Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Firefox is opening websites when starting

Well, I have applied all the options about proxy settings with the same result of long time for opening websites when first start of firefox. During these months I took n… (read more)

Well, I have applied all the options about proxy settings with the same result of long time for opening websites when first start of firefox. During these months I took notice to the one point, i.e. if I open website using firefox in the earlier morning there is no problem with the speed of opening as well as if I open another browser of edge the last one opens website without any delay. So the challenge of long time opening websites when the first start of firefox is still in force. How to resolve this?

Asked by Ieahsan 1 year ago

Answered by techguy150 1 year ago

  • Archived

Firefox or an open pinned tab repeatedly crashes

I am a Firefox user on both of my own computers, but also install it on all systems I support remotely. On one of those the user is a heavy FF user with multiple pinned t… (read more)

I am a Firefox user on both of my own computers, but also install it on all systems I support remotely. On one of those the user is a heavy FF user with multiple pinned tabs. This worked without issues for a very long time. However, since V 106 (I don't know it his is related) FF and/or individual tabs frequently crash (on start, or later), offers to restore session or tab, is successful, but then the whole sequence repeats. We have taken all troubleshooting steps, including disabling all extensions, and starting in safe mode, but to no avail.

The system in question runs WINDOWS10 (Home), 64 bit, V 22H2 (newest upgrade) and all patches applied.

Any help or suggestions would be hugely appreciated.

Willem Overbeeke

Asked by willem.overbeeke 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Archived

seeking to enter new PIN

Trying to add credit card that is memorized in FF. A POPUP comes up asking for the PIN. I do not remember the PIN. The screen shows a note to change/edit go to Setting - … (read more)

Trying to add credit card that is memorized in FF. A POPUP comes up asking for the PIN. I do not remember the PIN. The screen shows a note to change/edit go to Setting - Accounts- PIN. Problem is there is no heading stating ACCOUNTS under Settings.

Asked by FredSode 1 year ago

Last reply by Dropa 1 year ago

  • Archived

Access Denied on some shopping sites, only with Firefox

"You don't have permission to access "http://www.vitacost.com/" on this server. Reference #18.2a18df17.1666654394.409f377" I DID see similar postings, but I didn't see … (read more)

"You don't have permission to access "http://www.vitacost.com/" on this server. Reference #18.2a18df17.1666654394.409f377"

I DID see similar postings, but I didn't see where I could say "Me Too." So I'm posting separately.

This started in the past few days, the first with a website I've been using for 10 years. No problem with Chrome. I contacted their tech support. A couple of days later it worked okay till this morning (10/24/22). This evening it's off again -- after another software upgrade.

I'm now experiencing this with a second site, which I've also used for at least 10 years with no problems.

I read in a reply or two something about "profiles." I have no idea what this is or where to find them.

Asked by KJS-LES 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Archived

How do I revert to basic windows formatting instead of these stupid color themes forced on in update?

I want my browser window to look like all my other windows. Why did you force these stupid themes on users? Why do developers always want to to tell/force others how they… (read more)

I want my browser window to look like all my other windows. Why did you force these stupid themes on users? Why do developers always want to to tell/force others how they should use their computer?

COLOR CHANGES SHOULD HAVE BEEN AN OPTION, not a mandatory change. Realize YOU do not know how EVERYONE else wants to use their computer or have it look. Like, oh say, STANDARD WINDOWS formatting LIKE ALL MY OTHER WINDOWS. I LIKE IT THAT WAY. I don't care if you think that's boring, its not YOU using the computer.

SO - looking through all the searches MANY ARE REALLY UPSET, and there isn't an answer. SO What is the fix to get rid of the stupid themes? And don;t say "Oh, well maybe you will like nnnnn theme!" I KNOW what theme i want - I want it to match ALL MY OTHER WINDOWS. REALLY simple, yet your developers couldn't figure that out?

Or is only fix finally just switching to using chrome? Is that what you are trying to do?

FIX THIS.

Asked by TK241 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Firefox (Mac) rapidly stopped working today.

