Showing questions tagged: Show all questions

firefox private mode language error

I use firefox on fedora 38 and after update firefox about a month ago . i got this error when use private mode ,for thai languge it just error but in normal mode it ok . … (read more)

I use firefox on fedora 38 and after update firefox about a month ago . i got this error when use private mode ,for thai languge it just error but in normal mode it ok .

Asked by SD SD 1 month ago

Last reply by zeroknight 1 month ago

Firefox does not display background color in option tags

I am trying to use a <select> tag to display a color selector. So each <option> has a background color to match its displayed text: ```<select id="stroke… (read more)

I am trying to use a <select> tag to display a color selector. So each <option> has a background color to match its displayed text:

```<select id="strokeColor" name="strokeColor" style="width: 10em;">

             <option value="black" style="background: #000000; text: #FFFFFF">
                     black
             </option>

<option value="aqua" style="background: #00FFFF">

                     aqua
             </option>

<option value="blue" style="background: #0000FF">

                     blue
             </option>

<option value="brown" style="background: #A52A2A">

                     brown
             </option>

<option value="gray" style="background: #808080">

                     gray
             </option>

<option value="green" style="background: #00FF00">

                     green
             </option>

<option value="magenta" style="background: #FF00FF">

                     magenta
             </option>

<option value="orange" style="background: #FFA500">

                     orange
             </option>

<option value="purple" style="background: #800080">

                     purple
             </option>

<option value="red" style="background: #FF0000">

                     red
             </option>

<option value="white" style="background: #FFFFFF">

                     white
             </option>

<option value="yellow" style="background: #FFFF00">

                     yellow
             </option>

<option value="#000000" selected="" style="background: #000000">

                     #000000
             </option>
         </select>```

On Chrome this displays as expected:

https://assets-prod.sumo.prod.webservices.mozgcp.net/media/uploads/images/2024-04-18-22-02-25-eebbd5.png

But on Firefox the background colors are ignored:

https://assets-prod.sumo.prod.webservices.mozgcp.net/media/uploads/images/2024-04-18-22-02-35-bd90ee.png

How can I get Firefox to display the background colors?

Asked by jamescobban 1 month ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 6 days ago

  • Solved

Video without sound on some sites but work on another

I have: 125.0 (64-bit) Mozilla Firefox for Ubuntu canonical - 1.0 Video on Facebook plays without sound. The video plays, I see the image normally, but no sound. Video … (read more)

I have:

125.0 (64-bit) Mozilla Firefox for Ubuntu canonical - 1.0

Video on Facebook plays without sound. The video plays, I see the image normally, but no sound. Video on Youtube works perfectly.

Fresh install without addons or plugins. Switching to "Troubleshoot mode" does not change anything. Youtube with sound, Facebook without sound.

Any ideas where to look?

Asked by George Brink 1 month ago

Answered by cor-el 1 month ago

Videos automatically play after a short period of time after being paused (Ubuntu 22.04)

When I pause a video (any site) and go to another tab / stay on the site, after a seemingly random amount of time the video starts playing again. I'm using latest Firef… (read more)

When I pause a video (any site) and go to another tab / stay on the site, after a seemingly random amount of time the video starts playing again.

I'm using latest Firefox on Ubuntu 22.04 (snap).

I've tried (didn't work):

  • Disabling media hardware controls through about:config
  • Disabling autoplay through about:config

Asked by Pawel Len 1 month ago

Last reply by cor-el 1 month ago

Using the --new-tab and --search CLI options together doesn't work properly

When I use the `--search` CLI option, Firefox searches the supplied term in a new window. I want it to open itself in a new tab instead, so I tried out the following com… (read more)

When I use the `--search` CLI option, Firefox searches the supplied term in a new window.

I want it to open itself in a new tab instead, so I tried out the following combination of CLI options:

``` $ firefox --new-tab --search "example" ```

Firefox does search for the given term, but it opens itself in a new window instead of a new tab, thus ignoring the `--new-tab` option.

Am I doing something wrong?

