Weird Scrolling with version 83

Good Morning Today I had to repair Firefox and after restarting, I felt a strange scrolling sensation, it was not the normal Firefox scrolling, I even thought I had opene… (read more)

Good Morning

Today I had to repair Firefox and after restarting, I felt a strange scrolling sensation, it was not the normal Firefox scrolling, I even thought I had openend the wrong browser...so I went check about:config , and found some values where changed as new default values:

general.smoothScroll.mouseWheel.durationMaxMS 200 general.smoothScroll.mouseWheel.durationMinMS 50

I tought it was me the problem so I installed an older version of Firefox (80.0) in order to compare, and found a normal scrolling and those values:

general.smoothScroll.mouseWheel.durationMaxMS 400 general.smoothScroll.mouseWheel.durationMinMS 200

I think this is a mistake from devs, if i wanted to have horrible scrolling, I could just use Edge instead of Firefox, could you please bring the original scrolling back to Firefox?

Thanks

Asked by Wolfy 4 days ago

Last reply by yiffmaster5000 1 day ago

Help!

I had this problem yesterday when I started up this browser it said, "The bookmarks and history system will not be functional because one of Firefox's files is in use by … (read more)

I had this problem yesterday when I started up this browser it said, "The bookmarks and history system will not be functional because one of Firefox's files is in use by another application. Some security software can cause this problem.". So I read through the article and it said to restart my mac, so I did just that and pow, my bookmarks and history returned! Little did I know that the next day, (today) I'd start up Firefox and the message was there again, but this time, it got even worse.

       First I tried to tackle the bookmark problem, "Quit Firefox" they said, "Restart your computer." they said, "Create a new database". None of those worked, so I scrambled the internet looking for answers, all of them resolved their problems, every one else was A-ok, excluding me, and just like that, my add-ons weren't working anymore! Ad-block Plus, Dark Reader, Privacy Badger, nothing. I tried to delete Adblock first and reinstall it, because that's what their page told me to do, and I keep getting this message trying to reinstall it saying, "Installation aborted because the add-on appears to be corrupt." 
       And little did I know that every other extension said the exact same thing. So i knew something was going on that was out of my control. And then finally, the "pièce de résistance" to my pain and suffering through out this whole hour or so, pages won't even load even though I'm connected to the internet, how perfect... Even trying to update the browser won't work, downloading a new one also goes through the same "pages not loading problem. 
        So in conclusion, hopefully, just hopefully, you guys can help me out. I'll probably have to resort to my old laptop, (which is slow and almost unusable with how buggy that thing is.) seeing how my mac has also been running into problems these last few days as well before this conundrum. 

Good Luck and Happy Thanksgiving!

- wowok (willing to give up any second now.)

Asked by wowok 1 week ago

Last reply by wowok 6 days ago

Firefox loading is slow for the last few days

For the past few days, Firefox has been running painfully slowly. I have tried to reset it, reinstall it and running Glary Utilities to clean but nothing has worked so fa… (read more)

For the past few days, Firefox has been running painfully slowly. I have tried to reset it, reinstall it and running Glary Utilities to clean but nothing has worked so far. I also have Opera and Chrome which are running absolutely fine. The program itself starts up fine but just seems to be very slow to load pages.

I am on Windows 10 with latest updates which is run on a separate SSD drive. Everything else runs very quickly like the resource heavy NoxPlayer.

Please let me know what further details I can provide you with.

Thank you in advance!

Asked by vsquad22 4 hours ago

Last reply by vsquad22 2 hours ago

Jagged fonts after 83 update.

Installed 83.0 update for my Firefox a few days ago and noticed that fonts in browser looks worse. It bacame jagged (sharp) as if Clear Type was disabled in my system but… (read more)

Installed 83.0 update for my Firefox a few days ago and noticed that fonts in browser looks worse. It bacame jagged (sharp) as if Clear Type was disabled in my system but I checked it and it is turned on. Also I don't see this problem in other browsers, Edge or IE, only in Firefox. Could it be a bug with latest update or what is it?

