Showing questions tagged: Show all questions
  • Archived

issue with error messages

Hi there, for weeks I´m having some problems with my firefox browser. Attached to this you can check a copuple of screenshots. I have already tried to updated windows10 … (read more)

Hi there, for weeks I´m having some problems with my firefox browser. Attached to this you can check a copuple of screenshots.

I have already tried to updated windows10 and firefox, restore and reinstall firefox and my antivirus doesn´t detect any threat. What else can I do?

Thanks in advance for your support.

Asked by thraranduil 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Shortcut on my Firefox homepage will not dismiss

I want to dismiss one shortcut out of the two rows of shortcuts on my homepage. When I left click on the three dots on the Google Translate shortcut, and then left click … (read more)

I want to dismiss one shortcut out of the two rows of shortcuts on my homepage. When I left click on the three dots on the Google Translate shortcut, and then left click on dismiss, the shortcut blinks and remains.

Asked by loyall 1 year ago

Answered by loyall 1 year ago

  • Archived

Gah your tab crashed happening on version 107 frequently.

Gah your tab crashed happening on version 107 frequently. Very annoying and I have gone through FFX Refresh. NO Change. Windows 10 64bit. Malwares is enabled and I have … (read more)

Gah your tab crashed happening on version 107 frequently. Very annoying and I have gone through FFX Refresh. NO Change. Windows 10 64bit. Malwares is enabled and I have Norton 360 running. There don't seem to be any solutions listed even though more than 42 posts having this problem, some since level 88! I usually have about 4 tabs open including Google calendar and Google contacts. Sometimes selecting a link from Thunderbird email just results in a blank page with the correct URL showing but page loading not completing. At other times clicking a link in one tab results in a new tab that then hangs the same way. At that stage, clicking on the other open tabs (Calendar etc) gives the Gah message. The only way to recover seems to be to stop and start FFX. Clicking on the buttons in the error message (Close Tab / Restore Tab) does nothing at all.

A solution would be welcomed.

Asked by jhjones 1 year ago

Last reply by jhjones 1 year ago

  • Solved
  • Archived

My Firefox brower is crashing alot recently.

Hello, My Firefox browser is crashing a lot after the recent updates. Not really sure what is causing the crashes but anytime I open any websites or try to do some work… (read more)

Hello,

My Firefox browser is crashing a lot after the recent updates. Not really sure what is causing the crashes but anytime I open any websites or try to do some work on the browser is resulting into unexpected crash. I have submitted several crash reports, but haven't had any solutions to the problem.

here the is one crash report: bp-921f5f10-a9ed-48d3-a1b4-f85680221122, bp-0abebf94-c5df-4a41-b9e3-9af8f0221122.

Can you please help us troubleshoot the issue and provide us with a solution if any?

Thanks Nishil

Asked by Nishil Vachhani 1 year ago

Answered by TyDraniu 1 year ago

  • Archived

Firefox freezes

Why are there 8 instances of FF running in the task manager when I only have 1 browser window open? They're using enormous amount of memory and make the computer unusable… (read more)

Why are there 8 instances of FF running in the task manager when I only have 1 browser window open? They're using enormous amount of memory and make the computer unusable. Absolutely ridiculous. If there is no solution for this I will be dumping FF. Windows 7 64 bit 8 GB memory.

Asked by davesr300 1 year ago

Last reply by davesr300 1 year ago

  • Archived

Firefox stops responding at random times.

I'm running ArchLinux with Xfce 4.16. One of the lastest firefox updates has broken it on my system. It keeps crashing at random times, most of the time when I do some a… (read more)

I'm running ArchLinux with Xfce 4.16.

One of the lastest firefox updates has broken it on my system. It keeps crashing at random times, most of the time when I do some action, maybe press a button on a website, maybe open a new window, maybe select some text on a website... It doesn't occur always, most of the time things work fine, but, at some point, I perform an action that has worked fine the last few times, and it hangs the browser.

The easiest way I found to replicate it is by opening and closing the Downloads window. Around 15% of the times I open it, the browser stops responding completely.

