachtwoorden waarvoor u hebt aangegeven dat SeaMonkey deze moet onthouden.
    • Bladwijzers: webpagina’s die u hebt opgeslagen in uw SeaMonkey-bladwijzers.
  1. De items die u hebt geselecteerd zouden nu moeten worden geïmporteerd.

Bladwijzers importeren uit een HTML-bestand

Als SeaMonkey niet is geïnstalleerd, zal de importeerassistent geen Netscape 6, 7 of Mozilla 1.x in de lijst tonen. Uw SeaMonkey-bladwijzers zijn opgeslagen in het bestandbookmarks.html dat zich in de profielmap van SeaMonkey bevindt.

Als u nog toegang hebt tot uw SeaMonkey-profielmap, kunt u dat bestand in Firefox importeren via de functie Importeren in het venster Bibliotheek van Firefox. Zie Bladwijzers uit een HTML-bestand importeren.

Gebaseerd op informatie van Import bookmarks (mozillaZine KB)