Showing questions tagged: Show all questions
  • Archived

Video playback not working

For a few days now, I have not been able to play videos. I get this message in the video screen: "If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device." When I o… (read more)

For a few days now, I have not been able to play videos. I get this message in the video screen: "If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device." When I opened Firefox in Troubleshooting mode, the video played OK and then when I stopped Troubleshooting mode the videos continued to play OK. However, on the next day the problem reappears. What's going on? Thanks in anticipation, Frank

Asked by callfrankplumber 2 years ago

Last reply by callfrankplumber 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Disable webp crap.

Image url has jpg at the end, when I save, the extension is webp. webp opens as darkened version of the original image in browser. How to disable webp and save normal fie… (read more)

Image url has jpg at the end, when I save, the extension is webp. webp opens as darkened version of the original image in browser. How to disable webp and save normal fiel that won't be dark? This olution doesn't work: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1329624 Image saved as jpg still dark, as if it was still webp.

Asked by SF01 2 years ago

Answered by user104147805413306348376805769878442569366 2 years ago

  • Locked
  • Archived

Firefox communication ceases

FireFox Developer 99.0b8 (64-bit) on the "aurora update channel" on Windows 10 PC (version 1803, build 17134.2208) I notice whenever an update is pending (the green dot … (read more)

FireFox Developer 99.0b8 (64-bit) on the "aurora update channel" on Windows 10 PC (version 1803, build 17134.2208)

I notice whenever an update is pending (the green dot appears in the icon for the "Open Application Menu"), FF becomes unresponsive in a way. When it happens: It does not totally freeze. I can select/switch between existing tabs & scroll thru their pages. I can close tabs. I can open a new empty tab. But I can't load or refresh any pages. The only fix is to do the update, and re-launch.

Since the developer edition gets updated frequently, it is a pain.

I like the Developer Tools! But... How can I scale back the FF "update frequency", or "change the channel", so updates are, like monthly at most?

thank you.

Asked by richs2 2 years ago

Last reply by jonzn4SUSE 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Horizontal scrolling w. touchpad doesn't work on linux

I saw this post https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=542690 where it seems implied that it should work, but on LMDE 5 w. firefox 98.0.2 64-bit scrolling horizonta… (read more)

I saw this post https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=542690 where it seems implied that it should work, but on LMDE 5 w. firefox 98.0.2 64-bit scrolling horizontally w. touchpad doesn't work for scrolling on pages nor for scrolling the tab list at the top.

Asked by maartentenvelden 2 years ago

Answered by maartentenvelden 2 years ago

  • Solved
  • Archived

YouTube Video GPU Decoding only works in Troubleshooting Mode

I recently upgraded graphics cards from an Nvidia GTX 1080 to an AMD 6900XT. Since then I noticed video stuttering on YouTube while playing 4k videos, especially noticeab… (read more)

I recently upgraded graphics cards from an Nvidia GTX 1080 to an AMD 6900XT. Since then I noticed video stuttering on YouTube while playing 4k videos, especially noticeable at 4k/60FPS (example video ). Prior to the upgrade, I was not experiencing issues.

I monitored task manager as the video was playing to see CPU usage, which was sitting at 25% (4 core 8 thread CPU). GPU usage was fluctuating from 1-3%.

I tried resetting all the changed configuration options in about:config, removing all add-ons, "Refreshing" Firefox, and ultimately uninstalling and reinstalling. Nothing has worked so far except for "Troubleshooting mode" in about:support. In that mode, I experience no stuttering and GPU usage rises to 25-35% with the video playing, even before I reinstalled.

This most likely isn't a networking issue as the "Stats for nerds" option on the YouTube video shows I have 10-20s of buffer while the video is still stuttering.

I would like to find out what's different about Troubleshooting Mode that is not giving me the same problem while in "Normal Mode". Any advice?

Asked by Jacob 2 years ago

Answered by Jacob 2 years ago

  • Archived

Firefox crashes when signing into Outlook webmail

Whenever I try to sign into Outlook Webmail (https://outlook.office.com/), Firefox crashes. I am on a MacOS Monteray (12.2.1). I have cleared all Firefox caches and cooki… (read more)

Whenever I try to sign into Outlook Webmail (https://outlook.office.com/), Firefox crashes. I am on a MacOS Monteray (12.2.1). I have cleared all Firefox caches and cookies. I have completely uninstalled and re-installed Firefox. I have run it with my usual extensions, and completely clean, without any extensions and just the default settings.

The initial login page loads fine, and I type in the email address associated with the account. This takes me to the password page. If I type in an incorrect password, the site tells me so immediately. If I type the correct password, Firefox crashes--I get the spinning beachball cursor and (application not responding) in the dock. My only recourse is to force-quit Firefox.