Firefox (on a MacBook Pro, OS 10.14.5) rapidly stopped working today. First, one open page stopped updating (webmail), but others (e.g., weather) still worked. Soon, prog… (read more)

Firefox (on a MacBook Pro, OS 10.14.5) rapidly stopped working today. First, one open page stopped updating (webmail), but others (e.g., weather) still worked. Soon, progressively, nothing worked, and it wouldn't open new pages, links, or bookmarks. I downloaded a new version, 106.0.1, but that dmg file wouldn't open: "no such file or directory" (despite ostensibly containing 135 MB). Yet that version seems to be what's running now. I don't know how recently my Firefox got updated; possibly an update is the problem, but why newly today is unclear. I'm now using Safari, since Firefox is kaput.

Asked by johns007 1 year ago

Answered by johns007 1 year ago

  • Archived

Access denied

I have had access to the following website through Firefox for many years – no problem. Today, it comes up with the error message and reference indicated below. Nothing I… (read more)

I have had access to the following website through Firefox for many years – no problem. Today, it comes up with the error message and reference indicated below. Nothing I do – cache clearing and the like, makes any difference. Denied access. No other website has been altered in this way. Any thoughts – is this down to you?

https://www.nespresso.com

You don't have permission to access "http://www.nespresso.com/uk/en/" on this server. Reference #18.17367a5c.1666533576.20dc4a7a'

Asked by Paul Martin 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Archived

DNS question about local names and PiHole.

Declarations: FF -> FireFox. IOT -> internet thingy that is an appliance, etc. Story: I have PIHOLE as my DNS and run mostly RasPi machines. I have a "smart" TV… (read more)

Declarations: FF -> FireFox. IOT -> internet thingy that is an appliance, etc.

Story:

I have PIHOLE as my DNS and run mostly RasPi machines. I have a "smart" TV and other devices that "Call home" a lot. PIHOLE is used to block them and it seems to be working. My main machine is a Ubuntu machine.

All machines point to PIHOLE as their DNS server - rather than the router, as it makes see who is doing what harder.

Things seem to be working, but then "this" happens. Upfront: I have `/etc/host` files on all pi's and the Ubuntu machine. Not sure that is good or bad, but it may be important. It is (for now) only computer names, not any other IOT devices.

PIHOLE supports a DNS thing where I can name devices on my network like with the `etc/host` file, but it is central to all machines on the network. OR SO I THOUGHT!

Now as much as you are now thinking: "That's a PIHOLE problem", it is and it isn't.

Here's why:

I make an entry in the DNS table of PIHOLE for `arlec1 - IP 192.1168.0.1` (I can't remember the exact address, but for the sake of.)

I can now `ping arlec1` and I get replies and it is correct IP address.

The idea (story) is that rather than enter the IP address, I enter the name. Further disclosure: I have NEVER UNTIL NOW used that in the browser. It is more for when I need to access them from a CLI/Terminal. It works.

I'm getting lazy. It dawned on me that I can use the name to get to my device's web page and it would save a lot of typing. (It didn't - it cost me two days or more of confusion.)

`arlec1` is NOT on any of the local machine's `/etc/host` files. I'm trying to use PIHOLE as the main DNS server. (Again: "Why are you asking here?" Sorry, I am putting all the cards on the table so you know the story up to now.)

`ping arlec1`. NOTHING. It just failed. `dig arlec1` went to 8.8.8.9 - or the "main" DNS server I use. It wasn't going through PIHOLE's DNS - for some reason. and it never got an "ANSWER". `dig PIHOLE arlec1` works. I see the correct IP address and pings are working. (skipping a bit here)

Now that it is working I open a FF page and enter `arlec1` into the URL and press enter. It goes to "Mr google". HOWEVER! If I enter: `http://arlec1` it works.

Thought!

I have/had the option to have the search and URL combined. I unticked that and tried. (Didn't exit FF, I have about 40 windows and a few hundred tabs open, it is slow doing that.) I now have a separate (and visible - so I'm guessing it should be handled separately now) URL and search areas.