Asked by wympo 2 weeks ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 2 weeks ago

when can we have firefox with the translator switches OFF?

hi, When can we have firefox with translation set OFF by default? I mean, it's pretty unfair that intelligent people have to keep turning off the dumb translator... al… (read more)

hi,

When can we have firefox with translation set OFF by default?

I mean, it's pretty unfair that intelligent people have to keep turning off the dumb translator... all the time... We need a setting, openly available, in the Edit/Settings menu, where it belongs, an option to switch it off. In fact, when it first asks if we want a page translated, we need an option: never ask this again...

All we can see is "go under the hood of firefox, config:option, go into the about:config section where 10 of 10 million people will ever get... and there find your way to disable this horrible translator". When can we expect an option in the pop-up: "never ask me this question again"?

The translator in this offensive form has been around since 2023... I seems high time we didn't have to bother with this anymore...

Peter

- - - Thank you for developing firefox and keeping it intelligent - - -

Asked by jepe69 1 month ago

Last reply by cor-el 1 month ago

  • Solved

Netflix Error - F7355-1203

Hi, I was using FF on Ubuntu 22.04.4 LTS. Had version FF 120.x and playing video in Netflix worked fine. Then I updated to FF 124.x and playing video stopped with error… (read more)

Hi,

I was using FF on Ubuntu 22.04.4 LTS. Had version FF 120.x and playing video in Netflix worked fine. Then I updated to FF 124.x and playing video stopped with error F7355-1203.

I've checked the DRM setting and it is enabled, I checked addons and I have OpenH264 and Widevine installed, both set to always active.

I've checked installed codecs and I do have libavcodec58 installed. No update for that available via apt. I also have ffmpeg installed, no problem with that either. I can play Netflix videos in Chrome, but not in Firefox now. Something happened to Firefox when I updated from 120.x to 124.x. Today I updated to 125.x, same problem, Netflix video won't play.

I've unchecked the DRM setting and re-checked it, and that does reinstalled Widevine but does not fix the problem.

Any ideas what could be the cause?

Asked by mark545 1 month ago

Answered by mark545 1 week ago

ChromeOS Firefox - hardware acceleration

I just got a chromebook! Details: Device name: Lenovo Flex 3 12.2" chromebook, 8GB ram. Intel N100 Device code name: IP Flex 3 CB 12 (pujjo, version 123.15786.0) Firefox… (read more)

I just got a chromebook! Details:

Device name: Lenovo Flex 3 12.2" chromebook, 8GB ram. Intel N100 Device code name: IP Flex 3 CB 12 (pujjo, version 123.15786.0) Firefox version: 124.0.2 (flatpak) OS version: Version 123.0.6312.112 (Official Build) (64-bit) Chrome: Version 123.0.6312.112 (Official Build) (64-bit)

When I watch a youtube video with chrome my cpu usage is 20-30% When I do the same with firefox my cpu usage is 50%

Running `about:support` and going into `webrender_compositor` I get the following errors under `env`: 1. Blocklisted by gfxInfo 2. Blocklisted; failure code 3. FEATURE_FAILURE_WEBRENDER_COMPOSITOR_DISABLED

I have set almost all these force renders = True and even granted gpu access to firefox flathub but still no difference in performance. I am asking now because I am just going in circles in the rabbit hole.

Asked by FirefoxFanWhisky 1 month ago

Last reply by FirefoxFanWhisky 1 month ago

extensions.json key

Hello I want to use extension xpi's from a shared external folder over multiple Linux profiles. So i examined the profile folder and found extensions.json. Though i can'… (read more)

Hello

I want to use extension xpi's from a shared external folder over multiple Linux profiles. So i examined the profile folder and found extensions.json. Though i can't find any documentation to it's keys online.

There's "rootURI:" with a "jar:file://path/to/extension.xpi!/", so i tried just replacing the path with the shared one. Though i observed that just makes firefox replace the path with the current one. So i examined further and found the "location:" key with the default value "app-profile". So my guess is, there's other values for other usecases, right?