Outlook webmail used to work fine in Firefox--I used it on this very machine nearly every day. The only change was that I recently had to update my email password. But again, I have had to do that every three months for years and have never had any problems.

Outlook webmail works just fine on this machine in Safari and Chrome. It's only Firefox that has any problems with it.

Any ideas about how to fix this would be greatly appreciated.

Asked by Ambivalent 2 years ago

Last reply by Ambivalent 2 years ago

  • Archived

Persistent issues with Google Drive/Docs

For the past several months, I've had increasingly worse graphical errors on Google Drive. At first it was only in a few documents, and now it's in every single document.… (read more)

For the past several months, I've had increasingly worse graphical errors on Google Drive. At first it was only in a few documents, and now it's in every single document. These errors only occur on Firefox, no other browser. Text that I type is constantly blurry, oddly-sized, or oddly-spaced, with some letters touching while others have large gaps between them. I've also had some other small issues, like the document thinking that I'm two people and asking me if I want to see "the changes made my collaborators" when I'm the one currently typing (the documents aren't shared with anyone else, and there are never any changes beyond the ones I make), or showing my cursor highlighted with my name as if I were someone else watching myself type. It's made it more difficult for me to focus on work and I don't know what to do about it.

I've tried the following methods (most of them multiple times over the past months) to solve it, none of which worked: - Running the windows in safe mode - Uninstalling all add-ons and themes, clearing cookies and cache, and then restarting my computer - Uninstalling Firefox entirely, restarting my computer, then reinstalling it - Refreshing Firefox - Looking through pages like Firefox Task Manager and such (although the information there didn't really mean much to me, nothing looked out of the ordinary)

Does anyone have any ideas about what I can do about this? I was ignoring it for a while since it's still legible, but it's become really annoying, especially when it makes some words hard to read. Thanks in advance for the consideration. Here's a screenshot of a document with the weirdly-spaced, blurry text:

Asked by matilda27593 2 years ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Archived

Can not googling, but visiting the site directly work

Greetins, There are times when I can not use google to search things, it kept telling me "Server Not Found". Although accessing the web directly worked. I tried to googli… (read more)

Greetins, There are times when I can not use google to search things, it kept telling me "Server Not Found". Although accessing the web directly worked. I tried to googling on another browser, and it worked just fine. Any idea why/what might cause this? I never touch firewall settings so everything should be on default settings. Thank you

Asked by althemier 2 years ago

Last reply by cor-el 2 years ago

  • Archived

Restore lost extensions (after using "Troubleshoot mode")

After experiencing some problems (saved tabs being empty, menus gone etc.) I read about restarting into troubleshoot mode ("Help"-"Troubleshoot mode" menu) which solved t… (read more)

After experiencing some problems (saved tabs being empty, menus gone etc.) I read about restarting into troubleshoot mode ("Help"-"Troubleshoot mode" menu) which solved those problems (I believe "Troubleshoot mode" might be the same as "Refreshing" Firefox, from what I've read -correct me if I'm wrong) . I'm on Firefox 98.0.2 on a Mac.

Following that I quit Firefox and opened it again the normal way which I assume means it went into the normal mode as before, but I realized all my extensions were gone! Reading through some older postings I see they're in a profile named "legacy_BAK.profile", and in addition I have recent Time Machine backups, so any files aren't lost, but I guess the simplest way to fix this is to re-install my extensions -but most extensions (inside the "extensions" folder within the profile folder) only have a cryptic numbered name with and .XPI extension. So how can I find out which extensions I used to have, and better yet -is there a quick way to just install everything back again with a single click (installing it from the legacy profile folder, or just moving something over to the new folder etc.)?

Asked by MLA 2 years ago

Last reply by MLA 2 years ago

  • Archived

Video problems with web pages

On the news web site I regularly follow videos are not displaying correctly for a long time now - they start and then freeze. In addition, from time to time, embed video … (read more)

On the news web site I regularly follow videos are not displaying correctly for a long time now - they start and then freeze. In addition, from time to time, embed video content is not existing. I would like to underline that the content is appearing normally when I use Microsoft Edge.

This is one of the pages: https://rs.n1info.com/vesti/eps-negira-da-je-nabavljao-opremu-za-prisluskivanje-istraga-strogo-poverljiva/

Asked by UmpahPah 2 years ago

Last reply by jonzn4SUSE 2 years ago

  • Archived

I can no longert load a particular website only on firefox

I'm no longer able to a particular website: https://www. bdo.com.ph onFfirefox. However, I'm still able to do so on other browsers, specifically Chrome and Edge. The … (read more)

I'm no longer able to a particular website: https://www. bdo.com.ph onFfirefox. However, I'm still able to do so on other browsers, specifically Chrome and Edge.

The error message I receive is:

"Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to www.bdo.com.ph. PR_CONNECT_RESET_ERROR

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the website owners to inform them of this problem.

Learn more…"

Please assist.