I'm not sure which firefox version introduced the bug because I don't update the system so often. My last pacman updates where January-2022 and November-2022. The version from January-2022 worked fine but since the November-2022 update I've been experiencing this problem.

I've created a new profile, disabled hardware acceleration but the problem persist. I'm also not using any kind of proxy, its a clean profile.

Running it from the console only shows one message at startup, but nothing when the browser hangs.

This is the message shown at startup:

[GFX1-]: glxtest: VA-API test failed: failed to initialise VAAPI connection. [2022-12-17T23:22:27Z ERROR glean_core::metrics::ping] Invalid reason code start

But the browser can be working for half an hour after it with no problems.

Asked by griffin7 1 year ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Archived

Microphone access in iframe disabled with upgrade to Firefox v107

Hi All, We recently upgraded to Firefox v107 and started seeing issue where the microphone is not accessible in the iframed page (on windows and mac os). The iframed pag… (read more)

Hi All,

We recently upgraded to Firefox v107 and started seeing issue where the microphone is not accessible in the iframed page (on windows and mac os). The iframed page has microphone functionality to allow our users to record audio. Both the parent and iframe share the same domain. When i try to enable the microphone nothing happens. I don't see any error messages in console when i click Record button

Any info on what's causing this? It was working on version 106.

Thanks, David

Asked by ddc2108 1 year ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 year ago

  • Solved
  • Archived

How can I set a custom file as home page for new tabs in Firefox Desktop 107?

Hello, in past versions of Firefox, I was able to follow the steps on this page to set a custom HTML file on my PC as my home page for new tabs: https://peterries.net/blo… (read more)

Hello, in past versions of Firefox, I was able to follow the steps on this page to set a custom HTML file on my PC as my home page for new tabs: https://peterries.net/blog/firefox-ubuntu-local-file/

I have Firefox 107.0.1 now and it's not happening. When I open the browser from scratch, I see my custom home page file. But when I open a new tab, I just see a blank screen. If I then click the Home icon on the toolbar, I do see my custom HTML page, but I don't want to have to click that button for each new tab.

Right now, in my settings, I have the URL to the page set as the custom URL for the HTML fiile, like this:

file:///home/peter/Documents/homepage/peter-home-homepage.html

That works. And I also have followed the steps on that blog post to customize my /usr/lib/firefox/autoconfig.cfg and my ../firefox/defalults/pref/autoconfig.js files. That's no longer working.

Did something in a recent version change? Is this no longer supported? Thanks for any ideas!

Asked by peterr2 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Archived

Automatic copy and paste

I've had a problem where things I 'haven't copied are being copied and pasted. Sometimes pasted in the correct place. For instance, I review my password manager to vie… (read more)

I've had a problem where things I 'haven't copied are being copied and pasted. Sometimes pasted in the correct place. For instance, I review my password manager to view a date, return to a webpage and start typing the date I viewed and it is automatically pasted into the date field while I'm typing the date!!! How, if at all is this possible?

Asked by michaelanthony-44 1 year ago

Last reply by cor-el 1 year ago

  • Archived

Certain text displays as random characters on some pages

As of this morning, for some reason, certain websites present, random garbled text where normal text should be. This occurs on some sites and not on others. My second com… (read more)

As of this morning, for some reason, certain websites present, random garbled text where normal text should be. This occurs on some sites and not on others. My second computer, running an earlier Mac OS, is working just fine, and other browsers don't have this problem.

Hoping someone can help. A screenshot from Wikipedia is attached.

Asked by Etnier 1 year ago

Last reply by Etnier 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Bookmarks not showing in Bookmarks toolbar items anymore

Hi, Before updating Firefox yesterday, I was able to see my 2 bookmarks folders in the Firefox toolbar. Now after updating, I need to click a button with 2 chevrons poin… (read more)

Hi,

Before updating Firefox yesterday, I was able to see my 2 bookmarks folders in the Firefox toolbar. Now after updating, I need to click a button with 2 chevrons pointing right which then shows me only 1 of my bookmarks folders.

