Cannot print from web

When I print something from the web, it prints tiny and in the upper left corner. Edge works fine. This is only something that happens when I print from the web; no matte… (read more)

When I print something from the web, it prints tiny and in the upper left corner. Edge works fine. This is only something that happens when I print from the web; no matter how I set the controls. The print previews look fine, BUT!

Asked by Gary Brown 3 hours ago

Last reply by Gary Brown 1 minute ago

start up popup unwanted

Hi, Could someone tells me how to deactivate the startup popup upon each firefox start which says (translated) "thanks this is 100th version of firefox, start navigation"… (read more)

Hi, Could someone tells me how to deactivate the startup popup upon each firefox start which says (translated) "thanks this is 100th version of firefox, start navigation", or is it to stay until the 1000th annniversary ? Thanks

Asked by web55 1 day ago

Last reply by web55 11 minutes ago

Duckduckgo opens links as https://html.duckduckgo.com/html

Hi, I'm using Duckduckgo as my search engine, but when I type in a search string, it Firefox prepends it with https://html.duckduckgo.com/html/... This opens a search pa… (read more)

Hi,

I'm using Duckduckgo as my search engine, but when I type in a search string, it Firefox prepends it with https://html.duckduckgo.com/html/... This opens a search page that doesn't follow my dark theme. When I click on a link, another link is added that creates a link back to the same URL, causing a loop. This never happened before I upgraded to Ubuntu 22.04 & the latest version of Firefox, 100.0.2. How can I change this back?

Thanks!

   -John

Asked by jlcenter 38 minutes ago

Gmail "open message in new window" redirect fails since updating to FF 100.0.1

I have two Gmail Workspace accounts logged in to two different tabs in one FF browser window. Have used this set-up for years. However, ever since updating to FF 100.0… (read more)

I have two Gmail Workspace accounts logged in to two different tabs in one FF browser window. Have used this set-up for years. However, ever since updating to FF 100.0.1, when I try to open an email thread in a new window (pops out the message into a separate window), there is a "cannot properly re-direct error" that appears.

Only way to resolve this appears to be clearing the cache for mail.google.com and signing in again to both accounts. However, this solution only appears to work for a day or two before the "redirect error in a new window" occurs again.

This error does not occur in Private Browsing mode, and Google Workspace support has confirmed it is not an issue with Gmail/ Workspace.

Any thoughts on how this can be fixed? I have disable all "enhanced tracking protection"

Thank you for your time and help,

Asked by muzzle 2 days ago

Last reply by muzzle 1 hour ago

Firefox crashing every time I try to See all downloads

Seems like there's a bug in the new update. I can't see all the downloads, no matter how I try to open the list of downloads, the browser immediately crashes. I tried rei… (read more)

Seems like there's a bug in the new update. I can't see all the downloads, no matter how I try to open the list of downloads, the browser immediately crashes. I tried reinstalling (started a new profile, etc), the issue still persists.

Asked by elh.rotem 2 weeks ago

Last reply by elh.rotem 3 hours ago

Reorder URL bar Suggestions

Is there any way to reorder the URL bar back to how it used to be in older versions of firefox? It doesn't make any sense to prioritise google search over bookmarks. Is i… (read more)

Is there any way to reorder the URL bar back to how it used to be in older versions of firefox?

It doesn't make any sense to prioritise google search over bookmarks.

Is it possible to go to the older style where search is at the bottom and only becomes the priority match when nothing else can be found.

"Search suggestions" are disabled. Autofill is also disabled. The problem also occurs on a fresh install inside a VM, so I doubt it has anything to do with userchrome/about:config

Thanks.

Asked by FatHead 1 day ago

Last reply by FatHead 9 hours ago

Open tabs from last session but with specific tab active

Hello, I use FF with the setting on start to restore the tabs of the last session. Now I need a specific tab active/focused on start. (It is a WebRTC for our phone system… (read more)

Hello,

I use FF with the setting on start to restore the tabs of the last session.

Now I need a specific tab active/focused on start. (It is a WebRTC for our phone system and if it not focused at start ring tone will not be played)

Is there a way to start with my last opened tabs restored but this specific tab active and in selected/focused.

Pinning this tab seems to load it but WILL not play a ringtone without clicked first. If I end FF with this tab active and therefore the tab is active on next start the ring tone will be played.

But knowing me I WILL forget to click on this tab either on start or before ending FF.

Regards

Asked by marco.mueller 1 week ago

Last reply by marco.mueller 10 hours ago

Tabs are disappearing

My tabs keep disappearing. I have multiple tabs open but some of them just disappear for no apparent reason and I can't bring them back. I'm not in full screen mode and n… (read more)

My tabs keep disappearing. I have multiple tabs open but some of them just disappear for no apparent reason and I can't bring them back. I'm not in full screen mode and not toggling with the F11 key. Firefox is up to date and I've tried restarting my laptop.

