Font Smoothing

I just posted a question and finally found the term for the problem: it's called Font Smoothing and I can't figure out how to do it. Every font displays broken up. T… (read more)

I just posted a question and finally found the term for the problem: it's called Font Smoothing and I can't figure out how to do it. Every font displays broken up. The problem started around November.

Asked by duffyhurwin 19 seconds ago

Firefox thinks I live in Alabama

Why does Firefox think I live in Alabama? Microsoft Edge on the same computer knows I live in Florida. How do I fix it so Firefox recognizes my location? Thanks, DT … (read more)

Why does Firefox think I live in Alabama? Microsoft Edge on the same computer knows I live in Florida. How do I fix it so Firefox recognizes my location?

Thanks, DT

Asked by benetodog 2 hours ago

Last reply by jscher2000 46 seconds ago

Broken characters in display on Firefox and downloading bookmarks

All the letters in my display are incomplete - like fractured or chopped up - missing parts of the typeface, regardless of font. I copied my bookmarks to a file, uninsta… (read more)

All the letters in my display are incomplete - like fractured or chopped up - missing parts of the typeface, regardless of font. I copied my bookmarks to a file, uninstalled and reinstalled a new copy of Firefox but it didn't help. I had to use Internet Explorer to get to the Mozilla file. It was choppy too. My Windows 10 wanted me to use Microsoft Edge & I noticed the fonts were not broken up in Edge. Is Microsoft trying to steer me to using their browser & causing a defective display in other browsers? How do I copy my old bookmarks from the file to the newly installed Firefox. I looked in the Help section & Google and do not have the option it tells me to go to in the Library on my new version.

Asked by duffyhurwin 14 minutes ago

Last reply by jscher2000 10 minutes ago

Recently, emails from Nextdoor dot come stopped arriving at my Hotmail account. At about the same time, a Google Group was trying to send me an invitation. The moderators received an error message saying a setting was blocking it each time they tried.

It seems as though there are hundreds of webpages of settings between the three sites (Hotmail, Google Groups, Firefox). I've checked everywhere I can find, but if there… (read more)

It seems as though there are hundreds of webpages of settings between the three sites (Hotmail, Google Groups, Firefox). I've checked everywhere I can find, but if there is a particular page or setting to fix this, I cannot find it or recognize it.

Hotmail wants to examine my email settings, but I am uncomfortable allowing anyone access, and I don't think the problem is there. Google Groups tried its best but had only the one suggestion that did not help. I'm left with Firefox. I have changed some settings over time, but I don't remember them all, and nothing stands out when I look for a solution.

My Firefox browser is the most recent version, 84.0.2.

Any help you can suggest will be sincerely appreciated. Diana Penhaven

Asked by dcpenhaven 59 minutes ago

Last reply by jscher2000 12 minutes ago

Full Screen mode

I love the Full Screen mode in Microsoft Edge, i wish Firefox implement it soon. Please watch this video https://www.youtube.com/watch?v=UzK2Im5JKKg Or https://bugzilla.m… (read more)

I love the Full Screen mode in Microsoft Edge, i wish Firefox implement it soon.

Please watch this video https://www.youtube.com/watch?v=UzK2Im5JKKg

Or https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1688423

Asked by Tamal 56 minutes ago

Last reply by jscher2000 21 minutes ago

How to remove all UNPINNED Top Sites at one time?

This question has been around for years... Isn't anyone else annoyed by having to clean up UNPINNED Top Sites one at a time? I posted over four months ago about trying to… (read more)

This question has been around for years... Isn't anyone else annoyed by having to clean up UNPINNED Top Sites one at a time? I posted over four months ago about trying to find out where Top Sites stores those unpinned sites... no one seems to know, except to say they are placed there by Firefox internally. I presume that means it is hidden in the code somewhere. Someone on the development team must know where? Maybe if there was a poll of users about this annoyance?? I wish I was younger to be able to get back into coding... my old brain just isn't up to it... ________________________________________________________________ You can lead a horse to water, but you can't make 'em think...

Asked by moot 6 hours ago

Last reply by jscher2000 24 minutes ago

Unwanted re-direct from FB video

Everytime I click on a video (in FB), it takes me to Skytales- a health type page- the address bar shows the correct address for the video I clicked on. How do I block th… (read more)

Everytime I click on a video (in FB), it takes me to Skytales- a health type page- the address bar shows the correct address for the video I clicked on. How do I block this Skytales? How do I get back to going to the video/page I wanted to go to? It happens every time, does not matter what the video/page Regardless of the address I click on, here is the address it keeps taking me to - https://fluffya.netlify.app/

Here is where it takes me -

Asked by pennyking 44 minutes ago

Last reply by jscher2000 26 minutes ago

Unable to access eBay

Several weeks ago I tried the access eBay and got the following error message: Access Denied You don't have permission to access "http://www.ebay.com/sch/ebayadvsearch/?"… (read more)

Several weeks ago I tried the access eBay and got the following error message:

Access Denied You don't have permission to access "http://www.ebay.com/sch/ebayadvsearch/?" on this server. Reference #18.f924c17.1608206592.152fe04c

Ever since then I receive the same error message when I try to load eBay. I talked to someone at eBay and they suggested it was related to interference by a VPN program.