So, in summary, what i need is:

  • documentation to extensions.json keys or possible values to "location" key.
  • if that isn't intended/doesn't work, how i can achieve my goal otherwise.

And please don't suggest the sync feature, that doesn't work for my usecase.

Asked by dani.priv+moz 1 month ago

Last reply by cor-el 1 month ago

Tabs not completely shifted over to the left.

Hello Good People, I installed Firefox a few days ago and it was looking good. I don't like that icon in the top-left hand so I right clicked it and removed it. All was … (read more)

Hello Good People,

I installed Firefox a few days ago and it was looking good. I don't like that icon in the top-left hand so I right clicked it and removed it. All was good. However, today there is a blank black space in the corner as if the icon was back (but without an actual icon). It's only a small thing but it bugs me. I want the tabs to be shifted all the way over to the left like they have been up to today. It's triggering my OCD. Anyway, any advice appreciated.

Best Wishes

Matt Hammond

Asked by m.p.hammond 1 month ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 1 month ago

Session storage memory was lost though the tab was not closed in the old version (v116/v117)

Currently, I use Firefox version: 116.0.2 or v117.0 on Ubuntu 20.04.6 LTS. I encountered a phenomenon like this: When I logged in to the application, in the tab I w… (read more)

Currently, I use Firefox version: 116.0.2 or v117.0 on Ubuntu 20.04.6 LTS.

I encountered a phenomenon like this:

  • When I logged in to the application, in the tab I was working on, the Firefox session memory was lost (don't open new tabs)

Steps: 1. Login to the application 2. Operate on the screen 3. Navigate to other URLs, but still on this tab 4. Session storage was lost

What is the cause of this phenomenon? How can I fix it?

Asked by HIEN LE THI THUY 1 month ago

  • Solved

Firefox browser starts flickering when maximized and when the theme is dark.

Hello, I'm using samsung odyssey g7 32' monitor connected to my laptop with a rtx 2060. The monitor is connected with a minidisplay port to display port cable. The proble… (read more)

Hello, I'm using samsung odyssey g7 32' monitor connected to my laptop with a rtx 2060. The monitor is connected with a minidisplay port to display port cable. The problem doesn't occur on the laptop screen but it does on the samsung screen. The flickering stops when i make the window a little smaller. I am using KDE plasma 6.0.3 but the problem was also present when i was using Hyprland as my desktop enviroment. I tried troubleshoot mode but nothing changed. I am seeking help. Thanks.

Asked by ersandemircan57 1 month ago

Answered by jonzn4SUSE 1 month ago

huge bloating with version 124.0.4 Linux64

latest 124.0.2 causing severe problems, it will near instantly bloat to fill all RAM and SWAP even in safe mode causes system load over 24! only solution is to reboot ve… (read more)

latest 124.0.2 causing severe problems, it will near instantly bloat to fill all RAM and SWAP even in safe mode causes system load over 24! only solution is to reboot very problematic on for ex: https://epg.pw/xmltv/epg_CA.xml hard to get a screencap since system is nearly totally unresponsive. RAM is ok SSD is ok MX Linux is ok

Asked by Galen Thurber 1 month ago

Last reply by zeroknight 3 weeks ago

Change Firefox filename pattern for Take Screenshots

Firefox can take screenshots of pages or screenshots of custom areas of pages. According to the documentation, when we download the image, the filename should follow the… (read more)

Firefox can take screenshots of pages or screenshots of custom areas of pages.

According to the documentation, when we download the image, the filename should follow the pattern: Screen Shot yyy-mm-dd at hh.mm.ss.png. If I use the :screenshot at the console, the pattern works as documented.

But Firefox is using a different pattern when I choose Take Screenshot from the context menu. The pattern includes the page's title. Example: Screenshot 2024-04-14 at 18-35-16 General ‹ Settings ‹ Geomaster Lda — WordPress.png.

Since the page title can have non common filename characters, I have problems with such filenames. My uploads to MediaWiki fails with such filenames. I know I can report or improve MediaWiki, but my question here is quite simple.