Asked by mrsyardbroom 1 week ago

Last reply by mrsyardbroom 21 hours ago

"Forms and Autofill" section is missing from the Settings page (the Privacy... page)

Hi all. I've been having a problem with Firefox (version 100.0) where the entire "Forms and Autofill" section is missing from the Settings page (the Privacy... page). And… (read more)

Hi all. I've been having a problem with Firefox (version 100.0) where the entire "Forms and Autofill" section is missing from the Settings page (the Privacy... page). And of course since that's missing, the corresponding features don't work either. Specifically, I'm trying to get the browser to save my address and credit card info.

I've dug into this quite a bit with no luck. I've tried disabling all extensions. I believe it's supposed to work with native functionality and not require an extension.

I've looked at these articles:

https://support.mozilla.org/bm/questions/1220110 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1315704 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1324732 https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-doesnt-save-web-form-entries https://support.mozilla.org/en-US/kb/automatically-fill-your-address-web-forms https://wiki.mozilla.org/Firefox/Features/Form_Autofill

...which led me to verify that these settings are set correctly in about:config :

dom.forms.autocomplete.formautofill = true extensions.formautofill.available = on extensions.formautofill.creditCards.supported = on extensions.formautofill.creditCards.available = true extensions.formautofill.creditCards.enabled = true extensions.formautofill.creditCards.supportedCountries = US,CA,GB,FR,DE (I'm in the US) extensions.formautofill.addresses.supported = on extensions.formautofill.addresses.enabled = true extensions.formautofill.addresses.supportedCountries = US,CA extensions.formautofill.creditCards.hideui = false

The "about:policies#active" page says "The Enterprise Policies service is inactive", which I believe is the correct response.

The "Remember search and form history" setting is enabled.

On "about:support", the "Internationalization & Localization" items are all set to "en-US".

I don't know what else to look for. Very aggravating. Does anyone know how to make this work? It was working for me under Mint just a week ago, but I just switched to Manjaro in the last few days and I'd certainly like to avoid wiping my machine clean again.

Thanks for your help.

---scott

Asked by Scott Thomason 1 day ago

Last reply by Scott Thomason 1 day ago

Corrupted App Icon

One (and only one) of the App icons, on Outlook.com, for OneDrive is corrupted, and will not open. It is unique problem that only occurs when using the Firefox Browser, a… (read more)

One (and only one) of the App icons, on Outlook.com, for OneDrive is corrupted, and will not open. It is unique problem that only occurs when using the Firefox Browser, and only when trying to open OneDrive by clicking on the OneDrive icon in the app launcher feature through Outlook.com. One Drive will open from that same app icon in other browsers and One Drive will open using the Firefox Browser when accessing it from every other option. It is only a problem, when on the Firefox Browser, and only when trying to access OneDrive through the app launcher icon for OneDrive, while in Outlook.com. I've tried "Refresh Firefox" and the issue temporarily goes away, and access is successful through the link I have described, but, only immediately after the refresh. Later, it will again no longer connect again...unless I again Refresh Firefox. The issue appears (to me) to be a broken address stream when the problem occurs, but, again, this only occurs under the conditions I have described. It has worked fine for many years and just within the last four days suddenly became a problem. Yes, I have other options to access OneDrive, but the app for OneDrive while on Outlook.com emails is the most convenient since I am often communicating with a recipient of a link to a file stored in a file on the online OneDrive. I've tried the Troubleshooting Mode, and nothing appeared to be highlighted, and I have tried clearing the cache numerous time. Please help.

Asked by anastasiaanthony8 1 day ago

Last reply by anastasiaanthony8 1 day ago

FireFox Suspended? and Update to v.100 problem

Over the past few days FireFox v. 99.0.1 had been non-responsive on a tab. Got to the point I had to close FF and tried to use cCleaner to clear cache/history etc. How… (read more)

Over the past few days FireFox v. 99.0.1 had been non-responsive on a tab.

Got to the point I had to close FF and tried to use cCleaner to clear cache/history etc.

However cCleaner could not proceed as it claimed FF was still open.

Using Windows Task Manager I found FireFox was "Suspended" (screenshot 1)

I then terminated the task - so cCleaner could proceed.

Then FF appeared to work OK. Until the next time....

It just happened a few minutes ago closing FF - using cCleaner - once again FF was "suspended" and had to be terminated in Task Manager.

