Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

How do I fix audio static problems on Twitch?

  • No replies
  • 1 has this problem
  • 6 views
more options

When watching Twitch (music) streamers there has always (for most streams) been a lag, or even a stop, in the stream when I open the emotes-for-chat pop-up. About two months ago, in addition to the lag or stopping, when the stream starts up again I sometimes have audio static that doesn't go away unless I reload the page. (I only recently found I'm not the only one with this issue.) But even doing that often doesn't work once I click the emote pop-up again. I've tried resetting everything, I've tried disabling add-ons, basically I've tried all the standard stuff listed in the trouble-shooting guides but nothing seemed to solve the problem.

I'm not sure why the streams (audio & video) stop when I click the emotes, which has always been an issue but usually just clicking the low-latency button - twice! - solves that issue. This audio static seems to be a whole different thing because reloading the page is the only way I've found to get rid of that problem and then it often happens again when I click the emotes pop-up. Any help out there?

When watching Twitch (music) streamers there has always (for most streams) been a lag, or even a stop, in the stream when I open the emotes-for-chat pop-up. About two months ago, in addition to the lag or stopping, when the stream starts up again I sometimes have audio static that doesn't go away unless I reload the page. (I only recently found I'm not the only one with this issue.) But even doing that often doesn't work once I click the emote pop-up again. I've tried resetting everything, I've tried disabling add-ons, basically I've tried all the standard stuff listed in the trouble-shooting guides but nothing seemed to solve the problem. I'm not sure why the streams (audio & video) stop when I click the emotes, which has always been an issue but usually just clicking the low-latency button - twice! - solves that issue. This audio static seems to be a whole different thing because reloading the page is the only way I've found to get rid of that problem and then it often happens again when I click the emotes pop-up. Any help out there?