Anybody have any suggestions? Thanks.

Asked by dfcarlson 5 hours ago

Last reply by cor-el 38 minutes ago

  • Solved

Cookies for websites setup for ALLOW (replacement for post that "disappeared")

As captured in the long thread "What's the difference between ALLOW and ALLOW for a SESSION?”, with a lot of handholding from jscher2000, I managed to set custom choices… (read more)

As captured in the long thread "What's the difference between ALLOW and ALLOW for a SESSION?”, with a lot of handholding from jscher2000, I managed to set custom choices for privacy and security the way I wanted on my mac computer (blocking all cookies in all windows, with exceptions saved for ALLOW, ALLOW for SESSION and some for BLOCK). To accomplish this, required enabling deletion of cookies when Firefox closes.

My assumption based on information I got in the above mentioned thread, was that even when deletion of cookies is checked for when Firefox is closed, cookies for websites identified as exceptions with ALLOWED, are not deleted.

However, this is not what happens. A specific example is tripcheck.com, which stores custom itineraries for cameras in cookies. I setup quite a few of these custom itineraries and saved them and they were OK until I closed Firefox, when they were deleted, as the cookie was deleted. This website is setup as ALLOW in the Exceptions list.

As explained in the above mentioned thread:

"(2) Scenario Two

[X] Delete cookies and site data when Firefox is closed (checked)

Firefox shortens cookie expiration to session only unless the site has an ALLOW permission in the exceptions list. “.

I am more confused than ever, the settings do not appear to be working the way they are meant to work, not only for session cookies but also for what should be "permanent".

Am I doing something incorrectly or am I misunderstanding how setting should work?

If cookies of websites setup for ALLOW are deleted when Firefox is closed, the setting is defeating what I am trying to accomplish: saving cookies for websites that I use and save data in cookies (such as recognizing the computer, what’s needed for 2 step authentication, etc.).

Thanks.

Asked by Sue 1 day ago

Answered by jscher2000 17 hours ago

Opening a hidden div with a button is not working with Mozilla Browsers while working with all other modern browsers

We have a web site which is working perfect with all other modern browsers except Mozilla's. For this reason we are redirecting the users ,who uses Mozilla browsers, to a… (read more)

We have a web site which is working perfect with all other modern browsers except Mozilla's. For this reason we are redirecting the users ,who uses Mozilla browsers, to another page that is saying Mozilla Browsers are not compatible with this web site and please use another browser. But this is not a good user experience and we need help about this problem. The problem is that; on a page there are divs which are hidden by default (with css 'display:none;'),and when a user clicks on a related button, a javascript function named as showhide give response and show the hidden div by making the related div unhidden ( with js command document.getElementById(arguments[0]).style.display = "block";) or on next click ( vice versa with js command document.getElementById(arguments[0]).style.display = "none";) This is working with all other modern browsers except Mozilla's. We tested this situation approximately for 6 months with the most up to date versions of Mozilla but nothing changed. Now we are using version 84.0.2 64 bit but nothing changed. We will be very glad if you can help us about this problem. With our best regards

Asked by okaracal 3 days ago

Last reply by jscher2000 59 minutes ago

  • Solved

Firefox linking after a hover delay.

I find it annoying when I am on a page and the cursor is on a link in that page after a few seconds it goes there without my clicking. how do i stop this? OSX MacOS Big S… (read more)

I find it annoying when I am on a page and the cursor is on a link in that page after a few seconds it goes there without my clicking. how do i stop this?

OSX MacOS Big Sur plus Firefox 84.0.2.

Thanks.

Asked by omits 23 hours ago

Answered by jscher2000 21 hours ago

Media Playback Aborted

I cannot seem to figure out why all of sudden I cannot watch videos on VIKI. I cleared my cookies and cache, and then started having this issue. Is there something on my … (read more)

I cannot seem to figure out why all of sudden I cannot watch videos on VIKI. I cleared my cookies and cache, and then started having this issue. Is there something on my end that I need to re-download?

Asked by jonathanmartinlopez 1 hour ago

Some webpage images do not show

I find that images generally show on webpages such as the front page of a news site. However, when I click into a specific article, the image which is usually near the s… (read more)

I find that images generally show on webpages such as the front page of a news site. However, when I click into a specific article, the image which is usually near the start of an article in a lot of cases does not show (so it's not a "always never shown" situation); it's as if it's been removed from the webpage syntax i.e. there's no white space section showing something is missing. One example (of many I could include!) is https://www.nzherald.co.nz/nz/phonics-revolution-the-new-sound-of-reading-in-the-nations-schools/7A5UVZ55NAOJEQACLKELCNEU6U/ I verified there are images there by restarting Firefox with Add-ons disabled (which starts Firefox in Safe Mode), and also by opening in another browser. So I went thru and disabled *all* add-ons and restarted Firefox. Images still don't show! These missing images only show when I run Firefox in Safe Mode.

