Aangepaste installatie van Firefox in Windows | Handleiding

Aangepaste installatie van Firefox in Windows

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Tijdens het volgen van de instructies voor het installeren van Firefox in Windows kunt u de keuze maken voor het type Aangepaste installatie.

Aangepaste installatie van Firefox

Selecteer het installatietype Aangepast om Firefox te installeren met aangepaste opties. Deze keuze toont u opties die in het installatietype Standaard niet aanwezig zijn.

• Plaats een vinkje voor Firefox als mijn standaard webbrowser gebruiken als u Firefox wilt gebruiken wanneer u een internetsnelkoppeling, HTML-document of koppeling in uw e-mailprogramma opent.

Klik op Volgende.

Vervolgens kunt u de Doelmap kiezen, die aangeeft waar Firefox zal worden geïnstalleerd. De standaardlocatie is C:\Program Files\Mozilla Firefox\. U kunt de map wijzigen door handmatig de locatie van een andere map op uw computer in te typen, of klik op Bladeren… om een nieuwe map te selecteren.

• Benodigde ruimte: de hoeveelheid ruimte die nodig is op uw harde schijf om Firefox te kunnen installeren.
  • Beschikbare ruimte: de hoeveelheid beschikbare ruimte op uw harde schijf. Dit moet een hogere waarde zijn dan de weergegeven waarde naast Benodigde ruimte.
Klik op Volgende om door te gaan.

Deze snelkoppelingen worden standaard aangemaakt bij een standaardinstallatie.

• Op mijn bureaublad: u kunt kiezen voor het maken van een Firefox-snelkoppeling op het Windows-bureaublad.
  • In mijn map Programma’s van het menu Start: dit zal Firefox-snelkoppelingen maken (voor zowel een normale opstartmodus als een Veilige modus) in de map Programma’s van het menu Start van Windows.
    Waarschuwing: als u ervoor kiest geen Firefox-snelkoppelingen aan te maken in de map Programma’s van het menu Start van Windows, zal de snelkoppeling Mozilla Firefox (Veilige modus) niet worden aangemaakt. Voor meer informatie, zie Problemen met Firefox oplossen via de Veilige modus.
  • In mijn werkbalk Snel starten: dit zal een Firefox-snelkoppeling aanmaken in de werkbalk Snel starten van Windows.

Klik op Volgende om door te gaan.

Op dit punt kunt u de map in het menu Start kiezen waarin de snelkoppelingen voor Firefox zullen worden geplaatst. U kunt een nieuwe naam invoeren in het tekstveld om een nieuwe map te maken, of een bestaande map selecteren in de lijst onder het tekstveld. Klik op Installeren om de installatie te beginnen. De installatie (het kopiëren van bestanden naar uw computer) zal beginnen. Dit kan enkele minuten duren.

Zodra het kopiëren van bestanden is voltooid, kunt u de installatiewizard afsluiten door op Voltooien te klikken. Als het selectievakje “Firefox nu starten” is aangevinkt, zal Firefox direct nadat u op Voltooien hebt geklikt voor het eerst worden gestart.

Gefeliciteerd, u hebt Firefox geïnstalleerd!