Asked by rblevy2 2 years ago

Last reply by koch.bidyut.koch 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Pop-up?

Amazon 'Look Inside' pop-up does not work with FF as I've configured FF. Iv'e included a screen snip. I've unchecked block pop-ups but still the 'Look Inside' doesn't … (read more)

Amazon 'Look Inside' pop-up does not work with FF as I've configured FF. Iv'e included a screen snip.

I've unchecked block pop-ups but still the 'Look Inside' doesn't work.

Asked by grsjr-skep 2 years ago

Answered by grsjr-skep 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Firefox doesn't remember the youtube login

I had the same problem like the link below when I use firefox. https://www.reddit.com/r/firefox/comments/tjxh7s/videos_freeze_when_window_isnt_in_focus/ So, did what th… (read more)

I had the same problem like the link below when I use firefox.

https://www.reddit.com/r/firefox/comments/tjxh7s/videos_freeze_when_window_isnt_in_focus/

So, did what the instruction says and it solved the problem regarding discord.

But, since I changed that setting, firefox doesn't remember my google login or dark skin settings of other websites (it was always automatically logged in when I use YouTube. Not like it remembers the password).

How can I solve it? I resetted firefox multiple times.

Asked by bgh1234554 2 years ago

Answered by FredMcD 2 years ago

  • Archived

Did Not Connect: Potential Security Issue

Hello, I've been unable to access google mail/drive recently, w error code SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER and certificate issuer CISCO. i don't have any antivirus software, I'v… (read more)

Hello, I've been unable to access google mail/drive recently, w error code SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER and certificate issuer CISCO. i don't have any antivirus software, I've tried resetting the proxy, clearing cache, reinstalling Firefox, nothing works. If this continues I'll have to definitely move to another browser - with which I have no problem accessing those sites... Help please? Thanks

Asked by fannyvessaz 2 years ago

Last reply by fannyvessaz 2 years ago

  • Archived

Firefox bug and Microsoft Outlook web site: Firefox will not allow Windows computer to sleep

After a new email notification sound plays from Microsoft Outlook, https://outlook.office.com/mail/, Firefox has a constant audio stream in use, preventing Windows comput… (read more)

After a new email notification sound plays from Microsoft Outlook, https://outlook.office.com/mail/, Firefox has a constant audio stream in use, preventing Windows computers from sleeping.

How to reproduce: 1) In an Admin Command Prompt, execute "powercfg /requests" and verify nothing has a power request, especially "SYSTEM: None." 2) In Firefox, open a tab and login into a Microsoft Outlook account at https://outlook.office.com/mail/. 3) Wait for a new email which triggers an audible chime. 4) In the Admin Command Prompt, verify "powercfg /requests" reports "SYSTEM: [DRIVER] <audio-driver-specific-string> An audio stream is currently in use." Note the computer will never go to sleep due to this request. 5) Close the Firefox tab with Microsoft Outlook. 6) In the Admin Command Prompt, verify "powercfg /requests" has no power requests, especially "SYSTEM: None". Note the computer will sleep after the idle period as expected.

Asked by Brian 2 years ago

Last reply by Brian 2 years ago

  • Archived

Gmail not loading in Firefox 99.0.1

I have had a problem with Gmail since yesterday April 13, which was the same day my browser updated to 99.0.1. I'm using a Windows 10 machine. Gmail is displaying the "O… (read more)

I have had a problem with Gmail since yesterday April 13, which was the same day my browser updated to 99.0.1. I'm using a Windows 10 machine.

Gmail is displaying the "Oops… the system encountered a problem (#001)" error message and will not load my inbox. Other websites in Firefox load fine (including other Google apps like Drive and Calendar), and Gmail works fine in other browsers.

Asked by charwood13 2 years ago

Last reply by cor-el 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Firefox styles are broken, even for pages like about:config

The styles look astonishingly wrong, I really think it is a problem on my end, but cant figure out how to fix it, as you can see in the pictures, text is incorrectly size… (read more)

The styles look astonishingly wrong, I really think it is a problem on my end, but cant figure out how to fix it, as you can see in the pictures, text is incorrectly sized and/or justified, color gradients are also weird looking, as well as sizing of many elements and tons of other things.

I have tried to completely remove Firefox from my system and reinstalling it, that did not seem to fix it. The reason I think is is a problem of mine is because i was playing with fonts (emojis weren't working on my system,not on Firefox tho, now they are in both)

I don't think the things i did with the fonts did anything to Firefox, since this problem only showed up on Firefox, but since the problem arrived just after a reboot while I was installing and removing the fonts, I think its important to mention.

To sum up I think the problem comes from my local configuration of Firefox, I probably did not delete it all before reinstalling, I am running (Arch btw) a current version of EndevourOS.

Asked by zark0 2 years ago

Answered by cor-el 2 years ago