There are actually 2 folders in here, which I can see if I go to the Bookmarks menu, but clicking the chevron button only shows a single folder. However the problem is that up until yesterday, those folders were right in the toolbar itself without any chevron button.

Has there been a change in the latest version? I don't see anything about this in the release notes.

Thanks,

- Tate

Asked by tate.mccormick 1 year ago

Answered by tate.mccormick 1 year ago

  • Archived

Firefox UI Freezes in 107

The entire Firefox UI freezes frequently after updating to 107. The freezes occur while navigating to a page or shortly after (e.g. clicking a link or entering a search t… (read more)

The entire Firefox UI freezes frequently after updating to 107. The freezes occur while navigating to a page or shortly after (e.g. clicking a link or entering a search term into the search bar). The freezes last for about 2 to 10 seconds. During the freeze the entire UI is unresponsive and does not respond to any mouse or keyboard input. However, animations like the page loading spinner where the favicon is on the tab continue to move.

Asked by matthew.ickstadt 1 year ago

Last reply by matthew.ickstadt 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Scrambled test on certain websites

On certain websites I am getting scrambled text, mostly in headings and titles, not so much in body text. I have followed several tips from other posts like mine, i.e., i… (read more)

On certain websites I am getting scrambled text, mostly in headings and titles, not so much in body text. I have followed several tips from other posts like mine, i.e., installed Open Sans font, but that did not do it. I turned off hardware acceleration, and cleared the cache. The only thing that did work was to start Firefox in troubleshooting mode. I only have two add-ons running, Short URL and Dashlane, I doubt they're responsible for this. Any other ideas?

Asked by Ken D. 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Archived

Startup downloads

I've been experiencing weird downloads whenever I startup firefox. My antivirus prevents the download, and says that firefox.exe is the application responsible. I will in… (read more)

I've been experiencing weird downloads whenever I startup firefox. My antivirus prevents the download, and says that firefox.exe is the application responsible. I will include an image of the antivirus(Kaspersky) report. Deleting and reinstalling firefox seemed to fix the problem, but it returned after sometime; even when I just used youtube on firefox(I've tried this atleast 3 different times now). I am not sure if this is caused by one of my extensions, or if there is something else I've done to cause this. I'd just like to know if there is a way to fix it?

Asked by lagami056 1 year ago

Last reply by Dropa 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Crashing on first start up.

When I first launch Firefox I see it open briefly (a couple of seconds) and then it immediately closes/crashes. When I launch it again it works fine? This has been happen… (read more)

When I first launch Firefox I see it open briefly (a couple of seconds) and then it immediately closes/crashes. When I launch it again it works fine? This has been happening for a few days, maybe since update Version 107.0 64-bit.

Asked by Tricia_TD 1 year ago

Answered by Tricia_TD 1 year ago

  • Archived

Firefox drops 100s of tabs upon restart

Upon restart, Firefox has kept dropping (not loading) hundreds of tabs. 555 tabs, as also listed in my sessionstore, but after loading is finished, only about 330 is actu… (read more)

Upon restart, Firefox has kept dropping (not loading) hundreds of tabs. 555 tabs, as also listed in my sessionstore, but after loading is finished, only about 330 is actually loaded of those. Previously, there have been similar issues with different sets, and loading the full set over, and over again, sometimes the full set or very close to the full set is loaded, indeed. But it is clear that there's a bug or at least a very inconsistent behaviour in the code somewhere. How can this be propely troubleshot and fixed? Happy to help. Thanks.

Asked by BonanzaGroove 1 year ago

Last reply by BonanzaGroove 1 year ago

  • Solved
  • Archived

How to transfer bookmarks from earlier version to new version of FF?

Hi, I've had Firefox 64 bit running on Windows for a while and recently was given a newer machine where I installed a newer version of the OS. I put the old HDD's as slav… (read more)

Hi, I've had Firefox 64 bit running on Windows for a while and recently was given a newer machine where I installed a newer version of the OS. I put the old HDD's as slaves in this new machine. So the old FF is in the slave machine.