In the back of my mind, there is/used-to-be an option to limit the size of images on a page(?) but I can't find any option now. I have also refreshed Firefox (a number of times; including a total de-install, reboot, re-install) but the problem remains. .. What am I missing? I'd like to be able to see these images.

Thanks.

Asked by LudwigWN 20 hours ago

Last reply by cor-el 2 hours ago

Dashlane -- Keep Me Logged In Not Working

I'm running Firefox 84.0.2 and Dashlane 6.2051.2. Each time I exit and launch Firefox I must re-enter my Dashlane Master Password. Checking the box to "Keep Me Logged … (read more)

I'm running Firefox 84.0.2 and Dashlane 6.2051.2. Each time I exit and launch Firefox I must re-enter my Dashlane Master Password. Checking the box to "Keep Me Logged In for 14 Days" is not working. I have the same problem with both the new Web based Dashlane extension and the older Desktop Windows based extension. I do not have this problem with Microsoft Edge or Internet Explorer. Not sure if this is a Dashlane or Firefox problem....

Asked by artmasson 4 hours ago

Last reply by cor-el 2 hours ago

No browser history of a suspected webiste, privacy concern

OS: Windows 10 (Japanese) (updated) Firefox version 84.02 (64-bit) (updated) Drivers (updated) I got an email from a reputed PDF OCR software and scanner company as usual… (read more)

OS: Windows 10 (Japanese) (updated) Firefox version 84.02 (64-bit) (updated) Drivers (updated)

I got an email from a reputed PDF OCR software and scanner company as usual for winter sale. I decided to buy the software and click the BUY link in the email. On the website I entered required information and when clicked the process button unexpectedly on the next page I was supposed to fill in my Credit card password which was strange and I left the website before leaving did left the chat message "why do you need password".

After a while I checked the Firefox browser's history and surprisingly there wasn't any history of that website. So, question is when I was not using Private browsing then why there wasn't web history? Do you think it is technically possible?

Any guidance will be appreciated. Thank you.

Asked by Ari94 3 hours ago

Firefox fails to show any pages, including options.

Since this morning, Firefox fails to show any pages, this includes options. Both Chrome and IE render sites without issue. I have attempted the following: 1) Reboot 2) re… (read more)

Since this morning, Firefox fails to show any pages, this includes options.

Both Chrome and IE render sites without issue.

I have attempted the following: 1) Reboot 2) refresh Firefox 3) remove and install - Without removing any profiles 4) remove firefox, delete profiles, and install

Nothing has worked.

Asked by amwoodwork 1 day ago

Last reply by amwoodwork 3 hours ago

Parked Domain Website Suddenly Blocked

I belong to a teacher's union and the state website is suddenly blocked in all my browsers. I am clueless as to how to fix this. It makes no sense to me as I changed noth… (read more)

I belong to a teacher's union and the state website is suddenly blocked in all my browsers. I am clueless as to how to fix this. It makes no sense to me as I changed nothing except to update Firefox browser and Windows. See the site is not blocked anywhere in the options. Message I get is: "Access closed Site psea.org is blocked, because it belongs to blocked categories: Parked Domains If you think that site should not be blocked please send a message to network administrator

Can anyone help me?

Asked by pmruzicka 7 hours ago

Last reply by jscher2000 4 hours ago

Firefox set to require HTTPS results in communication error, choice to use HTTP only (my bank and other crucial HTTPS sites)

Firefox 84.0.2 (64-bit) Running HTTPS Everywhere Running Privacy Badger Firefox set for standard enhanced tracking protection HTTPS-ONLY mode set for all windows At my ba… (read more)

Firefox 84.0.2 (64-bit) Running HTTPS Everywhere Running Privacy Badger Firefox set for standard enhanced tracking protection HTTPS-ONLY mode set for all windows

At my bank and a few other websites using HTTPS as standard operating procedure, Firefox gives me an error that the site is NOT using HTTPS and gives me the option of using only HTTP! This is unacceptable, financial transactions must be secured with HTTPS. What is the fix for this?

I'm spread thin and don't have the personal time resource to keep hunting through thousands of miscellaneous support articles that, from their titles, I haven't a clue whether they are relevant or not! (Though I tried investing an hour or so in this exercise getting nowhere.)

Sorry, I didn't save copies of the same error message on three different HTTPS sites.

Asked by Kaleopono 18 hours ago

Last reply by jscher2000 4 hours ago