Can I change the Firefox's default pattern for Take Screenshot's downloads?

Asked by Jorge Gustavo Rocha 1 month ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 month ago

Unintended scroll to top of page

browsing website (reddit or amazon for example), the window scrolls to the top every time I move the mouse. doesn't happen all the time though, and only in Firefox. I've … (read more)

browsing website (reddit or amazon for example), the window scrolls to the top every time I move the mouse. doesn't happen all the time though, and only in Firefox. I've serached the internet and can't find anything related. Please help

Asked by myblackfrog 1 month ago

Last reply by zeroknight 1 month ago

  • Solved

Security Concerns: Saved forms (across VMs) and password (after clearing all history).

v155.9.1esr Debian 12 I'm testing different Debian 12 on multiple VMs, it came to my surprise to see that my VPN hash I used on a website the day before was saved by Fir… (read more)

v155.9.1esr Debian 12

I'm testing different Debian 12 on multiple VMs, it came to my surprise to see that my VPN hash I used on a website the day before was saved by Firefox on the new VM.

The Sync was on but then which one saved my form (hash)?

  1. Numbered list item Logins & Passwords ? note: The hash was not a login but a form. If Firefox saves all the form, you should explicitly rename Logins by any forms/inputs.
  2. Numbered list item History? note: I hope this is only URLs.

If Firefox is savings "forms" (input fields) not just "logins" then it should be explicitly written. Is it an expected behavior?

Asked by debvmtesting 1 month ago

Answered by cor-el 1 month ago

Hardware Video Encoding seems broken on Arch Linux with an AMD RX 7800 XT

I have a problem where if I install the packages needed to get hardware video decoding working in firefox it completely breaks YouTube playback. I can't find any info on … (read more)

I have a problem where if I install the packages needed to get hardware video decoding working in firefox it completely breaks YouTube playback. I can't find any info on the internet about the problem and I am having a lot of trouble with it. YouTube playback with libva-mesa-driver and libva-vdpau-driver will start stop restart start playing audio then crash with a this error every single time. I am at my wits end trying to figure out this problem and I would love help figuring out the problem I am using firefox-developer-edition as a note thanks Ozzy

Asked by Ozzy Helix 3 weeks ago

Last reply by Ozzy Helix 3 weeks ago

Firefox session memory was lost in the old version

Currently, I use Firefox version: 116.0.2 on Ubuntu 20.04.6 LTS. I encountered a phenomenon like this: When I logged in to the application, in the tab I was workin… (read more)

Currently, I use Firefox version: 116.0.2 on Ubuntu 20.04.6 LTS.

I encountered a phenomenon like this:

  • When I logged in to the application, in the tab I was working on, the Firefox session memory was lost (don't open new tabs)

What is the cause of this phenomenon? How can I fix it?

Asked by HIEN LE THI THUY 1 month ago

Google Maps Street View

When the little yellow man is placed on to the map, and a direction arrow is clicked, the view just continues to spin round. Clicking on the 'X' in the top right hand cor… (read more)

When the little yellow man is placed on to the map, and a direction arrow is clicked, the view just continues to spin round. Clicking on the 'X' in the top right hand corner terminates street view. This does not happen with other browsers.

My OS is Debian 12, Firefox is the latest version 115.9.1esr (64bit).

Asked by johnh009 1 month ago

Last reply by zeroknight 1 month ago

  • Solved

cannot enable payment methid auto-fill in Firefox

hello, I've been trying to follow Firefox's official guide in the docs and ready 3rd party articles in order to enable payment method auto-fill in Firefox. however, this … (read more)

hello, I've been trying to follow Firefox's official guide in the docs and ready 3rd party articles in order to enable payment method auto-fill in Firefox. however, this section seems to be missing from my settings page.

under Privacy and Security, I cannot find anything to do with saved payment methods or the checkbox to enable payment method auto-fill.

how can I resolve it?

Asked by YOTAM GUTTMAN 1 month ago

Answered by TyDraniu 1 month ago