I have also installed new Firefox on this new Win10 LTSC, but when I go looking in my now slave HDD I can see FF, but cannot see any bookmarks. Additionally, when I run the FF executable in the old HDD it still runs the new FF, without the old bookmarks.

So how can I extract the old bookmarks on the older FF? Without withdrawing the now slave HDD and making it a master again? As it's now missing most of the OS files too.

Thank you!

Asked by satyr37 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • Archived

youtube livestreams bloated RAM usage, max CPU usage, even at 144p

incoming streams are unusable, bloats RAM to max, pegs CPU at 100% even when stream is at 144p. ongoing issue for over a year. Tried different cache settings or no cache.… (read more)

incoming streams are unusable, bloats RAM to max, pegs CPU at 100% even when stream is at 144p. ongoing issue for over a year. Tried different cache settings or no cache. No fix

FF v107.0 MX Linux

[code] System: Kernel: 4.19.0-22-amd64 x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 8.3.0

          parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.19.0-22-amd64 
          root=UUID=<filter> ro libata.force=noncq 
          libata.force=3.0G libata.force=noncq libata.force=3.0G 
          Desktop: Xfce 4.14.2 tk: Gtk 3.24.5 info: xfce4-panel wm: xfwm 4.14.0 vt: 7 
          dm: LightDM 1.26.0 Distro: MX-19.4_x64 patito feo May 31  2020 
          base: Debian GNU/Linux 10 (buster) 

Machine: Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: M4A785-M v: Rev X.0x serial: <filter>

          BIOS: American Megatrends v: 1101 date: 11/20/2012 

CPU: Info: Dual Core model: AMD Athlon II X2 B26 bits: 64 type: MCP arch: K10

          family: 10 (16) model-id: 6 stepping: 3 microcode: 10000C8 cache: L2: 2 MiB 
          flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4a svm bogomips: 12857 
          Speed: 800 MHz min/max: 800/3200 MHz Core speeds (MHz): 1: 800 2: 1900 
          Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: Not affected 
          Type: l1tf status: Not affected 
          Type: mds status: Not affected 
          Type: meltdown status: Not affected 
          Type: mmio_stale_data status: Not affected 
          Type: spec_store_bypass status: Not affected 
          Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
          Type: spectre_v2 
          mitigation: Retpolines, STIBP: disabled, RSB filling, PBRSB-eIBRS: Not affected 
          Type: srbds status: Not affected 
          Type: tsx_async_abort status: Not affected 

Graphics: Device-1: NVIDIA GT218 [GeForce 8400 GS Rev. 3] vendor: eVga.com. driver: nvidia

          v: 340.108 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:10c3 class-ID: 0300 
          Device-2: Logitech B525 HD Webcam type: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo 
          bus-ID: 1-6:3 chip-ID: 046d:0836 class-ID: 0e02 serial: <filter> 
          Display: x11 server: X.Org 1.20.4 compositor: xfwm4 v: 4.14.0 driver: loaded: nvidia 
          display-ID: :0.0 screens: 1 
          Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x286mm (20.0x11.3") 
          s-diag: 583mm (23") 
          Monitor-1: VGA-0 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 102 size: 476x268mm (18.7x10.6") 
          diag: 546mm (21.5") 
          OpenGL: renderer: GeForce 8400GS/PCIe/SSE2 v: 3.3.0 NVIDIA 340.108 direct render: Yes 

Audio: Device-1: AMD SBx00 Azalia vendor: ASUSTeK M4A785TD driver: snd_hda_intel v: kernel

          bus-ID: 00:14.2 chip-ID: 1002:4383 class-ID: 0403 
          Device-2: NVIDIA High Definition Audio vendor: eVga.com. driver: snd_hda_intel 
          v: kernel bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:0be3 class-ID: 0403 
          Device-3: Logitech B525 HD Webcam type: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo 
          bus-ID: 1-6:3 chip-ID: 046d:0836 class-ID: 0e02 serial: <filter> 
          Sound Server-1: ALSA v: k4.19.0-22-amd64 running: yes 
          Sound Server-2: JACK v: 1.9.12 running: no 
          Sound Server-3: PulseAudio v: 12.2 running: yes 