On FF help it said Update to version 100 which I did BUT the update got stuck on the FF Update - for several minutes (definitely over 10 mins) so I had to terminate the FF Updater using Windows Task Manager (screenshots 2 & 3) again used Task Manager to terminate that.

FF appeared to open OK even showed the version 100 What's new tab.

BUT when I used FF help to check version I got Restart FF to update to version 100 (screen shot 4) Perhaps the last might temporary due to terminating the what appeared to be stuck Updater, but it was worth mentioning.

PC details: OS Name Microsoft Windows 10 Home Version 10.0.19044 Build 19044 System Model HP Pavilion 590-p0097c Desktop PC System Type x64-based PC Processor Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz, 2808 Mhz, 6 Core(s), 6 Logical Processor(s) Installed Physical Memory (RAM) 8.00 GB

Any help appreciated.

Thanks,

Vincent

Asked by UnknownVT 2 weeks ago

Last reply by UnknownVT 1 day ago

Highlighting dropdown lists of menu bar

Hello there , I am trying to modify the menu-bar dropdown items when I hover over the list that opens with my mouse ( the dropdown list of any of Help , Tools , Bookmarks… (read more)

Hello there , I am trying to modify the menu-bar dropdown items when I hover over the list that opens with my mouse ( the dropdown list of any of Help , Tools , Bookmarks , History etc...). It is barely noticeable. I can hardly see the item chosen. I could use some help using the css. I am using FF93 and my platform is win7. Thanks look4

Asked by look4 2 days ago

Last reply by look4 1 day ago

Firefox: Unable to load module (PKCS11, DNIe)

Firefox is unable to load module I've been trying to setup a smartcard reading device, and I've gotten stuck twice on the same place. When it comes to configuring the Sec… (read more)

Firefox is unable to load module

I've been trying to setup a smartcard reading device, and I've gotten stuck twice on the same place.

When it comes to configuring the Security Device on Firefox, I can't access the .so file. Firefox merely shows the error "Alert: Unable to add module", but I've noticed that when I try to browse my files manually, trying to access the /usr directory returns an error (sometimes, I seem to not be able to get it consistently).

It also happens that the software I installed for the digital certificate tried to open an html with Firefox, which is located in /usr/share/, and Firefox doesn't seem to be able to load that either. It returns a "Can't open file".

Steps followed

  1. Open Firefox
  2. Settings → Privacy and Security → Security Devices → Load
  3. Insert path /usr/lib/libpkcs11-dnie.so and try to load (yes, I've checked that the file does actually exist)
  4. Receive Alert: Unable to add module error

Relevant information

   Ubuntu 22.04
   I'm on the latest snap version of Firefox: 100.0.1-1
   Trying to setup the digital certificate for my Spanish ID (DNIe)

Asked by jana.lauco 2 days ago

How to get the following bar sequence: edit bar, tool bar, browser tabs bar in FF on W10?

I manage two W10 PCs, each with FF installed and fully updated (v100.0). Firefox on Windows has the following bars at the top: 1) the title bar (Firefox…) in Windows sty… (read more)

I manage two W10 PCs, each with FF installed and fully updated (v100.0). Firefox on Windows has the following bars at the top: 1) the title bar (Firefox…) in Windows style, 2) the edit bar (File Edit History…), 3) the tool bar (customised: eg. Home, Go back, Go forward, Reload, Show Sidebars, Download, Print…), 4) the browser tabs bar containing the open tabs containing a website page.

The problem is that on one PC, the browser tabs bar comes right after the edit bar.

I can't find how to change this, since the solutions are too old or unclear. Please, help.

Asked by bus12-i 3 days ago

Last reply by bus12-i 2 days ago

password lost on upgarde

hello why can there not be a simple way of getting your passwords back after and up grade has lost them why is there not a simple restore button that allows novices like … (read more)

hello why can there not be a simple way of getting your passwords back after and up grade has lost them why is there not a simple restore button that allows novices like me to just press and reinstall , with out going through the ends of the earth on firefox todo this ? open this file then open that file, lose what has been saved and replace with another file, it is an impossible way to do this for a novice on firefox , with out paying a lot of money to a tech guy that will take a couple of minutes to do but that will take a novice months and not get it done in the end,

Asked by rhoslan 4 days ago

Last reply by rhoslan 2 days ago

<Security Issue> Can Firefox versions be downgraded automatically?

