Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Restoring history from a second device with Sync

Hello, IT support wiped my browser history on Laptop A. I also have Laptop B, which hasn't been used in a couple of weeks, and which is connected to Laptop A through Sync… (read more)

Hello,

IT support wiped my browser history on Laptop A. I also have Laptop B, which hasn't been used in a couple of weeks, and which is connected to Laptop A through Sync. Ideally I'd like to import the history from Laptop B to Laptop A, as this would be an almost total restore.

Laptop A losing its history is the most recent activity though, and I'm worried that as soon as I open Firefox on Laptop B, Sync will overwrite B's history with the (now blank) history from A.

So, is it possible to get B's data onto A through Sync, without A wiping B? Can I generate a backup from B through other means without Sync overwriting it?

Many thanks,

Charlotte

Asked by cha.warren 1 week ago

Answered by cha.warren 1 week ago

  • Solved

Search bar behavior doesn't respect browser.search.openintab when clicked

What I want to do Open new tab when searching from search bar What I tried Go to about:config, set browser.search.openintab to true Version Firefox 80.0.1 (64bit) on W… (read more)

What I want to do

Open new tab when searching from search bar

What I tried

Go to about:config, set browser.search.openintab to true

Version

Firefox 80.0.1 (64bit) on Windows 10

Steps to reproduce

  1. In about:config set browser.search.openintab to true.
  2. Open https://mozilla.org/ (Any non-search engine page will do.)
  3. Enter search query in the search bar
  4. Click the arrow in the search bar

Expected behavior

Open a new tab, searching with the query.

Actual behavior

Opens the search result page on the current tab.

Asked by naokiri 1 week ago

Answered by jscher2000 1 week ago

Sync broken

So i formated my laptop and before i did i sync my bookmarks/passwords etc. AFter the format i log in again in my firefox account and nothing is synced and everything is … (read more)

So i formated my laptop and before i did i sync my bookmarks/passwords etc. AFter the format i log in again in my firefox account and nothing is synced and everything is lost

Asked by marios1269 1 week ago

Last reply by Wesley Branton 1 week ago

Firefox page loading times extremly slow

Hi, since about a week or 2, Firefox is extremely slow, the page loading times are atrocious and I am out of ideas. When I compare to chrome or edge, we are talking about… (read more)

Hi,

since about a week or 2, Firefox is extremely slow, the page loading times are atrocious and I am out of ideas. When I compare to chrome or edge, we are talking about anywhre from 2x to5x+ slower page loading times. It happens on any page I open. I never had this issue before and have been using FF for many years.

Technicals: Firefox v. 80.0.1 (64-bit), OS Windows 10, all updates installed. Extensions i use in FF: Duckduckgo Privacy Essentials, Facebook container, Google Translator, image search options, VLC, ublock origin, Web Developer & Reddit enhancment suite.

What I already tried: log out and in and re-sync, clear data & cache, Private mode, Firefox refresh.

Hope someone can help,

Asked by DmX 1 week ago

Firefox often hijacked by Bing

Hi. I use Duck Duck Go as my browser, but I've found that Firefox often sets my browser to Bing. It will do this for my search bar, and my home page. I'm fed up of changi… (read more)

Hi. I use Duck Duck Go as my browser, but I've found that Firefox often sets my browser to Bing. It will do this for my search bar, and my home page. I'm fed up of changing it back! Devs, if you are listening - stop it! It makes Firefox feel like malware, and I am slowly but surely losing interest in what was once my go-to recomended browser. I repeat: I AM NOT INTERESTED. I don't want Bing! It can go screw itself with a red hot poker!

Asked by pjblackmoore 1 week ago

Last reply by FredMcD 1 week ago

tabs is crashing

1-2 weeks ago tabs just randomly started to crash, it happens when i am trying to create new tab. after that, adblock extension in the toolbar stops working and buttons d… (read more)

1-2 weeks ago tabs just randomly started to crash, it happens when i am trying to create new tab. after that, adblock extension in the toolbar stops working and buttons do not respond as shown on the screenshot 2. the problem was both on the old version of the add-on and remained after the update of the add-on. on the 3rd screenshot shows how it supposed to work.

Asked by Evil_Raccoon 1 week ago

Random tabs never load ("rotten" FF sub-processes?)

First I need to point out I'm very difficult user for FF :) Right now I have 52 windows and 476 tabs open This not a hardware problem as I have good CPU (Ryzen 5 3600) an… (read more)

First I need to point out I'm very difficult user for FF :) Right now I have 52 windows and 476 tabs open

This not a hardware problem as I have good CPU (Ryzen 5 3600) and 64 gigs of memory - running FF 80.0.1 x64 on Windows 10 19041 x64

Until recently everything was fine - I'm not able to tell when that changed but it's just few days

When I start FF, some tabs (from "restore" session) never load. Tab just shows its loading but never finishes. Moreover if I try to open new tabs, they RANDOMLY also never load - doesn't matter which site/page (in other browser same url opens instantly). I need to open X new tabs, paste URL and hit enter into each and after a while the Xth tab loads instantly. X is changing - with freshly started browser its something like 2-4 new tabs. Later it can be 10 or more until "I find" the tab which loads. When I do that, i can open Dev Tools before pasting URL - Networking tab shows no requests, nothing. Same with right-clicking links in working tabs (open link in new tab).

Working tabs are usually good - left clicking links or F5 works fine. But if the tab is left open for some time without activity, it can also stop working (F5 doesn't help)

What i tried: - disable my Firewall (Kaspersky) - restart FF in safe mode without plugins - no "clear cache and cookies" as its not related to any specific site or page

I got the idea recently that maybe there is some problem with FF processes "rotting" (multi process architecture) so I'v tried to kill some of the sub-processes in Task Manager. Of course its hard to find the right one but I'v managed multiple times to hit the right process and suddenly all "loading forever" tabs showed as "crashed" and when I hit "Restart all crashed", all loaded instantly

Any help appriciated! Thanks!

Asked by michal.liwoj 1 week ago

open firefox newtab with yahoo

Hello, In settings "open newtab with" gives only options of either "blank page" or "firefox home". I want the new tab to open with "yahoo". How do I set that? Why is fire… (read more)

Hello,

In settings "open newtab with" gives only options of either "blank page" or "firefox home". I want the new tab to open with "yahoo". How do I set that? Why is firefox forcing us to use only the firefox for new tabs?

Asked by unnsc1 1 week ago

Last reply by Arnold Racx 1 week ago

Search in pdf

I use windows 10 and the latest version of browser firefox. Standard I get microsofts edge as reader for pdf-files. I can not find there a search possibillety so I change… (read more)

I use windows 10 and the latest version of browser firefox. Standard I get microsofts edge as reader for pdf-files. I can not find there a search possibillety so I changed the standard pdf reading to firefox. But also there I cannot find a search button. Is it possible to search or has I to change to Acrobat etc

Regards: Piet

Asked by newspldnv 1 week ago

Last reply by jscher2000 1 week ago

'data:image' data links in page info. How to identify location/allow retrieval without turning off tracker blocking?

One of the sites I regularly use (tesco.com) seems to have changed the way it gets thumbnail images of products, so that they no longer show up unless I turn off script b… (read more)

One of the sites I regularly use (tesco.com) seems to have changed the way it gets thumbnail images of products, so that they no longer show up unless I turn off script blocking for a whole page. (Once I've got one page working, it continues working for the other pages, even if scripts are 'blocked' on those!?)

In the page info I see that the non showing images are only represented by 'data:image' followed by gif.64 and a long string of letters. I understand that this is an html link converted to data, but I don't know why, and have never seen this before. If I copy the 'link' into a new tab, it just goes to a black page. One time I did get a warning pop up from 'NoScript' that the page was doing some dodgy sort of call out, and 'did I want to disable it on this site'. I think it said the call out was to one of the Google sites, but I can't find any way to show this information when NoScript isn't warning me about it; and I can't seem to make 'NoScript' do the pop up every time I try to search with the data link: most times it just goes to the black page: only once or twice has it showed me the warning. I don't understand what's going on.  :/

First time 'NoScript' gave the warning, I opted to 'allow this linking for this page', and the thumbnails then showed up, and the 'data:image' link info was replaced with a normal link to a jpg picture (odd because the data link had been prefixed 'gif;64' ?). I then wanted to know which script to enable for future use, but, when I disabled all the page scripts again, the thumbnails stayed there, and continued to work on the whole site: not just the current page!

When I logged out, and came back to continue shopping later, whatever the setting was, had been lost, and I had to go through the rigmarole of allowing all scripts, to get the thumbnails to show, and then turning off all but the main domain permission afterwards.