Asked by Vitaliy1993 2 days ago

Last reply by Vitaliy1993 1 day ago

restore session

Hey I have lost all session tabs for no reason, the menu items to restore session or recently closed tabs are inactive. This happens from time to time and its really anno… (read more)

Hey

I have lost all session tabs for no reason, the menu items to restore session or recently closed tabs are inactive. This happens from time to time and its really annoying, is there a way to restore manually somehow?

Thanks!

Asked by meshsel 4 days ago

Last reply by cor-el 4 days ago

Multi-Account Containers - Controls hidden on Firefox 83 on macos

Multi-Account Containers have a drop-down control to give access to things like container preferences for a site. With Firefox 83 (basic and developer editions) this dro… (read more)

Multi-Account Containers have a drop-down control to give access to things like container preferences for a site. With Firefox 83 (basic and developer editions) this drop down is hidden behind the main browser window. You can just make out the top of the control - but the bulk of the control is being placed behind the main browser content.

Using macos 10.14.6 and Firefox 83. Latest edition of Multi-Account Container add-on.

Is there a way fix this?

Asked by Gavin Lawrie 6 days ago

Can't log in to some websites with Firefox (Windows)

Target.com, chase.com, and some other websites that I can't think of right now don't work when trying to login with Firefox for Windows, but works fine with Chrome, Edge,… (read more)

Target.com, chase.com, and some other websites that I can't think of right now don't work when trying to login with Firefox for Windows, but works fine with Chrome, Edge, my phone, apps, etc.

Target gives a message "Sorry, something went wrong. Please try again" Chase loads a white overlay with a blue button and the login screen that loads after to try again looks completely broken and missing text.

Been having issues like this for a while. Firefox is up to date. I've tried wiping cookies and clearing the cache. Tried Firefox on my phone, and didn't have an issue with Target.

current version 83.0 (64bit)

Any ideas?

Asked by Dan Zapix 6 days ago

Last reply by FredMcD 4 days ago

How can I change URL Bar settings back after FF83 update? Bookmarks & History show up inside URL bar. Also have to click twice when switching between search engines

After I updated to Firefox 83, my bookmark and history shortcuts now up inside the URL bar instead of next to it (Picture 1) (I know this is part of the new update 83, h… (read more)

  • After I updated to Firefox 83, my bookmark and history shortcuts now up inside the URL bar instead of next to it (Picture 1) (I know this is part of the new update 83, how can I change this back?)
  • Additional settings for the URL bar show up (as they should) after I go to a new website. Usually these options are always there (Picture 2) However, all these options disappear (Picture 3) as soon as I type anything in the URL bar and these settings won't return until I open a new tab and go to a website.
  • Lastly, when switching between search engines I know have to click the search engine and then also click enter to complete the switch. (I know this can be 'solved' shift+clicking, but I would prefer for it not to take an extra action and revert back the old pre FF-83 way)

Does anyone have any how I can change it back? - Either by reverting back to FF82, or by using about:config

Asked by Jimi_107 6 days ago

Last reply by Jimi_107 5 days ago

  • Solved

Pages not loading or processing data work fine with Chromium. Is Firefos faulty or being sidelined?

Using FF 80 on Linux I'm getting increasing difficulty with processing pages. At first I assumed senility-onset (user not browser) but recently got feedback from a bank h… (read more)

Using FF 80 on Linux I'm getting increasing difficulty with processing pages. At first I assumed senility-onset (user not browser) but recently got feedback from a bank help desk that 'unable to process page at this time' was a browser message, not a site message and he advised using Chrome. Hah! Anyway I tried Chromium and it worked perfectly. Often a similar problem with payPal (not always). What's going on?

In the 'olden days' when Firefox was a new kid on the block there used to be a facility to report web sites that would not work with Firefox. Is it time to resurrect this? Is web design now being taken over by Google rather than (in the 'olden days') Microsoft?