Network: Device-1: Ralink RT5392 PCIe Wireless Network Adapter driver: rt2800pci v: 2.3.0

          modules: wl port: dc00 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 1814:5392 class-ID: 0280 
          IF: wlan0 state: up mac: <filter> 
          Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet 
          vendor: ASUSTeK M4A785TD driver: r8169 v: kernel port: e800 bus-ID: 03:00.0 
          chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200 
          IF: eth0 state: down mac: <filter> 

Drives: Local Storage: total: 126.71 GiB used: 103.07 GiB (81.3%)

          SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required. 
          ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Crucial model: CT120BX500SSD1 size: 111.79 GiB 
          block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: <unknown> type: SSD 
          serial: <filter> rev: R013 scheme: MBR 
          ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 type: USB vendor: Lexar model: USB Flash Drive 
          size: 14.92 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B type: SSD serial: <filter> 
          rev: 8.07 scheme: MBR 
          SMART Message: Unknown USB bridge. Flash drive/Unsupported enclosure? 

Partition: ID-1: / raw-size: 18.55 GiB size: 18.09 GiB (97.52%) used: 12.98 GiB (71.7%) fs: ext4

          dev: /dev/sda4 maj-min: 8:4 
          ID-2: /home raw-size: 87.38 GiB size: 85.45 GiB (97.80%) used: 80.84 GiB (94.6%) 
          fs: ext4 dev: /dev/sda3 maj-min: 8:3 

Swap: Kernel: swappiness: 15 (default 60) cache-pressure: 100 (default)

          ID-1: swap-1 type: partition size: 2.93 GiB used: 524 KiB (0.0%) priority: -2 
          dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2 

Sensors: System Temperatures: cpu: 37.0 C mobo: 48.0 C gpu: nvidia temp: 49 C

          Fan Speeds (RPM): cpu: 3229 case-1: 2327 gpu: nvidia fan: 40% 
          Power: 12v: 12.52 5v: N/A 3.3v: 3.31 vbat: N/A 

Repos: Packages: note: see --pkg apt: 2981 lib: 1586 flatpak: 0

          No active apt repos in: /etc/apt/sources.list 
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/airvpn-stable.list 
          1: deb http://eddie.website/repository/apt/ stable main
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/debian-stable-updates.list 
          1: deb http://deb.debian.org/debian/ buster-updates main contrib non-free
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/debian.list 
          1: deb http://deb.debian.org/debian/ buster main contrib non-free
          2: deb http://deb.debian.org/debian-security/ buster/updates non-free contrib main
          3: deb http://deb.debian.org/debian/ buster-backports non-free contrib main
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/megasync.list 
          1: deb [signed-by=/usr/share/keyrings/meganz-archive-keyring.gpg] https://mega.nz/linux/repo/Debian_10.0/ ./
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/mx.list 
          1: deb http://mirror.its.dal.ca/mxlinux/mx/repo/ buster main non-free
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/skype-stable.list 
          1: deb [arch=amd64] https://repo.skype.com/deb stable main
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/slack.list 
          1: deb https://packagecloud.io/slacktechnologies/slack/debian/ jessie main
          No active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/spotify.list 
          No active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/various.list 

Info: Processes: 244 Uptime: 23h 27m wakeups: 2 Memory: 7.79 GiB used: 3.82 GiB (49.0%)

          Init: SysVinit v: 2.93 runlevel: 5 default: 5 tool: systemctl Compilers: gcc: 8.3.0 
          alt: 8 Shell: quick-system-in default: Bash v: 5.0.3 running-in: quick-system-in 
          inxi: 3.3.06 

/code

Asked by Galen Thurber 1 year ago

Last reply by jonzn4SUSE 1 year ago