Can someone please explain what these data links are, and how to see where they are really aimed/what site a picture is actually on, before just letting them connect. And so how to allow just the exception that's needed to show the thumbnails.

Sorry if this sounds dumb, but it's all new to me.

Many thanks for any enlightenment.

Asked by Spamlet 1 week ago

Last reply by Spamlet 6 days ago

  • Solved

Uncaught DOMException: Navigator.registerProtocolHandler: Permission denied to add https://webmail.epen.gov.ar/zimbra/?view=compose&to=%s as a protocol handler

Runing in the console: window.navigator.registerProtocolHandler("mailto","https://webmail.epen.gov.ar/zimbra/?view=compose&to=%s","Zimbra"); fails with the following … (read more)

Runing in the console: window.navigator.registerProtocolHandler("mailto","https://webmail.epen.gov.ar/zimbra/?view=compose&to=%s","Zimbra"); fails with the following error: Uncaught DOMException: Navigator.registerProtocolHandler: Permission denied to add https://webmail.epen.gov.ar/zimbra/?view=compose&to=%s as a protocol handler

Asked by WinterGrasp 1 week ago

Answered by TyDraniu 1 week ago

Text and icons on tabs doesn't focus or activate the tab, the area outside of the tab does

It seems that the text and icons on my tabs have stopped working. Nothing happens when I click them. If I click the tab outside of the text or icon, they work as expected… (read more)

It seems that the text and icons on my tabs have stopped working. Nothing happens when I click them. If I click the tab outside of the text or icon, they work as expected. This is driving me crazy! Anyone have an idea of what's going on?

Details:

  • Clicking the text on a tab doesn't focus that tab, nothing happens
  • Clicking just below the text, but inside of the tab, activates the tab as it should
  • Same is true for the new tab button
  • Pinned tabs are not affected, they work fine
  • Hovering over the tab doesn't highlight the tab, unless you hover below the tab

What I've tried, that didn't work:

  • Tried a full "Reset Firefox"
  • Started Firefox in Safe mode with
  • Switched from Firefox beta to Firefox stable by reinstalling from scratch

Mitigation:

  • Maximizing Firefox makes all the tabs work again (!)

Context:

  • This started happening after I had my computer hooked up to an external screen. I've tried connecting to the same monitor again, but this doesn't change the current broken behaviour.

I'm running out of ideas, could anyone tell me what's going on?

Asked by EmilStenstrom 1 week ago

  • Solved

Firefox icon on seen on task bar

Firefox icon is seen on desktop, but is not seen on task bar. If clicked on blank icon on task bar, Firefox is loaded. Therefor firefox is on the task bar, but can not b… (read more)

Firefox icon is seen on desktop, but is not seen on task bar. If clicked on blank icon on task bar, Firefox is loaded. Therefor firefox is on the task bar, but can not be viewed. Tried dragging Icon from desktop to bar, with no success. Tried deleting firefox and renstalling, same issue.

Asked by denzilmerrill 1 week ago

Answered by FredMcD 1 week ago

  • Solved

Firefox tries to restore crashed session, crashes again

I have Restore Previous Session on Startup unchecked, but Firefox keeps trying to do it anyway. When I have to shut it down because it is not responding, it goes to the … (read more)

I have Restore Previous Session on Startup unchecked, but Firefox keeps trying to do it anyway. When I have to shut it down because it is not responding, it goes to the bad page when I start it again and gets stuck again. I just got the "We are having trouble restoring your previous session" page, so at least I have a choice now, but why is it trying to restore the previous session when I have the option unchecked?

Asked by Ed.Ferris 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

Lost access to my email

Oops! I must have clicked something by mistake. Suddenly email is hidden. Start Firefox, see string of icons = top sites Click Mail.Yahoo icon (should see ATT.net email l… (read more)

Oops! I must have clicked something by mistake. Suddenly email is hidden.

Start Firefox, see string of icons = top sites Click Mail.Yahoo icon (should see ATT.net email list) Left panel shows "Inbox" count 770; other entries also show counts. Clicking "Inbox" causes a thin blue line to appear above main panel, then vanish. Main panel shows just "Today" with no entries. Can compose and send email.

I'd certainly appreciate any help on this situation -- I'm in deep water here.

   Wes Nelson

Asked by wesnel 1 week ago

Last reply by jscher2000 1 week ago