X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

I have Avira version 14 and have removed/added Firefox to allowed sites but still not working!

Posted

When I run Firefox it just churns away and expires. Sometimes, if I just leave it, after ten/twenty minutes it will run v, v slowly. I have uninstalled and installed Firefox. I have the most recent version of Avira [14] and have removed Firefox and added to permitted applications, still no joy. Am writing this from another Browser. Also if I close Firefox and then try to restart I keep getting the Firefox is running... Getting seriously annoying now. I can only assume that Firefox is not quite up-to-date with Avira's version yet. The other browser runs without problem.

When I run Firefox it just churns away and expires. Sometimes, if I just leave it, after ten/twenty minutes it will run v, v slowly. I have uninstalled and installed Firefox. I have the most recent version of Avira [14] and have removed Firefox and added to permitted applications, still no joy. Am writing this from another Browser. Also if I close Firefox and then try to restart I keep getting the Firefox is running... Getting seriously annoying now. I can only assume that Firefox is not quite up-to-date with Avira's version yet. The other browser runs without problem.

Chosen solution

In the end I uninstalled Avira, restarted; downloaded and ran registry cleaner, deleted all the keys, restarted; finally reinstalled Avira, completed installation etc., and now Firefox is working a trea. Hated using IE, yuk!

Read this answer in context 2

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET4.0C; AskTbORJ/5.15.23.36191; .NET4.0E; rv:11.0) like Gecko

More Information

philipp
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5315 solutions 23468 answers

hello AMc123, you could try to reset firefox to make sure that there is nothing wrong with its internal configuration.

firefox should just use the network resources that are provided by the system to connect to the internet. you could test if there is an interference by external software by launching your system in safe mode (with networking enabled) & running firefox then: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/start-computer-safe-mode#start-computer-safe-mode=windows-7

I can only assume that Firefox is not quite up-to-date with Avira's version yet.

please note that it's the other way round - third-party software that hooks into firefox would need to adapt and correct bugs, since mozilla cannot fix bugs in a different code base. so you might also try to contact avira, maybe you can get a more detailed reply from them what steps should ideally be taken. thank you!

hello AMc123, you could try to [[Reset Firefox – easily fix most problems|reset firefox]] to make sure that there is nothing wrong with its internal configuration. firefox should just use the network resources that are provided by the system to connect to the internet. you could test if there is an interference by external software by launching your system in safe mode (with networking enabled) & running firefox then: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/start-computer-safe-mode#start-computer-safe-mode=windows-7 <blockquote>I can only assume that Firefox is not quite up-to-date with Avira's version yet.</blockquote> please note that it's the other way round - third-party software that hooks into firefox would need to adapt and correct bugs, since mozilla cannot fix bugs in a different code base. so you might also try to contact avira, maybe you can get a more detailed reply from them what steps should ideally be taken. thank you!

Chosen Solution

In the end I uninstalled Avira, restarted; downloaded and ran registry cleaner, deleted all the keys, restarted; finally reinstalled Avira, completed installation etc., and now Firefox is working a trea. Hated using IE, yuk!

In the end I uninstalled Avira, restarted; downloaded and ran registry cleaner, deleted all the keys, restarted; finally reinstalled Avira, completed installation etc., and now Firefox is working a trea. Hated using IE, yuk!