Asked by peejaymoz 1 week ago

Answered by peejaymoz 3 days ago

Sync - data lost - strategy to restore data wanted

I have used sync for long on several devices and different operating systems (Win 7, Win 10, IOS) in parallel. Most interesting and useful is for me synchronisation of th… (read more)

I have used sync for long on several devices and different operating systems (Win 7, Win 10, IOS) in parallel. Most interesting and useful is for me synchronisation of the toolbars with Bookmarks. It worked fine up to today. Today I opened Firefox and found my bookmarks as they were about two years ago. Oops... so I tried to synchronize but failed. No changes were applied to my bookmarks. I assume, my bookmarks are also being stored on several other devices I used for Firefox. However the newest sinchronization on the mozilla server does not contain the accurate valuable data. How can I manage to save sync data from a destinct device to the sync server and determine that as the current data set to be valid for synchronization with all my other devices? In other words: set the direction for synchronization. I did not find this option on my current (82.0.3 (64-Bit)) installation. Could anybody help me? Thanks Juergen

Asked by Hanofahrer 1 week ago

Last reply by Hanofahrer 1 week ago

  • Solved

Firefox Monitor - unable to find button to add new email addresses

I've been an avid user of Firefox Monitor for the past few months, but recently over the last few days when I go to https://monitor.firefox.com/user/dashboard and log in,… (read more)

I've been an avid user of Firefox Monitor for the past few months, but recently over the last few days when I go to https://monitor.firefox.com/user/dashboard and log in, I've been struggling to find the button that allows me to add new email addresses. I've searched the support article for Monitor for this information, but to no avail: https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-monitor. So I was wondering if you could point me in the right direction?

Asked by Jonathan 2 months ago

Answered by Wesley Branton 2 months ago

Realms (protected directory), FF 83.0, OSX 10.14.6

Since the update, I'm unable to access ANY protected directories on any sites (those where a small modal dialog box appears at the top of the page asking for a uid/pwd pa… (read more)

Since the update, I'm unable to access ANY protected directories on any sites (those where a small modal dialog box appears at the top of the page asking for a uid/pwd pair and displaying the name of the realm above that). The dialog box doesn't even appear, the page does not change from its previous location, and the "I'm thinking" animation in the tab continues forever without ever seeing an error message.

Any suggestions? Must I downgrade? (uck)

Asked by buggyisalreadytaken 11 minutes ago

Fiirefox

How to open a link from a search page in a new tab? A pain going back to search page to get another link. Sometimes I want 2 or 3+ links open & can't do it unless co… (read more)

How to open a link from a search page in a new tab? A pain going back to search page to get another link. Sometimes I want 2 or 3+ links open & can't do it unless copy the address & paste in a blank tab.

Asked by Clement 54 minutes ago

Browser tabs -- how to stop the scrolling

These scrolling browser tabs are driving me nuts. Is there way to stop the scrolling? Is there a way to have more than one row. I found an addin but I really don't know … (read more)

These scrolling browser tabs are driving me nuts.

Is there way to stop the scrolling? Is there a way to have more than one row.

I found an addin but I really don't know how to use it.

Thanks.

Asked by aj4value 1 hour ago

After updating to FF 83.0 I cannot open some pages.

After updating to FF 83.0 I cannot open www.sunat.gob.pe due a loop with the script. It does work in chrome (and I'm not fond of GC). I've restarted FF without addons and… (read more)

After updating to FF 83.0 I cannot open www.sunat.gob.pe due a loop with the script. It does work in chrome (and I'm not fond of GC). I've restarted FF without addons and still the same problem. Cleaning history, cookies and cache does not solve this issue. In previous versions there were no problems with that web.

Asked by mast3r 1 hour ago

Using Firefox with a VPN

I work from home and use OpenVPN for work. When I am connected (most of the day), I have noticed that I receive the "PR_END_OF_FILE_ERROR" on every website I try to visit… (read more)

I work from home and use OpenVPN for work. When I am connected (most of the day), I have noticed that I receive the "PR_END_OF_FILE_ERROR" on every website I try to visit. Is using Firefox not compatible with an independent VPN? Or is there a setting of some sort that I can adjust to make it work? Thank you!

Asked by MKLA 2 hours ago

time setting

Thunderbird email fails to pickup Yukon time setting in WIN10 and uses instead Pacific time, Vancouver BC, to time emails, how do I change the time set to Yukon time, whi… (read more)

Thunderbird email fails to pickup Yukon time setting in WIN10 and uses instead Pacific time, Vancouver BC, to time emails, how do I change the time set to Yukon time, which is an hour ahead of Vancouver BC time ?

Asked by smartelaine1 2 hours ago