The image below are the details of my google account activity taken out from Google. The ip addresses in red I have hidden as they are my real IP. The rest of the IP's ar… (read more)

The image below are the details of my google account activity taken out from Google. The ip addresses in red I have hidden as they are my real IP. The rest of the IP's are not mine, and with a quick iplookup it directs to Sverdlovskaya oblast' in Russia. Now I dont think I used a russian vpn but there is a possibility I made an error. But what really strikes me here is the Firefox versions. At both the points 1 and 2, marked in blue. there is a change in version, in fact a downgrade from 100.0 to 96.0. How is this possible? I cant seem to find an explanation. And then it jumps back up to 100.0. I also another timestamp where it downgraded to 96.0, and then came back to 100.0 . I'm really worried about the possibility of a hacker on my computer. If someone can find an answer to this it would mean a lot!

Asked by arjuniscool0204 4 days ago

Last reply by arjuniscool0204 3 days ago

Firefox not rendering - profile

Hello, recently i installed Kubuntu 20.04 (KDE Plasma 5.18.8). I have this problem where firefox (version 100) is not rendering the window and i think it's the profile fo… (read more)

Hello, recently i installed Kubuntu 20.04 (KDE Plasma 5.18.8). I have this problem where firefox (version 100) is not rendering the window and i think it's the profile folder.

First i was thinking on the graphics. i have installed 'nvidia-driver-510'. I tried this Solution with no luck.

I have:

  • Intel HD Graphics 620
  • Nvidia MX130

I tried :

  • Renaming the folder '.mozilla' to '.mozilla_bak' works perfectly but i have to do this every startup, and firefox creates a new profile where i have to logon in every platform i use.
  • Downloading 'firefox-100.0.1.tar.bz2', it's the same, works fine with a new profile.

This lead me to the profile folder, running './firefox --profile ~/.mozilla/firefox/<profile_folder>' it's the same, not rendering the entire window. I dont know why my profile is causing this problem, i only use three addons: AdBlock, BetterTTV and FoxyProxy, i have the same problem even if i dont have these installed.

Asked by killuax 4 days ago

Last reply by killuax 3 days ago

whatsapp web is not loading

my whatsapp web page doesnt load anymore and it just gets struck on a white screen, i have tried to delete cookies reinstall the browser but nothing happens. Im using end… (read more)

my whatsapp web page doesnt load anymore and it just gets struck on a white screen, i have tried to delete cookies reinstall the browser but nothing happens. Im using endeavor os

Asked by ujjvalk2003 2 months ago

Last reply by ujjvalk2003 3 days ago

Saved Credit Card Info Lost at Every Authentication

I have several credit cards saved in Firefox. When I try to use the "Autofill Card Details" feature, I am prompted to authenticate my identity with my user password (that… (read more)

I have several credit cards saved in Firefox. When I try to use the "Autofill Card Details" feature, I am prompted to authenticate my identity with my user password (that is, computer user account password). Upon entering the password, the prompt accepts it and disappears. Now, the expected behavior is that Firefox should paste my card number, along with other details (name on card, etc), into the corresponding fields. Instead, it enters blanks into all the text fields, clearing them if they had previously had anything in them. After this, if I go into settings and view saved cards - the cards that I have attempted to autofill are shown in the list of saved cards, but have blanks in all text fields.

I have had to re-enter all the card details several times over. I have encountered this bug many times at this point. Tried searching for posts with similar problems but have not found anything.

Asked by dschirita 4 days ago

Last reply by dschirita 3 days ago

Ustable Behavior from FireFox

Foxfire (100.0) is unstable on my MacBook Air M1 OS 11.3.1. It frequently slows down its loading of site data, to the point of timing out Or simply crashing. At other tim… (read more)

Foxfire (100.0) is unstable on my MacBook Air M1 OS 11.3.1. It frequently slows down its loading of site data, to the point of timing out Or simply crashing. At other times it is completely normal.

Of the 3 in the house, this is the one connected to the incoming router from the ISP. The other two are connected by wifi, also using FireFox but completely free of the laptop’s seizing up. I have sent in a dozen FF Crash Reports

Even on the laptop, when slowed down to a crawl, the Ookla speed test shows the ISP’s full connection speed of 250MB/s

The problem has survived: • clearing the OS’s DNS cache • running it on the wifi mesh (disconnected from the Ethernet hardwire)at the other end of the house • refreshing FF using “Troubleshooting Info” • clearing FF StartUp cache • clearing FF Cashed Web Content (which quickly climbs back to ~800MB — is this a reasonable load?)

It is now asking me to confirm whether, with CMD-Q pressed, I really want to quit. I am in HTTPS-only mode, and it fails to recognize an HTTPS url, asking if I want to continue on to the HTTP site.

The laptop has run FF for 16-18 months before this showed up. Possibly at the time when I started to delete all cookies (with exceptions) at quitting FF, and enabling HTTPS-Only mode. But reverting these also makes no difference.

Do I have to ditch FF and use Safari?

Asked by wbps 1 week ago

Last reply by wbps 4 days ago