STILL FAILS and goes to mr google if I don't prefix it with `http://`

Kinda defeats the purpose - doesn't it?

There seems to be an elephant hiding close by, but I don't see it.

Could someone help me get my head around what is going on and what is causing this from a FF point of view?

Asked by teeny_weeny 1 year ago

Last reply by teeny_weeny 1 year ago

  • Archived

Print Preview just gets spinning wheel

When trying to print in Firefox all I get in the print preview window is a spinning wheel. It is only doing this with Firefox. Printing works fine with Edge and Google Ch… (read more)

When trying to print in Firefox all I get in the print preview window is a spinning wheel. It is only doing this with Firefox. Printing works fine with Edge and Google Chrome. It just started doing this a couple of days ago. Restarting has no effect. Any ideas?

Asked by jjjclhill 1 year ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Archived

Version 106 Theme Change

The 10/18/2022 update changed the theme and color settings for my browser. It is practically unusable. Attempts to use other themes do not solve the problem. Every web pa… (read more)

The 10/18/2022 update changed the theme and color settings for my browser. It is practically unusable. Attempts to use other themes do not solve the problem. Every web page I have used since the update is affected. Screen clip attached. Besides killing my productivity today, this change has made FF unusable! How Do I get this Reset to Prior State?

PS: Just now, I try to click the box for "Email me when someone answers the thread" and it will not mark the box.

Asked by Sassue 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Archived

Podcasts won't play; "This page is slowing your browser." ; generally, my laptop is slower and slower when using Firefox.

Podcasts from Vox news won't play at all. No problem with MS Edge. This is not a new problem. Again and again I see 'This page is slowing your browser'. Then I have t… (read more)

Podcasts from Vox news won't play at all. No problem with MS Edge. This is not a new problem.

Again and again I see 'This page is slowing your browser'. Then I have to close the page.

Generally, during the last month or so my laptop works more slowly under Firefox.


"This page is slowing your browser." ;  generally, my laptop is slower and slower when using Firefox

Asked by brant_peg 1 year ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Archived

forum site is stuck thinking i am spam

I am trying to view a website but the site thinks that I am spam. Mozilla keeps me logged in to the site but I don't want that to happen. And because it happens the site … (read more)

I am trying to view a website but the site thinks that I am spam. Mozilla keeps me logged in to the site but I don't want that to happen. And because it happens the site thinks I am spam. But in Private Mode it lets me view the site. How do I fix it in Mozilla so I can view the site without being locked out? I want to erase the auto log in for the site but it is not listed anywhere here on my PC/Mozilla. I tried to contact their admin but I do not get replies from them. I don't even want or need an account there at the site, it's only a forum. this is the site.. https://www.plantedtank.net/

Asked by dcm1970 1 year ago

Last reply by Terry 1 year ago

  • Archived

access denied

I am getting an "access denied" on some sites I visit like Kroger, Albertson's, Vitacost, etc. that I have used often in the past and now all of a sudden I can't go one t… (read more)

I am getting an "access denied" on some sites I visit like Kroger, Albertson's, Vitacost, etc. that I have used often in the past and now all of a sudden I can't go one them. What's going on?

Asked by cagerval 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Archived

The private browser has a different color scheme. It is too dark. How do I correct it without changing the other browser?

see subject line win 10 pro 64 i7 4 core processor Kaby Lake 14nm chipset Firefox6.0.1 64 bit Thunderbird 102.4.0 64 bit 32 GB DDR4 RAM 1 TB SSD + other SSD & SATA DV… (read more)

see subject line win 10 pro 64 i7 4 core processor Kaby Lake 14nm chipset Firefox6.0.1 64 bit Thunderbird 102.4.0 64 bit 32 GB DDR4 RAM 1 TB SSD + other SSD & SATA DVD burner Dell Optiplex 7050 SFF mobo: ONW6H5 (U3E1) email: sirpayn@charter.net

Asked by sirpayn 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago