Belangrijke gegevens uit een oud profiel terugzetten | Handleiding

Belangrijke gegevens uit een oud profiel terugzetten

Een Firefox-profiel bevat al uw belangrijke gegevens, zoals uw bladwijzers, geschiedenis, cookies en wachtwoorden. Dit artikel legt uit hoe u de bestanden naar een nieuw profiel kopieert, toont belangrijke bestanden in het profiel en beschrijft welke informatie in deze bestanden is opgeslagen.

Als u een probleem met Firefox ervaart, is het soms makkelijker een nieuw Firefox-profiel te maken en uw belangrijkste gegevens hier naartoe te kopiëren dan te proberen de precieze oorzaak van het probleem te vinden en dit te herstellen. Het maken van een nieuw Firefox-profiel en het kopiëren van bepaalde bestanden zorgt voor een frisse start, terwijl u uw belangrijke persoonlijke gegevens behoudt.

Als u een probleem met Firefox ervaart, is het soms makkelijker een nieuw Firefox-profiel te maken en uw belangrijkste gegevens hier naartoe te kopiëren dan te proberen de precieze oorzaak van het probleem te vinden en dit te herstellen. De functie Firefox herinitialiseren zal dit automatisch voor u doen.

Noot: omdat uw voorkeuren en extensies vaak de oorzaak van problemen zijn, legt dit artikel niet uit hoe u deze van het ene naar het andere profiel kunt kopiëren. Als u de stappen in dit artikel opvolgt, zult u daarom naderhand opnieuw uw extensies moeten installeren en uw Firefox-voorkeuren moeten configureren.

Een back-up van uw huidige profiel maken

Voordat u begint, is het raadzaam een volledige back-up van uw bestaande Firefox-profiel te maken voor het geval er iets misgaat. Lees het artikel Een back-up van gegevens in Firefox-profielen maken en terugzetten voor instructies over hoe u dit kunt doen.

Een nieuw Firefox-profiel aanmaken

Lees voor informatie over het aanmaken van een volledig nieuw Firefox-profiel het artikel De profielbeheerder gebruiken om Firefox-profielen te maken en te verwijderen, en in het bijzonder de sectie Een profiel aanmaken.

Bestanden van de ene naar de andere profielmap kopiëren

Noot: Firefox moet worden afgesloten bij het kopiëren van bestanden van de ene naar de andere profielmap.
  1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op een bestand dat u wilt kopiëren en kies Kopiëren.
  6. Open de nieuwe Firefox-profielmap.
  7. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt in de profielmap en kies Item plakkenPlakken.

Herhaal de stappen 2-5 voor elk bestand dat u naar uw nieuwe profielmap wilt overzetten.

Het is mogelijk dat u bij het kopiëren van uw persoonlijke gegevens van een oud naar een nieuw Firefox-profiel het bestand dat het probleem veroorzaakt meekopieert! Hoe meer bestanden u kopieert, hoe groter de kans is dat dit gebeurt. Het is daarom aan te bevelen dat:

• u alleen het minimale aantal bestanden kopieert dat uw meest belangrijke gegevens waar u niet zonder kunt bevat.
  • u enkele bestanden tegelijk kopieert, en vervolgens controleert of het probleem dat u wilt verhelpen niet is teruggekeerd.

Uw belangrijke gegevens en hun bestanden

Bladwijzers en navigatiegeschiedenis

• places.sqlite

Dit bestand bevat al uw Firefox-bladwijzers en de lijst van websites die u eerder hebt bezocht. Voor meer informatie, zie Bladwijzers gebruiken om uw favoriete websites op te slaan en te ordenen.

Wachtwoorden

Uw wachtwoorden worden bewaard in twee verschillende bestanden, die beide zijn vereist:

• key3.db - Dit bestand bevat uw sleuteldatabase voor uw wachtwoorden. Als u opgeslagen wachtwoorden wilt overzetten, moet u dit bestand samen met het volgende bestand kopiëren.
  • signons.sqlite - Opgeslagen wachtwoorden.

Voor meer informatie, zie Wachtwoordenbeheerder - Opgeslagen wachtwoorden in Firefox onthouden, verwijderen en wijzigen.

Website-specifieke voorkeuren

• permissions.sqlite

Dit bestand bevat veel van uw Firefox-toestemmingen die per website zijn vastgelegd. Het bewaart bijvoorbeeld welke websites wel of juist niet cookies mogen instellen, extensies mogen installeren, afbeeldingen mogen tonen, pop-ups mogen weergeven, etc.

Zoekmachines

• search.sqlite
  • de map \searchplugins\

Als u extra zoekmachines hebt geïnstalleerd, zullen deze zich in de map \searchplugins\ bevinden. Het bestand search.sqlite bevat de volgorde waarin uw zoekmachines in Firefox verschijnen. Voor meer informatie, zie Zoekbalk - Eenvoudig uw favoriete zoekmachine kiezen.

• search.json

Dit bestand bevat de zoekmachinegegevens. Voor meer informatie, zie Zoekbalk - Eenvoudig uw favoriete zoekmachine kiezen.

Persoonlijk woordenboek

• persdict.dat

Dit bestand bevat zelfgemaakte woorden die u aan Firefox’ woordenboek hebt toegevoegd. Als u nooit een woord aan het Firefox-woordenboek hebt toegevoegd, bestaat dit bestand bij u niet. Voor meer informatie, zie Hoe gebruik ik de spellingcontrole van Firefox?.

Geschiedenis voor autoaanvullen

• formhistory.sqlite

Dit bestand onthoudt waarnaar u in de Firefox-zoekbalk hebt gezocht en welke informatie u in formulieren op websites hebt ingevoerd. Voor meer informatie, zie Bepalen of Firefox automatisch formulieren met uw gegevens invult.

Cookies

• cookies.sqlite

Cookies worden om verschillende redenen door websites gebruikt. Hieronder vallen het u aangemeld houden op een website waar u zich eerder hebt aangemeld, het onthouden van voorkeuren die u voor een website hebt ingesteld, het authenticeren van u als persoon die een bepaalde website eerder heeft bezocht, etc.

Instellingen voor beveiligingscertificaten

• cert8.db

Dit bestand bevat al uw instellingen voor beveiligingscertificaten en eventuele SSL-certificaten die u in Firefox hebt geïmporteerd.

Bestandstypen en downloadacties

• mimeTypes.rdf

Dit bestand bevat uw voorkeuren met betrekking tot wat Firefox doet wanneer het bekende bestandstypen tegenkomt, zoals of u een bestand wilt opslaan of het wilt openen met een bepaalde toepassing. Voor meer informatie, zie Wijzigen wat Firefox doet bij het klikken op of het downloaden van een bestand.

Downloadgeschiedenis

• downloads.sqlite

Dit bestand bevat gegevens over de bestanden die u hebt gedownload. Voor meer informatie, zie Gedownloade bestanden vinden en beheren.

Gebaseerd op informatie van Transferring data to a new profile - Firefox (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/LOAFED