ActiveX

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

ActiveX is een technologie van Microsoft die wordt gebruikt om functionaliteiten aan Windows-programma’s toe te voegen.

ActiveX-“besturingselementen” worden vaak gebruikt om multimedia-inhoud die in webpagina’s is ingebed (zoals bijvoorbeeld Flash-toepassingen) in Microsofts Internet Explorer-browser te bekijken en te gebruiken. Ook worden ze gebruikt om nieuwe functies (zoals bijvoorbeeld werkbalken) aan de browser toe te voegen.

Firefox ondersteunt geen ActiveX-technologie om meerdere redenen.

• ActiveX is alleen beschikbaar in Windows-besturingssystemen, waardoor webpagina’s die het nodig hebben niet zullen werken in Linux of op een Mac.
  • ActiveX-integratie met Windows heeft dit besturingssysteem een doelwit voor kwaadwillende software gemaakt.

Firefox gebruikt plug-ins om multimedia-inhoud die in webpagina’s is ingebed weer te geven en te gebruiken, en extensies om nieuw functies toe te voegen.

Als u een website bezoekt die ActiveX gebruikt

Rapporteer de website bij Mozilla.

1. Klik boven in het Firefox-vensterin de menubalk op het menu Help en selecteer Defecte website rapporteren….
  2. Vul het formulier Een defecte website rapporteren in en klik op Rapport verzenden.